[Czantoria] 30 Sierpnia PP jakies info ?

Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Qcor pisze:
możesz tu zacytować hcfra bo mi nie działa nie wiem czemu.
"Z ważnych komunikatów: trasa zostanie oficjalnie otwarta w piątek, treningi na trasie odbędą się w stricte określonych godzinach podanych poniżej. Przyjęcie formuły jak na Pucharze Świata podyktowane jest odgórnie i ma swoje uzasadnienie w zachowaniu porządku i bezpieczeństwa na kolei linowej. Ponieważ dla wielu może okazać się to drażliwym tematem, dlatego prosimy o przyjęcie takiego line’upu bez zbędnej polemiki. Ucinając spekulacje – powód jest prozaiczny: w weekendy na Czantorii jest multum turystów i familijnych klientów, jest to wartość dodana imprezy - przybywa kibiców, downhill zyskuje rozgłos, co jest nie bez znaczenia dla propagowania naszego sportu. Istnieje jednak potencjalne zagrożenie kolizji interesów, a jako grupa jesteśmy jeszcze postrzegani przez pryzmat „dawnych czasów” i dosyć „frywolnego zachowania”, aby uniknąć niepotrzebnych napięć z innymi użytkownikami kolei musimy zadowolić się ograniczonymi możliwościami treningu. Koniec tematu, harmonogram poniżej:

Oficjalny trening:
Piątek 28.08.09 godz 7:00 – 11:00 oraz 16:00 – 18:30
Sobota 29.08.09 godz 7:00 – 10:00 oraz 16:30 – 18:30
Niedziela 30.08.09 godz 7:00 – 10:00 "
Foxik_DH
Kontakt:

Post autor: Foxik_DH »

A jakie panowie oponki przewidujecie na zawody?? :D :?:
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

26 cala:>
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dostosowac sie nie mamy wyboru ale szczerze to był chyba jeden z powodów, dla których nie kazdy dostawał 4 orgazmów na myśl o Czantorii.

Qcor no nie bądź taki enigmatyczny, ja w swoim przypadku moge nawet sprecyzowac szerokosc - 2.5'' ;)
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

Ja mysle ze bedzie porazka ! Pryjezdzamy tam i jestesmy uzaleznieni od godzinw ktorych mozemy smigac aaa i jeszcze za to placimy ! Smiech na sali !!!
BorekDH
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

chelsea92
nikt nie pobiera od Ciebie opłat za godziny w których nie będzie treningu wiec nie wiem o co się rzucasz. Zawody są jak każdy inny produkt za który płacisz, nie podoba Ci się to nie kupuj, nie przyjeżdżaj, ale nie zapomnij o maści na odleżyny od siedzenia przy kompie i marudzenia, peace
team www.CYKLOTUR.com
Spaced
moderator
Kontakt:

thomas1988 ale pobiera opłaty, za jazde na trasie, która raczej przy takich czasach na treningi bedzie mocno zatłoczona. Do tego czescia usługi jest tez mozliwosc jazdy w danych godzinach. Jakby nie patrzec usługa jednak znajduje sie na nizszym poziomie pod pewnymi wzgledami, niz konkurencyjne zawody na dhc ;)
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Mam mieszane uczucia - niby MP ale jak to młody thomas1988 napisał - ,,produkt'' wydaje się mało atrkacyjny. Rzekłbym nawet z duuupy - w porównaniu z tym co dhc nam wcześniej serwowało. Za cholerę nie mogę skminić - po co lansować tę górkę?!? Czemu zmieniono termin rozegrania zawodów?!? Nie wiem czy otrzymam odpowiedzi bo najwyraźniej w świecie odechciało mi się tam przyjeżdżać.
Ukłony.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Puki co... wszystko zapowiada się nieciekawie i na dodatek drogo... Ciekawe jak to wszystko wypali... mam nadzieję na bardzo pozytywne zaskoczenie, jednak... eh... Czas pokaże...
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

Heh zrobili MP w dh na wyciagu(gorce) na ktorej maja bikerow totalnie bardzo gleboko w dupie !
BorekDH
swiechu56
Kontakt:

Post autor: swiechu56 »

Hehe czyli jak przyjadę sobie w sobote o godzinie 12 to mam do 16:30 sobie prowadzić :D Ciekawe... Może deszcz nas uratuje od turystów i będziemy mieć wyciąg tylko dla siebie:D
http://swiechu.pinkbike.com/
molo
Kontakt:

