NWD 10 juz na EB

KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

fajnie że się jaracie ale czy musicie się z tym afiszować ile to już % ściągnęliście i że kogoś okradacie? :roll: ściągajcie se ale nie musicie się z tym tak afiszować

a moderatorzy dają przykład :mrgreen: zły przykład :twisted:
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

szkoda chłopaki że okradacie firmę która robi dla rowerzystów wiele dobrego :) to jest normalne złodziejstwo !! płaczecie że filmy drogie są a jak mają być tansze jak dystry. jest okradany przez ' kolegów rowerzystów'

szkoda ze moderatorki się tym jarają i jeszcze ułatwiają zadanie !! szkoda !!

ciekawe co by sie działo gdyby to waszą pracę kradli inni i się tym afiszowali ??

wiem ze zaraz będzie pyskowanie ale mnie to robi tyle co deszcz spływający po szybie...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

Schodek masz racje ale tak jest ze wszystkim:gry filmy muzyka. Sam tez pewnie tak robisz badz kiedys robiłes :) bo wiadomo ze zawsze się znajdzie coś innego by wpakować tam kasę.
Swoją drogą Freeride Entertaiment dostaje pieniądze od firm produkujących sprzęt rowerowy a my ten sprzęt kupujemy, oni zarabiają my jeździmy i oglądamy kradzione filmy :)
początek filmu miażdży :)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

MacGyver to nie jest wytłumaczenie, spoko ukradłeś to się chociaż tym nie chwal na lewo i prawo, druga sprawa jest taka że Michał ma zdecydowanie 100% racji, gdyby każdy kto ściągnął pirata kupił oryginał to firma na pewno odnotowała by kilkuset procentowy wzrost sprzedaży i jestem pewien że kolejne produkcje były by znacznie tańsze

po za tym nie oszukujmy się 100zł wydane raz na rok za oryginalne DVD to nie jest dużo

edit: aha jeszcze jedno, kasa od firm rowerowych w dużej części idzie na produkcje/realizacje oraz postprodukcje filmu, myślisz że przelot tylu osób, sprzętu itp.. samoloty czy sam sprzęt jest tani? weź sobie w google poszukaj ile kosztuje jedna kamera RED do tego optyka do niej drugie tyle itp.. to nie jest tania zabawa z kamerą HD Canona za 4.000zł, do tego trzeba zapłacić ludziom za pracę etc...
Schodek
Kontakt:

no właśnie 100 pln za orginał to nie powinien byc problem w momencie gdy tyle potraficie wydać na miałką najebkę w weekend !! odkładając 10pln miesięcznie ( paczka fajek i zapalniczka) juz masz orginalne dvd i satysfakcję wsparcia ekipy....ziarnko do ziarnka i usypie sie dirta :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Panowie nie róbmy z kazdego tematu o EB dyskusji o piractwie bo nie temu słuzy. Czesc ludzi sciaga i kupuje płyty, czesc tylko kupuje, a czesc tylko sciaga ale watpie zeby te proporcie czyjekolwiek narzekanie na forum zmieniło. W najlepszym razie ktos sie zirytuje.

Swoja droga znajac zycie sporo osób sciaga bo nie ma pod domem na półce w empiku.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

A ja zbojkotowałem serię NWD .... do 5/6 części dało się oglądać a teraz to już lans i komedia. Wolę starsze produkcje filmowe, które pokazywały pasję ludzi a nie ludzi dostających mnóstwo kasy za triki które wykonują maszynowo .... po prostu cyrk.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

KFP Masz racje ale ja nie jestem wyjątkiem, film na 90% i tak kupie oryginalny.
Kręcenie takiego filmu jest bardzo kosztowne jak sam powiedziałeś z czym się całkowicie zgadzam.
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS sry ale o czy ty tutaj mówisz? Wykonanie wielkiego dropa na dobre ladowanie wymaga, które sie samemu zbuduje wymaga wg. ciebie mniej roboty niz latanie na pałe i modlenie sie, ze sie zląduje (bo było sporo takich opcji). Do tego kosmiczna kasa? Stary na przełomie XX i XXI wieku w sporcie było duzo wiecej sponsorów niz teraz, zobacz sobie kto np. dh sponsorował.

Nie podoba ci sie jazda w filmie to spoko ale nie rób sobie jaj bo tutaj tez niktnie klei za pierwszym razem wszystkiego i jest to sporo roboty, do tego film jest lepiej nakrecony i ogólnie ze strony produkcyjnej stoi na wyzszym poziomie. Nie trzeba latać dirtów żeby docenic co tu ludzie robia. A co do maszynowego katowania tricków - to myslisz sie (szczególnie Bourdon masowo tego flatspina katował...)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Spaced cóż, takie odnoszę wrażenie. Spójrz w stare produkcje i to co się dzieje w nowych. Nie dostrzegasz różnicy? Ja widzę ją wyraźnie.
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS w sensie, ze co? Zawodnicy ubrani sa inaczej to płaci sie im kokosy? Czy, ze filmy sa tak krecone zeby pokazywac udane tricki, a nie jarac sie glebami to wszystko idzie łatwo? Stary jak ktos chce zeby tak film wygladał to osiagnie to bez problemu i to nie ma wiele wspolnego z rzeczywistoscia. To tak jak wierzyc w jaszczurki na marsie bo zobaczyles je na filmie.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Nie chodzi mi o gleby w filmach bo tego nigdy nie lubiłem oglądać. Ale chodzi mi o przesyt turbo mega hardkorowych trików i lansu. Nowe filmy kreują to jak wyglądają tabuny takich samych dzieci na bikach, to jak się zachowują. Poza tym te filmy są zwyczajnie nudne i bez polotu, jak ktoś wcześniej wspomniał 500 takich samych trików i 2-3 fajne.

To może od razu napiszę co lubię, dla równowagi mojej wypowiedzi. Wystarczy spojrzeć na serię filmów Earthed czy ROAMa. Filmy z klimatem i polotem, nie ociekające blichtrem i setkami w kółko powtarzających się trików.
Schodek
Kontakt:

taa...zielono się nagle zrobiło :)

klimat starych filmów to w starym kinie został...to co dziś to profesjonalne produkcje gdzie są super ujęcia i mistrzowskie zdjęcia...poziom zawodników idzie do przodu więc nie wymagaj aby skakali tak samo jak 10 lat wstecz. Era Bendera już za nami !
Dasior
Kontakt:

Post autor: Dasior »

A myślałem że od NWD 4 lepszego intra nie będzie.. widać się myliłem.
http://www.pinkbike.com/photo/3422331/
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

KaKTuSSS pisze: Nowe filmy kreują to jak wyglądają tabuny takich samych dzieci na bikach, to jak się zachowują. Poza tym te filmy są zwyczajnie nudne i bez polotu, jak ktoś wcześniej wspomniał 500 takich samych trików i 2-3 fajne.
- co Ty gadasz chłopie? Dawniej jak były w sumie same dropy to było lepiej - to nie było nudne,bo co? NWD nie kreuję żadnej mody- ile osób w naszym kraju można do nich porównać? Jakoś za dużo osób nie znam,które zaliczą Ci sporego dropa, apotem pójdą na 6m dirty na rozgrzewkę i potem na luzie zrobią flipa z dropa. Slopestyle zrobił się modny, powstała masa rowerów do tego,ale na świecie to są pojedyńcze osoby, które reprezentują taki poziom jazdy. Bez tej dyscypliny ten sport nie byłby tak rozpoznawalny,bo takie imprezy przyciągają ludzi i w miarę oddają sens tego wszystkiego. Raczej "kopia kopi" to domena streetowców,bo tam ciężko jednego od drugiego odróżnić (i to w naszym kraju wyraźnie widać, choćby po filmach na BA) Masa trików się powtarza - a znasz jakąś inną dyscyplinę również nastawioną na triki w której tego zjawiska nie ma??? :? NWD pokazuje jak się ten sport rozwija, jak ktoś uparł,że dawniej było lepiej to jego sprawa,ale takie osoby nie pchają już tego sportu do przodu.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

nopainnogame gdzie napisałem że same dropy były ok? Doczytaj wypowiedź do końca i pomyśl co było w filmach które przytoczyłem. Nigdzie nie napisałem też że rozwój jest zły. Podkreśliłem co mi się nie podoba, a co uważam za sedno tego sportu, więc proszę czytajcie ze zrozumieniem. Jeśli Wam się te filmy podobają to ok, ja ich nie lubię z mi znanych powodów. Uważam że jest wiele bardziej godnych polecenia tytułów niż NWD.
Eniek
Kontakt:

Post autor: Eniek »

9 ogólnie bardziej mi się podobała, jednak 10 trzeba przyznać w niektórych momentach wymiata :> teraz tylko na sound track trzeba poczekać (:
daro_53
Kontakt:

Post autor: daro_53 »

Panowie..

Chce to zassać a nie wiem czemu nie zaloguje sie na swoje konto;/ Chce zalozyć nowe i też lipa bo można w weekend. Pomoże ktoś zebym to mógł ściąnąć dziś?;P
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

ODPOWIEDZ