[Kraków] Zawody na Łopacie
-
- Kontakt:
nie o to chodzi żeby wszyscy "dali rade", jak takie ma być kryterium to zróbmy te zawody na wale Rudawy, tam też wszyscy "dadzą rade". Ty chcesz budować coś przed zawodami? Świetny pomysł, najlepiej widzi mi się skakanie przez kilkadziesiąt osób hopy zrobionej przed godziną np:D Nie róbcie nic nowego bo to tym bardziej przyciągnie uwagę leśniczego, i po raz kolejny pożegnamy się z łopatą. Nie wiem jak i co Ty jeździsz, ale upór w wyborze trasy chyba polega na tym że Ty (albo wy) akurat lubicie tamtą linię i się upieracie, że musi być tam. Posłuchajcie bardziej doświadczonych, jak mongoła, i wykorzystajcie możliwości jakie daje łopata, bo po raz pierwszy od długiego czasu jest linia która oferuje coś fenomenalnego jak na warunki Krakowskie tj ZAKRĘTY. Spoko, nie będę się tutaj napinał o wybór trasy, to wasza inicjatywa, ale skoro 3/4 osób piszące w tym temacie zgodziło się na mój pomysł wykorzystania linii z bandami, to po kiego grzyba na upartego ciągle to odrzucać? Przemyślcie to na spokojnie a nie "przed zawodami rano coś powstanie", bo będzie burdel jak w zeszłym roku i do tego tematu się dopisze kolejne 15 stron, tyle że w kontekście "z*ebaliście łopate", "lesniczy zniszczył trase", "ktoś kogoś potrącił na szlaku pieszym", "śmieci leżą po całym lesie".
dawniej mikael:)
-
- Kontakt:
Tak jak mówi jan.mikael od początku trzeba było napisać że trasa pójdzie zakrętami a nie samymi hopami i prostymi.I po takich zawodach właśnie znowu będzie 15 jak nie więcej stron o tym co napisał jan.mikael.Więc jelon weź się w garść i napisz ostatecznie jeszcze dzisiaj że trasa idzie przez te zakręty itd.
Pozdro:)
Pozdro:)
GBT 4ever!!!
widowiskowego w chopie nad bandami to aj nic nie widze bo ani to duze ani trudne, a jak kazdy nagle bedzie chcial to skakac a nie koniecznie ogarnia sprawe to ktos sie w koncu rozwali i beda jaja, ta moja opcja wydaje mi sie ze kazdy przejedzie, i jest bezpieczniejsza, pomijajac to ze jest dluzsza i bardziej urozmaicona, a mozna zrobic zawsze tak ze po finale isc na chope nad bandami i kazdy pokaze jak ładnie ja umie skoczyc i zrobi sobie na niej piekne zdjecie 

-
- Kontakt:
moje skromne dwie uwagi:
1. zawody w niedziele to taki sobie pomysl. Dla tych co nie sa z krakowa i sie nie orientuja to jest tam tez zoo i sporo sciezek spacerowych. Dodac do tego weekend i mamy sporo spacerowiczów...
2. Wezcie pod uwage ze inni tam jezdza czesto a nie tylko okazyjnie wiec bez bydła i demolki. Zjechac grzecznie, posprzatac po sobie. Bo fajnie jak sa zawody w miejscu do tego przeznaczonym. Ale troszk mniej w wypadku lopaty. I tak jestem pelen podziwu ze jest na niej to co jest i ze nikt tego nie rozjebal jak to juz kiedys mialo miejsce. Wiec utrzymajmy ten stan zeby lokalni mieli gdzie jezdzic tez po zawodach.
1. zawody w niedziele to taki sobie pomysl. Dla tych co nie sa z krakowa i sie nie orientuja to jest tam tez zoo i sporo sciezek spacerowych. Dodac do tego weekend i mamy sporo spacerowiczów...
2. Wezcie pod uwage ze inni tam jezdza czesto a nie tylko okazyjnie wiec bez bydła i demolki. Zjechac grzecznie, posprzatac po sobie. Bo fajnie jak sa zawody w miejscu do tego przeznaczonym. Ale troszk mniej w wypadku lopaty. I tak jestem pelen podziwu ze jest na niej to co jest i ze nikt tego nie rozjebal jak to juz kiedys mialo miejsce. Wiec utrzymajmy ten stan zeby lokalni mieli gdzie jezdzic tez po zawodach.
MAGIK_KRK_PL ja nie pamietam jak bylo z trasą rok temu, za organizowanie zawodow sie nie biore, ale w tym przypadku jest mozliwosc latwego urozmaicenia trasy, wydluzenia i utrudnienia. caly problem jest w tym zeby miec 50 czy 100 metrow tasmy wiecej(nie orientuje sie tak na lopacie zeby wiedziec ile dokladnie)
pozdro
pozdro
gg 9174982
www.tnij.com/wiciufv - moje filmy
http://wiciu.pinkbike.com/
www.tnij.com/wiciufv - moje filmy
http://wiciu.pinkbike.com/
MAGIK_KRK_PL wpychanie wpychaniem , po prostu Mango i reszta doradzili jak moze wyglądac sensowna linia na lopacie, więc dlaczego by jej nie wykorzystac skoro jest lepsza? co ma takiego w sobie hopa nad banda? fajnie sie ją lata ale skoro maja to byc zawody to chyba lepiej pare metrow i zakretow wiecej.
www.mudserwis.com
-
- Kontakt:
Ja tu czuje ze któryś z organizatorów po dlugiej z ciężkim klocem w majtach poleciał hope nad bandami i ma podjarke:) No i zawody muszą tam teraz być i juz. A tak swoją drogą, to całe to przedsiewziecie jest durnym pomysłem. A wiecie dlaczego? Bo nie popularyzują DH tylko go niszczą. Źle nastwaiają do nas przechodniów których zdrowie jest narażone, psuja opinie i na domiar złego do reszty rozwścieczają leśniczego. Nie lepiej w tym czasie potrenować gdzieś na prawdziwej LEGALNEJ trasie? Rozdupcy któryś ***** matke z dzieckiem i dopiero będzie. Tfu!
wycieczki w góry