Jakie Hamulce do FREERIDE ??
-
- Kontakt:
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu, a zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Otóż chcę sobie kupić jakiś sensowny hamulec na tył ( miałem bb5 ). Zastanawiam sie między Saint M-800 ten z dwoma tłokami, a juicy 5, obie z tarczą 160mm. Ważę 80 kg, jeżdżę na HT. Czekam na odpowiedzi.
Wracając do tematu, jeśli chodzi o mechaniki, to miałem tylko bb5 więc nie znam sie za dużo. Średnie bardzo są to hamulce ( dlatego chcę je zmienić :P ), ale bardzo łatwe w regulacji i ogólnie w obsłudze, z reszta jak wszystkie mechaniki.
Wracając do tematu, jeśli chodzi o mechaniki, to miałem tylko bb5 więc nie znam sie za dużo. Średnie bardzo są to hamulce ( dlatego chcę je zmienić :P ), ale bardzo łatwe w regulacji i ogólnie w obsłudze, z reszta jak wszystkie mechaniki.
Ja mam juicy5 i bardzo polecam, chyba najlepsze hample w porownaniu ceny do jakosci, choc dosc trudne w odpowietrzaniu, ja jezdze od pol roku na jednym i jeszcze nie trzeba bylo tego robic wiec nie jest to wielki problem. Jesli fundusz pozwoli to polecalbym juicy7:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Ja z kolei używam Hayes'ów Stroker Trail. Siła hamowania dobra, modulacja w miarę OK (a jeżdżę na SBE które jakiejś super przyczepności przy hamowaniu nie mają) - mi wystarcza. Aha, mają bardzo wygodną klamkę - w moim odczuciu, "przyjemniejszą" od Avidów (choć to pewnie kwestia przyzwyczajenia). Z tym że - pod Twoje 80kg polecę tarczę co najmniej 180mm (na przód nawet 203), uważam że 160 będzie za mała...
http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: