Wlodek_DH pisze:
Skąd pomysł gripshift' ów w rowerze do dh? Shocked
Dobre pytanie
a jakiś czas temu zastanawiałem się po co dorado pod 29 ...
jeżeli będzie się popularyzować 29, z oponami nie będzie problemu .
tak mi sie wydaje/...
nie, to się nie przyjmie, na żadnym gruncie, i żaden kolejny klon ChuckaNorrisa mnie o tym nie przekona:D Był już o tym temat jak smród w gaciach, który skończył się poblokowaniem gośćia na kilku forach internetowych, lepiej żeby znowu nie było o tym dyskusji. Nie jest przypadkiem że standardem w MTB jest 26 cali, i raczej tak zostanie. Koła 29 cali to za dużo problemów przy iluzorycznych zaletach , jak to że rzekomo większe łatwiej przez dziury przejezdża. Ale jest mniej zwrotne, mniej sztywne, słabsze, zaburza geometrię. Ok na szosę, nie w góry.
Praktycznie większość producentów posiada jakis prototyp rowera na 29, bo wypada go od czasu do czasu pokazać. Podobnie istnieje kilka firm specializujących się w takich rowerach, i taka egzotyka na targach jest obecna od początku MTB, i nikt ich poważnie nie traktuje.
czepiacie sie wszyscy tych gripshiftow a nawet Zieliński stosuje gripshifty, wiem bo widzialem 2 lata temu na zawodach i obozie w Wierchomli, to tak poza tematem.
a to na zdjeciu to jakis kaszalot a nie rower.
jak dla mnie to nie ma znaczenia czy wprowadzą czy nie tak czy siak zostane przy 26 kółkach i tyle a co do gripshift-ów to każdy woli co innego wolny kraj ! wiec bez sensu zaśmiecać i pisać ze komuś gripshift nie pasuje !! Jego sprawa co lubi
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
nastepny sie teraz pedalow przyczepil... temat dot kol 29" w dh a wy sie czepiacie innych rzeczy... a pozatym co niby zlego w tych pedalach?? nie widziales nigdy takich?