Jeździsz rowerem to Ci nie staje :D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W sumie to artykuł (choć wstyd to tak nazwać...) dotyczy golinogów i streetowców jeżdzących w babskich spodniach...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

mardar007, może kolarze przy hamowaniu zapierają się o siodło żeby nie lecieć do przodu? 
A swoją drogą, to wcale nie musi być prawda - nie raz spotkałem się z artykułami na ten sam temat, w których testy, doświadczenia i badania lekarskie wykazały że kolarstwo nie ma negatywnego wpływu na potencję.

A swoją drogą, to wcale nie musi być prawda - nie raz spotkałem się z artykułami na ten sam temat, w których testy, doświadczenia i badania lekarskie wykazały że kolarstwo nie ma negatywnego wpływu na potencję.
http://brooce.pinkbike.com
Ta a jezdzenie samochodem powoduje raka i choroby przewlekłe.... zas tramwajem depresje i epilepsje... choc depresje przez tramwaje mozna dostac:D gdy pada snieg z deszczem wieje wiatr i jest kurewsko zimno a ten je^$^y tramwaj spoznia sie kolejne 15min ;D
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Każdy rozgarnięty wie o tym. Nie chodzi tu o jakie spodnie nosicie itd tylko o to że siedząc na siodełku defakto siedzisz na prostacie, a o resztę zapytajcie lekarza/mamę/nauczyciela biologii.
Dodam że najbardziej niebezpieczne jest ustawianie siodełka "dzióbkiem do góry" co jeszcze bardziej zwiększa nacisk na prostatę.
Dodam że najbardziej niebezpieczne jest ustawianie siodełka "dzióbkiem do góry" co jeszcze bardziej zwiększa nacisk na prostatę.
1.Wypraszam sobie golinogow bo sam jestem kolarzem i to było troszeczkę chamskie bo dla niewtajemniczonych jak masz "łyse" nogi to przy glebie na szosie czy na MTB szybciej ci się rany goja...
2. To troszeczkę bez sensu takie badania nie zawsze pokażą to samo w tym "artykule" było ze zmniejsza się o 4% a czytałem artykuł gdzie kolarstwo nie ma wpływu na spadek potencji.
2. To troszeczkę bez sensu takie badania nie zawsze pokażą to samo w tym "artykule" było ze zmniejsza się o 4% a czytałem artykuł gdzie kolarstwo nie ma wpływu na spadek potencji.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Można się śmiać,ale siodła bywają tragiczne. Kiedyś mialem nieprzyjemność jechac na czymś takim co blokowało przepływ krwi i w efekcie przyrodzenie zdrętwiało, miałem takie samo mrowienie jak czasem ma się w nodze jak sie trzyma ją długoi czas zgiętą. Rower był w pełni amortyzowany, nie byla to szosóweczka. Może to sie wydawać śmieszne, ale tak się zdarzyło naprawdę. Ważny jest odpowiedni dobór siodelka i nie ma co na tym oszczędzać, sądzę, ze są osoby które to zaniedbują i mogą faktycznie mieć różne historie. Artykuł jest raczej mało wartościowy, bo niczego konkretnego w tej materii nie doradza, sprowadza cały temat do śmieszności, ale nie znaczy to,że nie ma problemu.