888 RC2X VA - 2007 czy 888 SL ATA - 2007 ???
-
- Kontakt:
888 RC2X VA - 2007 czy 888 SL ATA - 2007 ???
Witam! jak w tytule . Mam ramke BANSHEE scream V2 i Jezdze w FR i DH i doradzcie ktory model lepiej kupic??? :D
PRYT FR
http://www.pinkbike.com/photo/2589483/
http://www.pinkbike.com/photo/2589483/
Chyba pytasz o te z allegro więc: Mam porównanie do wielu amorków i stwierdzam że płynności i miękkości 888 Sl ata nic nie przebije, można to wszelako ustawić jak masz pompkę w ręce na różne style pracy. Rc2x va jak to ten model zawsze dobrze pracujący "olejny" amor, chwalony itd. Cóż, najlepiej jakbyś się przejechał na jednym i drugim i sam stwierdził, ale sl ata strasznie mnie zaskoczyła, do tego ta waga i wygląd białych goleni, które do wszystkiego pasują
Żeby nie było, ja nie polecam bo "moje", tylko stwierdzam fakty.

-
- Kontakt:
Tak wiec, mialem obydwa te amorki. Wczesniej mialem RC2X VA, jak to osemki pracowaly bardzo dobrze, fakt zeby ustawic trzeba bylo pol godziny spedzic zeby ustawic idealnie. Ale ja i tak nie bylem zadowolony do konca z pracy poniewaz pracuje malo plynnie. Ale jak najbardziej fajny amor. Obecnie mam SL ATA i jak dla mnie nie ma porownania. Mozna ustawic IDEALNIE pod kazda wage. Wkoncu masz dwa wentylki i mozna spokojnie regulowac powietrzem. Co do samej pracy do jest miod. Plynnie i nie zacina jak osemki nie-powietrzne. Osobiscie polece co SL ATA. Plynnosc pracy powala !
gg: 5210092
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
wczoraj przetestowałem SL ATA w terenie , cały dzień w Ruzemberoku, traski super, amora sprawdzał się rewelacyjnie w każdym terenie ale udało mi się go dokładnie ustawić dopiero po trzecim przejeździe, co do tracenia skoku to wystarczy sprawdzać pokrętło po każdym zjeździe i ewentualnie dokręcać, płynność skoku rewelacja nie ma tego typowego zacinania jak RC2X VA choć na trasie to przycinanie chyba nie ma znaczenia, amor lżejszy o pół kilo od rc2x i jest to różnica zauważalna, jeżeli chodzi o nie wykorzystywanie całego skoku to rzeczywiście można odnieść takie wrażenie na sucho ale po przejechaniu trasy okazuje się że całe golenie są czyściutkie a oznacznik jest u samej góry
wniosek jest jeden , w dalszym ciągu nie mogę się zdecydować który sprzedać
za rc2x przemawia przede wszystkim fakt że można go dużo łatwiej ustawić i dopasować do siebie nad ATA trzeba troszkę dłużej posiedzieć ale odwdzięcza się bardzo płynną pracą
wniosek jest jeden , w dalszym ciągu nie mogę się zdecydować który sprzedać
za rc2x przemawia przede wszystkim fakt że można go dużo łatwiej ustawić i dopasować do siebie nad ATA trzeba troszkę dłużej posiedzieć ale odwdzięcza się bardzo płynną pracą
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4020434
-
- Kontakt:
tak jasne do siebie ustawiasz raz ale wymagający riderzy będą chcieli ustawić pod każdą miejscówkę inaczej, są dwie komory pozytywna i negatywna nie wystarczy dopompować w jednej czy drugiej trzeba pobawić się ciśnieniem w obydwu żeby pracował ładnie, choć z drugiej strony myślę że po jakimś czasie użytkowania będzie można dużo łatwiej i szybciej wyczuć gdzie jakie ciścnienie
aha i jeszcze jedno regulacja powrotu działa bardzo płynnie i dokładnie
aha i jeszcze jedno regulacja powrotu działa bardzo płynnie i dokładnie
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4020434
SL nie ma regulowanej komory negatywnej tylko PAR.
???????????????????????????
Przez moje ręce przewinęło się kilkanaście wadliwych 888 i 66 2007 z systemem SL. Problemu nie ma gdy widelec jest na gwarancji , jeżeli nie - płynie się na 3 stówy.
proBOSZCZdh pisze: nie ma tego typowego zacinania jak RC2X VA
???????????????????????????

Przez moje ręce przewinęło się kilkanaście wadliwych 888 i 66 2007 z systemem SL. Problemu nie ma gdy widelec jest na gwarancji , jeżeli nie - płynie się na 3 stówy.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: