[Szczyrk] Avalanche Skrzyczne 2009

Qbalo
Kontakt:

Post autor: Qbalo »

Z Czechowic 4-5 osób wpadnie :)
[url]http://cubaces.pinkbike.com/[/url]
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

Zeman chłopie weź się odczep od Gruszki, zwłaszcza zarzuty o chęć podebrania Ci imprezy są śmieszne i idiotyczne. Groochas słusznie rozumuje że jak ktoś zauważy was jako zorganizowaną grupę, i nie daj boże komuś stanie się poważna krzywda, zwłaszcza jakiemuś postronnemu pieszemu, to znając atmosferę w Szczyrku będzie afera na 10 lat. Mało było jazd z maksymalnie negatywnym nastawieniem do rowerów u was? To przestań się burzyć jak obrażony 9 latek tylko zacznij myśleć logicznie, bo na razie inni muszą to robić za Ciebie. Potrąci ktoś kogoś, ktoś doniesie że jakaś grupa ściga się na nielegalu w kilkadziesiąt osób, aferat będzie taka że zostaniecie gwiazdami telewizji pewnie. Niech jeszcze będzie konieczność angażowania Gopru, to może zrobią dzięki wam debate na pół Polski. Nikt wam nie będzie zabraniał tej imprezy, po to się żyje żeby decydować za siebię, osobiście życzę wam żeby to się rozwinęło w drugi MegaAvalanche z legalną i poważaną cykliczną impreza w przyszłośći, ale na razie pachnie to tak przaśną amatorką że trudno nie miec obaw o bezpieczeństwo wasze/pieszych/opinie o środowisku rowerowym.
dawniej mikael:)
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

KROM@ liczyłes mnie bo ja chyba tez bym sie wybrał :)
Zeman
Kontakt:

Post autor: Zeman »

jan.mikael Ale ja się go nie czepiam staram sie mu tylko wytłumaczyć jak to wszystko ma wyglądać ale przyznam ze nie lubię jak mi ktoś mówi co mam robić a czego nie robić cóż taka moja wada, Dziękuje ci jednak ze życzysz mi aby na przyszły rok wypaliło to legalnie mam nadzieje ze ze się uda, jednak w tym roku chciałbym spotkać się ze znajomymi i fajnie sobie zjechać a później w kumplowskim gronie strzelić browarka jak można zauważyć w tym temacie forma się troszkę zmieniła, nie ścigamy się po kasę ani po to kto pierwszy ten lepszy, jedziemy po to żeby było fajnie. na marginesie na Skrzycznym prawie co weekend można spotkać zorganizowane ekipy jeżdżące w sporych grupach i jakoś wszystko jest w porządku, a podejście do rowerzystów się zmieniło diametralnie po majowych zawodach no i miejscowi znaleźli sobie nowe ofiary w postaci MX'owców
http://www.bikeparkpalenica.pl tu się jeździ!!!
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

jan.mikael - zostawię bez publicznego komentarza co myślę o Twojej wypowiedzi (wysłałem na PW).
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Pewnie będzie 5 tubylców i 10 przyjezdnych i będzie MEGA AVALANCHE Skrzyczne 2009 :twisted:
piotrekj
Kontakt:

Post autor: piotrekj »

wątpie czy bedzie te 15 osob jak twierdzi owczar:)
tak czy siak Białystok też bedzie, bo juz zbieramy ekipe :D
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Chyba nasza "lawina" może okazać się śnieżną! Od środy w Szczyrku zapowiadany śnieg :twisted:
http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_ ... =2n&id=716
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Qbalo
Kontakt:

Post autor: Qbalo »

Na sobote zapowiadają +1 stopień C i opady śniegu...Więc będzie małe urozmaicenie podczas zjazdu :)
[url]http://cubaces.pinkbike.com/[/url]
Swistakbb
Kontakt:

Post autor: Swistakbb »

Damy rade :D najwyzej zamowimy odrazu jakiego grzańca i wszyscy będą lecieć pełnym gazem żeby sie zagrzać na dole :D
Born to ride , ride to die !
piotrekj
Kontakt:

