Motion Control w Boxxer 2004 ????

troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

morthiasfakt sory , chodzilo mi o post maverica .

maverick-frza 300zl mozna pokombinowac : )
draah
Kontakt:

Post autor: draah »

W starych boxxerach są dwie sprężyny oparte na dwóch tłumikach hc2, a w nowych popychacz i sprężyna w jednej i katridż motion control HDCP w drugiej. Oprócz sprężyny potrzebny jest także popychacz i inne korki, mogą nie pasować gwinty w dolnych goleniach itd. Gdzie tu sens?
wycieczki w góry
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

draah pisze:mogą nie pasować gwinty w dolnych goleniach
... Ze co?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
ace08
Kontakt:

Post autor: ace08 »

jan.mikael pisze:co gorsza obawiam się że daleko od prawdy to nie byli jeśli naprawdę chciałeś to zrobić
byli cholernie daleko od prawdy .....

Mialem kiedyś hydraulika deore lx. Uszkodziłem zacisk, który poszedł do śmieci. Okazyjnie kupilem zacisk grimeci sys 8. Zadzwoniłem z ciekawości do Harfy czy da rade to połączyć. I co ? Powiedzieli ze w życiu nie da rady i takie tam inne rzeczy.

Okazało sie że można. Ba... zdziwilibyście sie jak to hamowało !!! Klamka LX + zacisk SYS 8 + przerobienie uszczelek na DOT'a + przewod w stalowym oplocie.

Swoja droga, jak mnie ktoś pyta o radę, a sie na tym nie znam, to odpowiadam że nie wiem. A nie wymyslam głupoty i probuje wmówić czlowiekowi że rozumu nie ma
SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

ace08 popatrz na to:
http://www.sram.com/en/service/rockshox ... subcatID=1
Ściągnij sobie jeden z tych manuali, to zauważysz, że tłumiki kompresji i powrotu nie różnią się długością w wersji Ride 178mm i wersji pozostałych, które mają po 200mm.
Są to te same tłumiki, także nie ma szans żeby ci jeden walił o drugi.
Teraz tylko kwestia tego, czy masz tą samą średnice wewnętrzną goleni, jeżeli tak, to z powodzeniem możesz szarpać ten zestaw z Allegro (oczywiście jeżeli cie nie uprzedzę bo mam Ride na HC2).
maverick-fr
Kontakt:

Post autor: maverick-fr »

Myślicie, że da się górę (lagi, tłumiki) od boxxerów z Motion Control wsadzić do dolnych goleni z boxxera 03-04? Mierzył ktos długość popychaczy w boxerach 05-07?
ODPOWIEDZ