Motion Control w Boxxer 2004 ????
Motion Control w Boxxer 2004 ????
Hej wszystkim
Powiedzcie mi czy da rade tak zmodyfikować tłumiki Motion Control od boxxa 2005 aby weszły one do bebechów z Boxxa Team 2003 - 2004 ?
Mam prawie całego boxxa team 2004, z tym ze bez tłumików i tak myśle czy nie wykorzystać tego ze jest okazja zakupu tłumików Motion Control.
Da rade cos z tzm zrobic ???
pozdr 4 all
Powiedzcie mi czy da rade tak zmodyfikować tłumiki Motion Control od boxxa 2005 aby weszły one do bebechów z Boxxa Team 2003 - 2004 ?
Mam prawie całego boxxa team 2004, z tym ze bez tłumików i tak myśle czy nie wykorzystać tego ze jest okazja zakupu tłumików Motion Control.
Da rade cos z tzm zrobic ???
pozdr 4 all
-
- Kontakt:
O ile nie przeszkadzalo by ci walenie tlumika powrotu o tlumik kompresji to masz racje . Pozostaje kwestia gwintow i srednicy wew. goleni . Roznica w goleniach midzy starymi a nowymi polega na tym ze jedne sa cieniowane a 2gie nie . Nie pamietam tylko ktore .maverick-fr pisze:Kwestia roznicy skoku nie jest chyba zbyt istotna.
-
- Kontakt:
troyo, ale on ma pustego Boxxera 2004 i chce wlozyc cale bebechy z nowego, a to jest jak najbardziej wykonalne. Mialem Boxxera Team 2005 z flakami od 2006 i dzialalo to jak bardziej ok, wiec nie widze przeszkod zeby taka przekladke zastosowac w roczniku 2004.
Co do cieniowania - nie wydaje mi sie zeby przy takiej konstrukcji tlumika jaka jest zastosowana w Boxxerach bylo mozliwe cieniowanie gornych goleni (bo jak wiadomo cieniowanie to wybieranie materialu w taki sposob, ze rura ma zmienna grubosc scianki w srodku, a takie cos rozszczelnialoby tlumik, przynajmniej ja tak to widze, jesli sie myle - poprawcie mnie).
Co do cieniowania - nie wydaje mi sie zeby przy takiej konstrukcji tlumika jaka jest zastosowana w Boxxerach bylo mozliwe cieniowanie gornych goleni (bo jak wiadomo cieniowanie to wybieranie materialu w taki sposob, ze rura ma zmienna grubosc scianki w srodku, a takie cos rozszczelnialoby tlumik, przynajmniej ja tak to widze, jesli sie myle - poprawcie mnie).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
morthiasno tak , moj blad . W takim razie jak chcesz zamontowac sprezyne ? Obrzec ja na tlumiku powrotu ? Logika panowie ... Jak wstawisz tlumik kompresji w prawa lage , to nie mozesz tam miec sprezyny . Jak wstawisz kazdy do innej lagi , to nie zamontujesz przeciez sprezyny na shimstacku ... Oba tlumiki musza byc w 1 goleni . Nawet jesli wykminicie jakies podkladki nad shimstack ( co jest idotycznym pomyslem wg mnie ) to i tak musicie miec 1 sprezyne tylko , bo pod kompreche przeciez nie dasz sprezyny , bo spieprzysz tlumik . Generujecie problemy na sile : d
-
- Kontakt:
co gorsza obawiam się że daleko od prawdy to nie byli jeśli naprawdę chciałeś to zrobićace08 pisze:Zresztą jak kiedyś pytałem o modyfikacje hampla to delikatnie dali mi do zrozumienia że jestem chyba głupi skoro chcę łączyć inny zaciski z inną klamka a na dodatek wlać DOT'a w miejsce minerala
dawniej mikael:)
troyo, kupujac CALE wnetrznosci od Boxxera 2006 i wiecej dostajesz:
- tlumiki do zainstalowania w jednej ladze
- popychacz i sprezyne do drugiej
- wszystkie pierscienie segera, uszczelki etc.
- korki z regulatorami.
Tak wiec nie widze problemu zeby to po prostu zmontowac tak jak jest w nowych rocznikach, z zastosowaniem goleni gornych i dolnych ze starego boxxera
.
- tlumiki do zainstalowania w jednej ladze
- popychacz i sprezyne do drugiej
- wszystkie pierscienie segera, uszczelki etc.
- korki z regulatorami.
Tak wiec nie widze problemu zeby to po prostu zmontowac tak jak jest w nowych rocznikach, z zastosowaniem goleni gornych i dolnych ze starego boxxera

troyo, prawdopodobnie obaj mielismy na mysli to samo, tylko po prostu sie nie zrozumielismy
. I tak, taniej powinien wyjsc uzywany boxxer z nowszych rocznikow niz caly nowy srodek (szczegolnie przy chorych cenach czesci zamiennych do RS w naszym kraju).

-
- Kontakt: