Hamulce do fr lub lekkiego dh hope
Hamulce do fr lub lekkiego dh hope
czesc mam hamulce hayes hfx 9 i sa beznadziejne najgorsze na jakich jezdzilem brat ma avid jucy 5 i sa fajne ale do fr nie nadaja sie bo mam taka traske fajna i moge tarcze spalic chce sie dowiedziec co myslicie o hamulcach hope albo o wyrzych modelach avid
pozdro
pozdro
marodc dziwne, ze ludzie nawet na ultimate jezdza z tarczami 203 w dh i nie pala
Jak nie robisz pełnych zjazdów na zacisnietym heblu (a tak kazda tarcze spalisz) to nic sie nie stanie.
Swoja droga co ma hebel do przegrzewania sie tarczy? Bo tu widze logike, ze jest słaby to mocniej tarcze przegrzewa? Co za duren w tym sklepie pracuje.
A co do hope to moim zdaniem mocno przereklamowana firma. Byli fajni tak do 3 lat temu jak nowe generacje hamulców wyszły typu code/juicy/formula/magura luise ale na obecne standardy to waga, awaryjnoscia czy pracą oraz czesciami jakos specialnie sie nie wybijaja

Swoja droga co ma hebel do przegrzewania sie tarczy? Bo tu widze logike, ze jest słaby to mocniej tarcze przegrzewa? Co za duren w tym sklepie pracuje.
A co do hope to moim zdaniem mocno przereklamowana firma. Byli fajni tak do 3 lat temu jak nowe generacje hamulców wyszły typu code/juicy/formula/magura luise ale na obecne standardy to waga, awaryjnoscia czy pracą oraz czesciami jakos specialnie sie nie wybijaja
Mialem kiedys tektro z tarcza 160 i spalilem ja z latwoscia(fajniej potem wygladala i tyle), teraz mam tarcze 180 z sram9 i hope m4 z 180. Hope jest zajebisty zawsze nie przegrzewa sie a ze sramem to juz inna zabawa, do zjazdu cza klameczke troche do palcow przyblizyc bo twardnieje po 300 metrach i sie juz sily nie ma.
Tak wiec hope m4 wymiata,aaa mam go z tylu.
Tak wiec hope m4 wymiata,aaa mam go z tylu.
afro666 jesli nie masz układu zamknietego w tym heblu to od grzania ci sie raczej nie powinien utwardzac. Inna sprawa, ze jak ci sie hamulec grzeje to raczej wada 
marodc
Hope drogie, code 5 w dobrej cenie, sprawdzone i ostatnio odchudzone wiec mozna ogarniac. Jak chcesz lekko mozesz tez formule k24 rozwazyc.

marodc
Hope drogie, code 5 w dobrej cenie, sprawdzone i ostatnio odchudzone wiec mozna ogarniac. Jak chcesz lekko mozesz tez formule k24 rozwazyc.
matin89 w katalogu rowerowym pisza, ze to hamulec dla prosów? Pomijam fakt, ze na tamtych stronach jest czesto mniej sensownych informacji o sprzecie wypisanych niz na moich posladkach.
A co do mocy hamowania to saint/code maja podobną. Zaczynalem od jazdy na gustavie, któremu blizej do wyrzucenia kotwicy z roweru niz hamulca i nie zabilem sie. Da sie przyzwyczaic. Pomijam fakt, ze modulacja jest do wyregulowania
A co do mocy hamowania to saint/code maja podobną. Zaczynalem od jazdy na gustavie, któremu blizej do wyrzucenia kotwicy z roweru niz hamulca i nie zabilem sie. Da sie przyzwyczaic. Pomijam fakt, ze modulacja jest do wyregulowania