Ankieta: MTB 24' czy BMX

Pablo666
Kontakt:

Ankieta: MTB 24' czy BMX

Post autor: Pablo666 »

Chcialbym się dowiedziec co jest bardziej preferowane przez bikerow.
MTB na 24' calowych kołach czy moze BMX na 20 lub 18.?

Pozdro
piot
Kontakt:

Post autor: piot »

Bierz MTB ;d . Zawsze będzie troszkę bardziej uniwersalne niż BMX.
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

Pablo666 to od Ciebie zależy. Na czym tobie lepiej się jeździ. Ja na BMX nie mogę.. Nic mi nie wychodzi. Za małe, za niskie dla mnie:) Teraz składam MTB 24" i to jest to. Jeździłem jakiś czas na kumpla Capitalu ze sztywniakiem na 24" i jest bosko. Zresztą jak wiesz wcześniej miałem maszynkę do FR też na 24":) Tak jak wyżej.. MTB bardziej uniwersalne zawsze.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Temat od razu do kosza,bo spowoduje głupią wojną. Pablo666 bierz co Ci wygodniejsze,bo jakieś reguły nie ma. piot ja tam uniwersalności w taki rowerze nie widzę,szczególnie,że prawie zawsze są ze sztywnym widłem - to jest raczej coś dla niezdecydowanych,bo z bmxa każdy wyciągnie więcej niż z takiego mtb. O jakiej uniwersalności tu mówić skoro są używane w tych samych dyscyplinach (dirt i street)??? U nas to raczej taka moda,tak samo jak babskie spodnie (które niby się nie wkręcają - mi się jeszcze nigdy nie udało,aby normalne jeansy się wkręciły...). Sorry,ale wystarczy popatrzeć,że masa dzieciaków wybiera właśnie mtb jeśli chodzi o lans...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

nopainnogame Uniwersalność w tym względzie, że zawsze można gdzieś dalej pojechać czasem w las wpaść jeżeli to ma amora, na sztywnym to oczywiste, że sobie po lesie nie pośmiga. Nawet między mtb24" ze sztwynym i BMX ja wybrałbym MTB. Sam miałem podobny dylemat. Nie umiem po prostu na BMX, dla mnie jest za mały i czuję się jakoś dziwnie. A co do spodni to prawda. Na dirtparku nie raz wsiadałem na czyjś rower i zdąrzyłem 2 pary spodni u nogawki rozwalić(normalnych jeansów), bo na poprzednim rowerku to raczej nie było o co zaczepić(napinacz itp). Najlepiej jeździć w krótkich spodenkach + ochraniacze :)
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

MTB , moze dlatego iż wąze pond 80 kg i jestem nieco wiekszej budowy ciała i wygladam na bmx'ie jak nie wiem co :wink:
Jak miałbym wybierac do wybrałbym 24 cale
Pablo666
Kontakt:

Z gory mowicie bierz na czym Ci sie lepiej smiga.. Chcialem powiedziec ze to nie o to mi dokladniej chodzi.
Choc powiem szczerze mam z tym problem. Poniewaz poki co mam 26'+dragstar 14 i jest dupnie, na tor 4x spoko, ale na hopki lub skatepark to zalamka.

Ostatnio sporo nowych rzeczy typu skatepark czy hopki powstaja pod BMX.. wiec na mtb troche do dupy jest..

Na 24' jeszcze nie jezdzilem. znaczy kiedys na pierwszych rowerach ^^

Nie potrafie powiedziec co bym wybral, poniewaz na bmx latwiej sie kreci tricki i wogole, ale znow jest gorzej z dojazdem (dluzszym)
Znow na MTB ciezej jest cos wykrecic ale wszedzie sie dojedzie.
Przydaly by sie tez wypowiedzi tych ktorzy wlasnie smigaja na bmxach..
I nie spisujmy odrazu bmx-ow na straty bo to tez jest rower..

Moze ten temat jest z dupy, ale mi i niektorym ludziom pomoze w wyborze roweru. A pozatym nie ma sie co klocic bo poprostu nie ma o co..
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

No niby dragstar ma dedykowane 100 skoku ale geometria jest wtedy zryta , ja bym proponował przejechać się na jakimś rowerze 24 z dobrą geometria i na 26 z dobrą geo. :wink:
Pablo666
Kontakt:

No ja wlasnie mam 26+dragstar+100m skoku. Trzeba troche pojezdzic by rower opanowac bo czasem to on naprawde robi co chce..a to juz sie robi niebezpiczne.

Na bmaxh kumpli jezdzilem i jest fajnie, pierwsze wrazenie.

A jezeli juz bym zmienial koła to napewno na 24, a jezeli bylo by geo do dupy to do tego jakas ramka, a nie wiem jak niestety bedzie u mnie z kasa ;))

Ktos cos jeszcze powie :D
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

nopainnogame pisze:Temat od razu do kosza

popieram.

indywidualna sprawa, za dużo własnych zdań na forum by to rozpatrywać...
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Only26
Kontakt:

Post autor: Only26 »

pamietam jak dawniej byla moda na wielkie monstery z przodu i opony od ciagnikow...
na ktorych ludziska jezdzili po rynku ;d odkad zrobili skatepark w myslonach mam wrazenie ze jak nie masz bmx'a, fajnej fryzury i kolorowej koszulki z napisem etnies czy cos tam to nie jestes cool hehe...

taki maly offtop ale nie moglem sie powstrzymac ;d

co do wyboru to popieram przedmowcow bo madrze mowia, rownie dobrze moglbys spytac czy lepsze sa lody czekoladowe czy smietankowe... sprobuj tych i tych zobaczysz ktore lepiej smakuja.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Pablo666 pisze:26'+dragstar 14 i jest dupnie, na tor 4x spoko, ale na hopki lub skatepark to zalamka.
No stary Ameryki, żeś nie odkrył. Nie odczekuj od takiej limuzyny, że będzie się kręcić jak szalona. Są ramy MTB i do streetu i do dirtu. Pod sztywniaka i pod amor. Przy dobrym doborze części, można złożyć rower na 26" kołach który będzie latał na chopach jak szalony albo na parku dobrze się jeździło. Nie ma jednej ramy dobrej do wszystkich dyscyplin albo pod amor i sztywny w jednym. Albo albo.

Temat podsumował bym zdaniem kolegi
diablos993 pisze:to od Ciebie zależy
bo to jednak ty musisz spróbować na czym ci się lepiej jeździ i opinia kolegów nie ma nic do rzeczy.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Pablo666 pisze:skatepark to zalamka.
To chyba na fullu nie jezdziles.
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Chopie:
a.Wybierz na czym Ci się lepiej jeździ.
b.rower 26" z dobrą ramką z dobrym geo jest też cud, więc to tylko preferencje
c.pójdź na bikeaction.pl/forum, bo tam więcej streetowców itd. więc bardziej pomogą
d.zamknijcie ten temat prosze. ;)
Pablo666
Kontakt:

Dochadzac do wnioskow zrobie i tak po swojemu xD nie bd sie tutaj wypowiadal.

Prosze Administrajce o zamkniecie tego tematu, bo wyszlo wiecej sporow niz pozytywnych rozwiazan ^^

blackdemon No na fullu na skate nie bylem :D
Zablokowany