Jaka obręcz do DH? - Tania i w miare wytrzymała
-
- Kontakt:
Jaka obręcz do DH? - Tania i w miare wytrzymała
Cześć. Z racji tego że jestem początkujący, potrzebuję kilka rad co do obręczy, którą będę używał do DH.
Otóż :
Jakiej szerokości obręczy używasie się w DH? Jaka jest najlepsza?
Jaka szerokość opon? I wszystkie wymiary kół, które trzeba uwględni w ich wyborze i jakie są najlepsze.
Potrzebuję taniej i dość wytrzymałej obręczy wraz z zakąś tanią oponką do DH. Wytrzymalą z tego względu, bo na pewno bedę rżną gleby jak najęty, więc nie chce zaraz czegoś naprawiać a oponka w miare dobra, nie musi być jakaś Michelina super chiper, bo na moje umiejętności starczy pewnie jakś średniej klasy.
Co poleciacie???
Na 1 koło bez piasty chciałbym wydać nie wiecej niż 250zł
Otóż :
Jakiej szerokości obręczy używasie się w DH? Jaka jest najlepsza?
Jaka szerokość opon? I wszystkie wymiary kół, które trzeba uwględni w ich wyborze i jakie są najlepsze.
Potrzebuję taniej i dość wytrzymałej obręczy wraz z zakąś tanią oponką do DH. Wytrzymalą z tego względu, bo na pewno bedę rżną gleby jak najęty, więc nie chce zaraz czegoś naprawiać a oponka w miare dobra, nie musi być jakaś Michelina super chiper, bo na moje umiejętności starczy pewnie jakś średniej klasy.
Co poleciacie???
Na 1 koło bez piasty chciałbym wydać nie wiecej niż 250zł
Alex Supra BH na przykład. Dartmoor wytrzymały, ale beznadziejnie ciężki, skoro na koło bez piasty możesz przeznaczyć 250 zeta to odpuść Dartmoory, będziesz żałował. Ja w to wszedłem i faktycznie są nie do ruszenia, ale teraz miotam się z oponami do enduro żeby utrzymać masę koł na rozsądnym poziomie. Też myślałem,że jak będę glebił to muszę mieć możliwie mocna i jednoczesnie tanią obrecz, której nie szkoda będzie uszkodzić. Jest za mocna i za ciężka. Ważę nieałe 100kg a technikę mam słabą, żeby zarznać takiego dartmooora w fullu to trzeba być albo samobójcą albo źle zapleść koło. No, chyba że fortress jest mocny, tej obręczy nie znam...
nie wiem czemu ktos zarzucil tu pomysl single tracka. toz to plastelina jest. jesli masz 250zl. proponowalbym s-type'a. sam mam, na poczatku w HT do dh sezon katowalem teraz drugi sezon juz w fullu i nadal trzymają skubane xD
dartmoory dobre ale cięzkie, dobrym pomyslem jest tez dx32 kumpel kupil uzywaną i 2 sezony smigał jeszcze.
dartmoory dobre ale cięzkie, dobrym pomyslem jest tez dx32 kumpel kupil uzywaną i 2 sezony smigał jeszcze.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
co to ma za znaczenie, skoro nie pyta o piastę?Grooke pisze:i na jaka oske?
Fortress waży tyle samo, kosztuje mniej i spokojnie może go wrzucić do roweru.czarny09 pisze:proponowalbym s-type'a (...) dartmoory dobre ale cięzkie,
26 cali szerokości? :0Maciek Bogusławski pisze:Chcesz mieć kola 26" chodzi Ci o wysokość czy jednak o szerokość?
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
-
- Kontakt: