swiatelka

qbek
Kontakt:

swiatelka

Post autor: qbek »

Iznowu!! hehe straz miejska sie przyczepila!! wracamy wieczorkiem z qmplami do domu jedziemy przez rynek a tu straznik (muslelismy 1 ze widzieli nas jak katowalsmy pomnik alebo jakies morki a tu...) :) gdzie macie swiatelka !! hehe wybuchlismy smiechem to oni zaczeli gadac ze takie sa przepisy a ja im powiedzialem ze my tylko czasami jezdzimy wieczorami to sie na mnie wydarl !!"a co teraz jest ?? "i takie tam !! na koniec powiedzieli : "prosze sie zaopatrzyc w swiatelka i ......(i tu uwaga!!) dzwonek" !!
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Niestety...przepisy
Ale ja np nie jeżdze jak jest ciemno a mój dzwonek brzmi "Z drogi ......." (cośtam ;] )

Za to mnie sie doczepili za przejechanie na czerwonym postraszyli ze wezma na komende (mnie kumpla ich 2 i rowery do.....Lanosa) popatrzałem na nich jak na idiotów i chyba sie skapneli powiedzieli że jak nas jeszcze raz zobacza to pojedziemu na komende itp.....
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a nas psyjaciele ostatnio spisali za jezdzene na rwoerze po stacji metra. wkurwilem sie nieziemsko bo byla qrwa tabliczka "zabarania sie jazdy na desce i rolkach" i mowie *** nic o rowerach nie bylo. przejechalismy, do kiosku, a tu policjant ze spisza dane osobowe. kumpel manadat 50 zeta dostal takze :} norlalnie zajafka.

jedizemy manualem przez srodek 3 pasmowej ulicy oni nic. jedizemy odpychajac sie nogami od ziemi a Ci spisuja dane :]

(akurat TEGO dnia wzialem legitke... zazwyczaj nie biore jej ze sobom :] powiedzialem o tym staremu to powiedizal ze bym mial niezle przejebane ze by mnie wzieli an komende... nie za sam fakt tylko za to ze on musialby dupe ruszac z domu =D)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Jak z 2 kumplami wracaliśmy rowerkami i nas straz miejska zatrzymala i sie przyczepili za jazde po chodniku, no moze i mieli racje.
Kumpel był po 3 piwkach, nie było po nim nic widać, ale jak z nimi gadal to na cały głos beknoł. Chcieli mu dać mandat za złe zachowanie przy straży miejskiej :D!!!! No to my w śmiech, ale na szczęście skończyło się tylko na spisaniu.
Mad Mike
Kontakt:

Post autor: Mad Mike »

Jak dobrze że ja nie mam takich problemów...
Ja kiedyś na hama rozpędzałem się i skakałem z murków, muld na ulicy itp. przy sukach w nocy - było ciemno i nic.
U mnie oni na to leją.

.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=14214
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ale macie problemy haha

ja zawsze mowie ze niestac mnie na lampke i dzwonek i zeby zrobili zbiorke i zeby porozdawali i wtedy gadka znika
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

urzekla mnie twoja historia...
kolejny juz 'n-ty' topic o swiatelkach
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
Bogusz
Kontakt:

Post autor: Bogusz »

i czego tu afera..pogadają, spiszą i tyle..taka ich praca. Jak sie nie fika, tylko sie pogada normalnie,jak z ludzmi, to nie ma bata,zeby wylapac mandat
Pawel
Kontakt:

Post autor: Pawel »

bogusz ma racje, tylko przy nich nie bekajcie:P. slyszalem cos o takich swiatelkach na opasce, to sie zaklada na reke i juz.
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

A ja juz sobie założyłem tylnie światełko, nie zabieram go zawsze, tylko wtedy jak wiem, że mogę wracać wieczorem.... i jest git:)
Xprot

Post autor: Xprot »

Kontakt:

Post autor: krabol »

a to taki wielki problem zeby miec zawsze lampke w plecaku albo na sztycy tylko poto zeby byla?? aj mam lamki 1 diodowe na gumce zalozone i zawsze je mam i nikt sie nie dopieprzy a pozatym czuje sie bezpiczniej z tą lampą wiec nie wiem czy to dla was hanba nosic lamke ale trudno sie mowi
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

no ja tez mialem takie swiatelko na plecaku i fajnie migalo w nocy niestety ktorejs pieknej nocy wyjezdzalem od dziewczyny i wlaczylem pod jej hawira no i jak juz dojechalem do siebie i chcialem wylaczyc swiatelka nie bylo ;/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

prosze mnie nawet nie denerwowac policja i strażą miejską:) zainteresowani wiedzą o co chodzi
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

no, ja dostałem w czwartek 50 zeta za "nieprawidłowe uzytkowanie rowera jednośladowego na chodniku" czy jakoś tak, jeszcze mendy chcieli mi dowalić stówę za niszczenie zieleni, jak zacząłem się tłumaczyć i próbować zagadać to mi jeden powiedział:
"a wiesz za co powinieneś dostać: za beszczelność"

no to gadkę zdjąłem i tylko czekałem na wypisanie 50 zeta, że też #$%^&* nie jeżdżą psy tam gdzie ciemno i ludzie dostają w dupę od jakiś dresiarzy, tylko szukają mandatów na parkingach i przy centrach handlowych, się wysilają .....
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

po przeczytaniu tego posta zdecydowałem sie założyć dynamo, błotniki(takie super trekingowe) i oświetlenie.

q**a!! czy te psy som ********?? u mojej cioci przed domem codziennie kradną radia z samochodów(przynajmniej 5 na noc) a ci wpierdalają 100zł za jazde po chodniku!!! albo za jazde bez karty rowerowej!!

od dzisiaj będe motorem po chodniku jeździł(w końcu nie pisze że zabronione). i to jest "polska policja"!!!!
Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

u nas co chwile kogos spisuja a za jazde na tylnim albo za brak swiatelek. Ale w sumie zbyt inteliogencja nie palaja oni - kazali mi spuscic powietrze a ja mialem pompke pod koszykiem na bidon :p napompowalem i sruu do domu :P
Hardcore rulez!
gg: 846952
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

psy to nic ale straz miejska ci sa sto razy gorsi k***a
zjeżdżacz
Kontakt:

Post autor: zjeżdżacz »

A w ludzie dziwni jesteście, ja to mam pełne wyposarzenie;
- lampka przednia
- lamka tylnia