Szeroka kiera
Szeroka kiera
Inetresuje mnie pare rzeczy odnosnie kierownic:
1.Plusi i minusy (bardzo)szerokiej kierownicy\
2.Jaką mozna dostac najszerszą kiere w polsce
3.stosunek cena-jakość
1.Plusi i minusy (bardzo)szerokiej kierownicy\
2.Jaką mozna dostac najszerszą kiere w polsce
3.stosunek cena-jakość
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
Tylko ja zjeżdżam pod góre
SMOTER
1. Lepsza stabilnosc, dzwignia wieksza i lepiej zachowuje sie w zakretach. Minusem jedynym jest to, ze troche trudniej poderwac bike do manuali czy bannych
2. Róznie, bankowo Sunline 760, Spank 777 (za wysoki moim zdaniem) nie wiem czy gravity nie mialo 800mm robic. A musi byc polska? I czy musi byc najszersza? Wez płaskiego Sunline 760mm i bedzie spoko, jak nie jestes bardzo szeroki w barkach to tez nie ma co przeginac
3. Lepszy niz waska kiera bo lepsza kiera
Ogolnie polecam ci szerokie kiery. Przyzwyczailem sie praktycznie od razu (mam płaska 760mm a jestem raczej waski w barkach) i jezdzi mi sie lepiej praktycznie wszedzie - i na zakretach i na prostych. Dodaje duzo pewnosci siebie.
1. Lepsza stabilnosc, dzwignia wieksza i lepiej zachowuje sie w zakretach. Minusem jedynym jest to, ze troche trudniej poderwac bike do manuali czy bannych
2. Róznie, bankowo Sunline 760, Spank 777 (za wysoki moim zdaniem) nie wiem czy gravity nie mialo 800mm robic. A musi byc polska? I czy musi byc najszersza? Wez płaskiego Sunline 760mm i bedzie spoko, jak nie jestes bardzo szeroki w barkach to tez nie ma co przeginac

3. Lepszy niz waska kiera bo lepsza kiera

Ogolnie polecam ci szerokie kiery. Przyzwyczailem sie praktycznie od razu (mam płaska 760mm a jestem raczej waski w barkach) i jezdzi mi sie lepiej praktycznie wszedzie - i na zakretach i na prostych. Dodaje duzo pewnosci siebie.
-
- Kontakt:
JumpintheFiRe nie ma zadnego problemu. Od czerwca raz tylko kiera o drzewo otarłem sie i to wcale mnie nie zatrzymało tylko barend przyatarło. Zreszta to była raczej wina tego, ze mnie na drzewo rzucilo, a nie szerokiej kiery.
daro_53 swietnie jest
A ziombel mój dobry pomimo niskiego wzrostu na nuke proofie 760cisnie i nie jest za waska wiec nie ma co sie bac 760tek 
daro_53 swietnie jest

-
- Kontakt:
Kramon a dłuższy amortyzator bardziej w dziury wpada. Ja po zmianie na 15mm wznosu (holzfeller wc) czuje sporą różnicę na lepsze, ale jak bym teraz miał kupować to brałbym płaskiego sunline'a
A co do szerokich kierownic - stabilność jest lepsza, ale przynajmniej ja wolę coś takiego jak truvativ - nie więcej niż 730mm

-
- Kontakt:
chyba ze nie masz budzetu, a masz material i mozliwosc, to mozesz sie pobawic z kiera tak jak ja;) zrobilem to na probe by sprawdzic jak mi sie jezdzi na szerszej o 3cm kierze niz dotychczas i powiem ze jest wypas. tzn z 730 zrobilem 760. jak pojezdze dluzej i sie przyzwyczaje to poszukam czegos wyjsciowo szerokiego (i zapewne nizszego)

-
- Kontakt:
RaceFace Atlas FR
780mm :>
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=40920
Po przesiadce z 670 na 780 jeździ mi się o niebo lepiej, choć prawdopodobnie skróce ją do około 760mm.

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=40920
Po przesiadce z 670 na 780 jeździ mi się o niebo lepiej, choć prawdopodobnie skróce ją do około 760mm.