MANITOU Sherman Slider Plus co o nim myślicie
MANITOU Sherman Slider Plus co o nim myślicie
mam na oku taki amor manitou o skoku 170mm stosowałbym w dh
co o nim myślicie a może kupić suntour duro fr20
co o nim myślicie a może kupić suntour duro fr20
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Skyline GT to w szosie jeździ się z amortyzatorami? Ciekawe, może u Ciebie bo jakoś reszta świata tego nie praktykuje. Nie jeździłem na nowym duro ale miałem nieprzyjemność posiadać przez pół roku shermana, i w kontekście opini o nowych widelcach sr suntour wydaje mi się iż duro to może być lepsza opcja.
dawniej mikael:)
-
- Kontakt:
Sherman awaryjny. Możecie mówić co chcecie. Jak kupisz nówkę i ciągle zmieniał olej czy smar to da radę w innym wypadku nie. Zaczyna lać, pracuje skokowo, dobija. Po całkowitym serwisie pracował dobrze przez 2 tygodnie. Potem zaczął mulić i tak w kółko. Duro FR20 fajne, ale sterówka z plasteliny. Widziałem kilka i wszystkie krzywe:/ Po lekkim tuningu naprawdę bardzo płynnie pracuje, tłumienie gorzej i ciężko go ustawić, bo albo dobija, albo nie pracuje całym skokiem ale płynność na wysokim poziomie przynajmniej przez te 2 miesiące jak kumpel na nim jeździł.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja jestem posiadaczem Shermana Slder Plus i jakoś specjalnie nie narzekam...Pozatym że mi się tłumik SPV rozwalił po 2 mies. po walnięciu dropa 3m. dobiłem go i coś usłyszałem że gruchnęło...przychodze do domu, rozbieram go a tam cały tłumik pływa w częsciach w oleju...teraz mam tam samą lagę, a goleń zalana motorexem 5W a w lewej sprężynę i powiem że nie działa najgorzej.Byłem w Szczyrku, Myślenicach i Wiśle i elegancko ogarniało.Czasami tylko za często go dobijam.Ale ogólnie to myślę że jest to już amor przestarzały i jak tylko masz kase to weź kup jakiegoś drop offa czy coś takiego...bo napewno będzie lepszy i co najważniejsze mniej awaryjny...
Tyle odemnie:)
Tyle odemnie:)
GBT 4ever!!!
-
- Kontakt:
Zal chlopie.. Jak sie dokreca sruby M4 polmetrowa dzwignia a potem peka to trza wyzywac na producenta..bikerman pisze:jak już zabierasz sie za maniciaki to sprawdź stan goleni dolnych bo często sa na nich pęknięcia po "rekreacyjnej jeździe"
To samo z muleniem, moze trzeba wlac olej 2,5/5w a nie wlewacie 7,5/10 jak do marcoka a potem placz, ze zamula. No bez jaj ludzie