Lekka rama DH do 3000zł

MateuszWLCK
Kontakt:

Post autor: MateuszWLCK »

piotrex ale rama może być używana, więc w 3000 się zmieszczę. Właściwie cane corso spełnia wszystkie kryteria , ale.... Z tego co wiem to sudi ma cane z powietrznym damperem , może się wypowie jak to działa. Raczej bedę szukał uzzi vpx (tu niestety air odpada, ale za to mam tytanową sprężynę :D) , jeśli nic godnego uwagi nie znajdę , to zastanowie sie nad cane corso.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

MateuszWLCK uzywka nie oznacza, ze kazda ramke pozeni 3tysi dostaniesz. Masz ograniczony budżet to nie wybrzydzaj tak z tą waga bo to nie jest najwazniejsza sprawa, a mozesz sie na tym przejechać. Pomijam fakt, ze jak w dhx aira sie pakujesz to sugeruje sie zapoznac z jego praca wczesniej bo nie wszystkim leży.
A uzzi to raczej taki uniwersalny bike niz stricte downhillówka ;)
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

piotrex...nie obraże się bo nie ma o co...każdy ma Swoje zdanie...Cane Corso widziałem,macałem itp w wersji proto :wink:ram są setki i zdania są podzielone...
jeden woli krossa inny gianta jeszcze inni kone...to tyle :mrgreen:
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Si -to prawda, że śmigam na cane 09 z airem .

Wypowiem się tylko na jej temat, bo w sumie i tak wybór będzie Twój.

Cane z dhx-em powietrznym pracuje bosko i zachowuje się bosko zarówno na trasach dh jak i wtedy gdy chce się freeridowo poszaleć . Rama świetnie skręca , jest lekka ( 3765g -15.5'' ) i pracuje doprawdy zacnie z tym damperem . Generalnie kto wsiądzie na cc z powietrzniakiem, przechodzi mały szok, że to tak sobie rady daje - jest niebywale płynnie i te 210mm chodzi jak masło trzymając glebę jak przyklejoną ( lecz z umiarem - bo na szczęście nie zachowuje się jak v10 :) ) .

Sama rama faktycznie jest konstrukcyjnie znacznie poprawiona . Śmigam już na niej trochu i mój rower, który aktualnie waży 15.9kg nie narzeka na nic ... Nie jeżdżę nader delikatnie - lubię grzmocić po kamieniach, uwielbiam ścianki... latam dropy ( obecnie z umiarem- tak do 6m, bo niestety zbyt kontuzja się odzywa czasami - wczoraj miałem wielkiego smaka na 7m gapa.... ale odpuściłem z powodu ręki - wrócę za 2-3 tygodnie i polecimy ) - generalnie nie oszczędzam roweru . Cane daje sobie rady idealnie . Mogę nawet podpisać się pod tym, że cc daje rady na dirtowiskach, bo na rzeszowskich olszynach rower całkiem ogarniał temat, choć może zbyt wysoko się nie latało ( w porównaniu do miejscowych sztywniaków ) .

Generalnie Kupujesz ramę do dh z duszą fr i możliwościami użytkowania jako super zabawki, gdy jakiś dircik się napatoczy .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

MateuszWLCK pisze:Raczej bedę szukał uzzi vpx
Powodzenia - ja swojej nigdy nie oddam za 3 tyś choćbym zgłupiał na stare lata :] Jak coś kupisz daj znać...
bamix71
Kontakt:

Radix
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

bamix71tos mu pokazal-rama za 950usd,czyli wg kursu paypala prawie 2800zl,bez przesylki,bez cla i bez vatu.czyli w PL by byla za jakies 4000zl.Jesli sprzedajacy ja wysle.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
bamix71
Kontakt:

piotrex...szuka uzzi to ma!!!teraz niech pisze z kolesiem i tyle...kosz paczki z USA lotniczej to coś ok 150$???
p.s jakie cło i vat???jest używana i tyle :wink:
Radix
KaczorAC1
Kontakt:

bamix71 pisze:p.s jakie cło i vat???jest używana i tyle
To nic , normalnie płacisz czy nowe czy używane.
bamix71 pisze:piotrex...szuka uzzi to ma!!
Hihi , Radek sprzedaj mu swoją za 3 tyś , zrób mu prezent :D
bamix71 pisze:kosz paczki z USA lotniczej to coś ok 150$???
To zależy - czy jakaś firma specjalizująca się wysyłkami do Polski czy zwykły UPS - tutaj nie ździwiłbym się gdyby kosztowało nawet więcej.

PS - Sprawdziłem aż sam się śmieje. Wysyłka UPS kosztuje zależnie od czasu dostarczenia od 570 do 717 baks :D Jak chcesz masz kalkulator na UPS.COM
bamix71
Kontakt:

KaczorAC1...zdradze tajemnce...ale ja nie płaciłem ani vatu ani cła...a paczka wyszła mi coś ok 150$ :mrgreen:
p.s Swojej nie spyle bo zajebiscie się na niej trzaska maratony :wink:

http://www.pinkbike.com/photo/4077243/
Radix
KaczorAC1
Kontakt:

Ok ale załatwiałeś chyba przez znajomego ?? Dlatego tak Ci wyszło.
bamix71
Kontakt:

...to się wie :mrgreen: jak ma głowe to niech kmini :wink:
Radix
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

na pinkbike to albo oferty nieaktualne, albo cena zaniżona, albo koleś nie chce wystawić nigdzie albo nie wyśle do polski, bo nawet nie wie gdzie to jest.. jeszcze nigdy z pinkbike nic nie udało mi się kupić, więc to raczej kiepska propozycja.
[S]2x yeti 4x roz. s i l
bamix71
Kontakt:

TK...tu masz racje!!!kolesie na PB nie wiedzą gdzie leży Polska a już nie wspomne a wysyłce do kraju...nawet w USA cześć kolesi nie wysyła do PL bo im się nie chce...fajnie mieć rodzine lub znajomka i przez nich ściągać sprzęt :wink:
Radix
ODPOWIEDZ