Post autor: molo »

dlaczego drogo? karnet 10 zjazdów za 60zł, a jeden wyjazd 7zł. Mało kiedy było taniej do tego taka konkurencja w noclegach, że znajdziecie coś za 20zł nawet (centrum, poniwiec, polana, jaszowiec, zawodzie), do tego stacja pkp i przystanek pks około 100m od kolejki, duży wybór w gastronomi - tanie jedzenie, hurtownie alkoholowe - tanie chlanie. ja widzę w tych zawodach więcej plusów i nie pozwalam, żeby jeden prezes swoimi decyzjami takimi jak czas na trening, czy podejście do organizacji takich zawodów zepsuł mi humor... zrobiliśmy trasę na terenie, który dostaliśmy do dyspozycji, a co najważniejsze ruszyliśmy tą machinę na czantorii. trzeba się tylko pokazać z jak najlepszej strony, to może za kilka lat będzie tam drugi leogang. Jest gdzie to zrobić dlatego nie mówcie ludziom, że żeby jeździć trzeba nie mieć mózgu itp tylko, że wkładacie dużo pracy, żeby tu być.
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

pare fotek z trasy na oficjalnej stronie zawodów http://www.freestyle.pl/downhill/czwarta.html , na zdjeciach nie ma hop - łącznie będzie ich cztery.
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

to takie zawody to dzieki bardzo... od 7 rano ; / dokładnie Spaced. W tych godzinach trasa bedzie masakrycznie zatłoczona.. troche ten ostatni contest z**bany. Nie dosc ze data zawodów przekładana co niektórym uniemozliwa start poniewaz wczesniej zaplanowali jakies wyjazdy.

Cesiu pisze: Przyjęcie formuły jak na Pucharze Świata
jak przyjmuja formułe jak na PS niech daty zawodów podaja z duzym wyprzedzeniem bo co jak co ale na PS kalendarz zawodów widniej juz dłuugo przed sezonem...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
molo
Kontakt:

...
Sliwekwieliczka
Kontakt:

Post autor: Sliwekwieliczka »

Panowie podajcie jakieś namiary na noclegi jak możecie, bo z tego co próbowałem znaleźć to ciężko dosyć, będę wdzięczny za jakieś numery...
molo
Kontakt:

www.ustron.pl gdzies tam jest baza noclegowa. tak czy tak smialo mozna jechac w ciemno bo mamy duzo ludzi ktorzy sie nie reklemuja a maja noclegi w domach. w centrum kolo galerii jest ul ogrodowa i traugutta i tam jest tego od groma
Spaced
moderator
Kontakt:

molo taka postawa jest mozliwa chyba tylko w tym dzikim kraju. "Nie podoba ci sie nasz "produkt"? To ***********". Spróbuj tak zrobic w cywilizowanym kraju i zobaczymy ile pociagniesz. Nie mam nic osobiscie do was ale podejscie wasze do krytyki jest zabawne. "Mozna o nas mówic, byle dobrze".

A co do noclegów etc. to takich miejscówek jest kilka, a co do leogangu i wielkich zapowiedzi bikeparku to w ustroniu? Zdajesz sobie sprawe, ze Leo to zapadła dziura tak na prawde? Predzej uwierze w bikepark w La'Vorcie/Na Żarze/Czarnej (najblizej do tego) i paru innych miejscach gdzie w miejscu gdzie trzeba mega forsowac kazda incjatywe. Sry ale nie rozumiem czemu forsujecie idee super miejscówki w miejscu gdzie wyraźnie im na bikerach nie zalezy i w lato maja i tak duży obrót z turystów wiec znajac polska metalnosc wyjda z załozenia "póki jest dobrze, nie musi byc lepiej" Parki w europie z rodbudowana siecia tras poza Morzine powstały w miejscówkach gdzie w lato nie mozna liczyc na ruch wiec nie wiem skad te próby brniecia pod prąd.
Sliwekwieliczka
Kontakt:

Post autor: Sliwekwieliczka »

molo:

w ciemno się trochę boję jechać :P

a co do MP cieszmy się że w ogóle są zorganizowane, może i wszystko drogo no ale cóż taki sport jak masz kasę na rower to i na zawody też się znajdzie na pewno...
ODPOWIEDZ