Witam
Chcailbym sie dowiedziec jak nadac rotacje swojemu cialu w:
BunnyHopie- Chcialbym sie dowiedziec jak wykrecic 180. Skacze gdzies na 35 cm. Douczyc sie czy zaczac probowac 90 a potem 180 a na koncu 360 z podestu ??
W Dircie mnie ciekawi jak nadac rotacje aczkolwiek narazie jest to dla mnie za trudne jezdze 1 sezon
P.S Na jakich skoczniach nahjlpoije robic tricki na step up??
Chopie, niwważne jak wysokiego bh roobisz, tylko ważne jak szybką rotacje nadasz rowerowi. Ogólnie rotację uzyskujesz poprzez zakręcenie głową.Popodskakuj sobie bez roweru i spróbuj zakręcić się bez głowy, a potem obracając głową. Widzisz, jest różnica? A teraz przełóż to na rower. Na dircie najlepiej uczyć się na step upie, a na streecie/ parku to najleepiej na sk8park i tam katować. Nie przyjdzie Ci to ot tak.
Kaatuj.
GgG pisze:
Podobno pomaga patrzenie na tylna piaste Smile
Juz lepiej na cos za toba.. Ja sie 180 uczylem 20 min takze wcale trudne nie jest. A rama dosc dluga byla. Najpierw glowa potem obrot i idzie jak maslo
aha dzieki za rady Narazie probuje ogarnac skoki Dzisiaj niezle wyskoczylem ale sie wywalilem bo lancuch spadl na bieg nizszy chyba pora na napinacz( Jaki jest najlepszy) Duzo mam sprawdzianow wiec mama malo czasu na skillowanie ;/ Ale w weekend pocwicze jeszcze Czyli patrzec na kolege z tylu np xD
P.S gg MASZ chyba w aukcji zle podana wage roweru
niewidzilny spróbuj najpierw nauczyć się 180 na podjeździe. Jest dużo prościej. Ja przynajmniej tak się uczyłem. Przekręcałem 270 na wzniesieniu i dzięki temu 180 na płaskim nie stanowiło już problemu. Ułatwieniem na począktu (na płaskim) jest skręcenie kierownicą w stronę rotacji, żeby rower mógł podjechać. Wtedy nie musisz zakręcić pełnego 180 i oszczędzisz troszkę na częściach;p