Post autor: piotrekj »

według różnych portali pogodowych ten śnieg bądź deszcz ma padać do czwartku lub piątku a w sobotę ma być bezchmurnie... ale pogoda jak pogoda zmienia sie i pewnie zmieni sie napewno ponieważ narazie są zapowiedzi długoterminowe

jednak mam nadzieje ze padac nie bedzie:d
dużo ludzi będzie, wiecie może?
Zeman
Kontakt:

Z prognoz mozna wnioskowac ze bedziemy wolni od turystów i nikomu sie nic nie stanie:) bo upadki bedą częste aczkolwiek miękkie bo na śnieg:) Zalecam ciepłe kalesony i szaliczek oraz wełniane rękawice. Kto ma możliwość niechaj załatwi panie do grzania na dole bo bedą potrzebne Szykuje sie dobra zabawa w ciezkich warunkach mam nadzieje ze to was nie odstraszy. Zbiórka punkt 15 przy peronie na szczycie. Pozdro
Zeman
Kontakt:

Ustawka odwołana. Na skrzycznem tylko dzis spadło 40cm śniegu i cały czas sypie, myśle ze na ten weekend powinniśmy odkopac deski i narty bo z rowerowania na Skrzycznem niestety kupa.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

i cale szczescie bo pomysl byl idiotyczny...
dobrypedał
Kontakt:

Post autor: dobrypedał »

Korean_BoySam jesteś ****** Wymyśl coś lepszego popierdolu. Najlepiej w ogóle zakazać DH w tym ******* kraju. przez takich ludzi jak wy ten kraj umiera. żal.
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Proponuje przenieść Avalache, zapowiada się jeszcze ładna pogoda w październiku.
Szkoda że się nie odbędzie, wybierałem się...... :roll:
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

dobrypedał twój nick mówi o wszystkim....popieram Korean_Boy !! polać mu !
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

dobrypedał
rece opadaja ...

pomysl sobie jak cisniesz w takim mega fajnym wyscigu , jestes pod koniec stawki- walisz glebe lamiesz reke/noge/lub co tam jeszcze masz

reszta jedzie bo to przeciez wyscig , zostajesz sam na trasie i potem czekasz sobie godzinke na pomoc ze zlamaniem, do tego jesli bedzie zwijal cie GORP to dodatkowo jeszcze zaplacisz ...

wiec KU*** zastanow sie troszke zanim cos napiszesz ok ?

wlasnie przez takich debili jak tY (celowa pisownia) DH w Polsce sie nie rozwija, ale chyba nie jestes w stanie zrozumiec tego faktu
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Korean_Boy pisze:wlasnie przez takich debili jak tY (celowa pisownia) DH w Polsce sie nie rozwija, ale chyba nie jestes w stanie zrozumiec tego faktu
a może jest odwrotnie?

wszędzie krytykanctwo... a samemu gówno zrobić!!!
taka jest prawda - tylko narzekać potraficie i na gotowe przyjeżdżać!!!

czekam na Korea-Boy Avalanche - wierzę w Ciebie

Korean_Boy pisze:reszta jedzie bo to przeciez wyscig , zostajesz sam na trasie i potem czekasz sobie godzinke na pomoc ze zlamaniem, do tego jesli bedzie zwijal cie GORP to dodatkowo jeszcze zaplacisz ...
i jaki widzisz w tym problem?? tysiące turystów rowerowych (XC, AM) glebi gdzie popadnie (ręce, nogi, rozwalone czaszki... dużo tego już widziałem) jakoś nikt nie rezygnuje z takich epickich wypadów... ba tysiące rowerzystów wyrusza w Beskid Żywiecki co weekend (duża część samotnie)

co do Szczyrkowskiego GOPR-u bez obaw - widziałem ich wielokrotnie w akcji, sam wzywałem do paralotniarza - szybkość działania jest dla mnie bezdyskusyjna.
Inny przypadek - zorganizowane zawody i połamany Siara... trochę się naczekał.
Przypominam, że w Szczyrku duża baza GOPR znajduje się 50 m od wyciągu!! - to dla tych co krzyczą a nigdy dobrze gór nie widzieli (ale na forum mega hardcore)
ODPOWIEDZ