Wybór ochraniaczy na łokcie i kolana

Kilrud
Kontakt:

Wybór ochraniaczy na łokcie i kolana

Post autor: Kilrud »

Co polecicie??

i co znaczy:
Top Opening
Bottom Opening
chce dobrać odpowiedni rozmiar na podstawie tych wielkości!
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Na kolana w sensie, że same kolana czy goleń też ? :D Ja bym brał 661 race te nowe lub starsze, oba są ok. Na łokcie niestety Ci nie doradzę ale lepiej dozbieraj i kup całą zbroję. Na czas oszczędzania wystarczą ochraniacze na kolana i piszczele, bo głównie to się upada na kolana, a golenie lubią się spotykać z pinami :D
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

661 EVO na kolana i łokcie. Mam te na kolana i są świetne, bardzo wygodne , i dobrze chronią, a zdarzyło się przywalić w kamień i nic, prawie jak filmie promującym d3o, gdzie walą kolesia łopatą. Obecnie czekam na paczkę z obijakami na łokcie.
Jedyny minus to cena, ale warto szukać promocji.

Pozdro
JejQ
Kontakt:

Post autor: JejQ »

Kilrud jesli cos na kolana i lokcie, to bierz pelne ochraniacze.. nie jakies EVO, czy inne wynalazki.

Na nogi najlepsze to "kolano + golen", wtedy mozesz byc bezpieczny, iz nie bedziesz miec dziur po pinach w nogach, i innych uszkodzen.

Na lokcie nie wiem, mam razem ze zbroja.

Obrazek

Jesli bedziesz smigac w takim EVO, czy w innych odslonietych ochraniaczach, spodziewaj sie, ze tak beda wygladac Twoje nogi.
Cesiu
Kontakt:

JejQ pisze:Jesli bedziesz smigac w takim EVO, czy w innych odslonietych ochraniaczach, spodziewaj sie, ze tak beda wygladac Twoje nogi.
Chyba , że masz SPD, wiadomo, że i tak czasem trzeba się wypiąć, ale mi i tak to wystarcza. Gdybym jeździł na platformach to bym nie zaryzykował takich ochraniaczy, ale jezeli jeździsz w SPD, to jak najbardziej.

Pozdro
Kilrud
Kontakt:

Post autor: Kilrud »

Cesiu pisze:661 EVO na kolana i łokcie
jaki masz rozmiar??
jak mierzyć:
Top Opening
Bottom Opening ??
Cesiu
Kontakt:

Kilrud pisze:aki masz rozmiar??
kolana L, łokcie M
Kilrud pisze:ak mierzyć:
Top Opening
Bottom Opening ??
a co to??

Na stronie dystrybutora masz podane wymiary "ciała" w centymetrach i możesz se zmierzyć, który rozmiar będzie ok.
marcin4546
Kontakt:

Post autor: marcin4546 »

WEŹ SOBIE NA KOLANA I GOLENIE 661 RACE LITE I ZBROJE..661 RACE LITE FAJNIE LEZA DOBRZE SIE TRZYMAJĄ I DOBRZE CHRONIĄ:)
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

zalezy co i jak jezdzisz. ja dotad mialem rozne juz ochraniacze na nogi, ale odkad kupilem 661 slim knee, to zapominam ze mam w ogole na sobie ochraniacz. owszem, zadrapania lub otarcia piszczeli sie zdazaja, ale nigdy od pinow, przewaznie jakis odpysniety kamien, wystajaca galaz lub inne niespodziewane rzeczy. z resza nie przeszkadza mi jakos fakt obitych goleni, laska nie jestem, a zwazywszy na to iz sporo z buta podchodze lub kopie cos w ziemi, to te ochraniacze sa idealne. nie zsuwaja sie, bo dopasowuja sie ksztaltem do nogi (przylegaja cala powierzchnia) a pomimo tego sa bardzo przewiewne, male w obwodzie i spox mieszcza sie pod dlugie spodnie.

na lokcie ci nie doradze, bo sam aktualnie szukam czegos innego niz axo, ktore mam obecnie (lubia sie czasem przesunac przy upadku)
Maciek Bogusławski
Kontakt:

Post autor: Maciek Bogusławski »

=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

Maciek Bogusławski mialem, lubia sie zsuwac (i to nie tylko moja opinia z autopsji). nie polecam.
ODPOWIEDZ