NWD przerodziło się w same dirty, szkoda, początki były cudowne, później z sezonu na sezon coraz gorzej, ściągałem z niecierpliwością 10-tkęi zawiodła mnie, mogli z tego zrobić 5 minut filmu i było by wszystko co najciekawsze... ehh no cóż, mam nadzieję że jeszcze coś wyprodukują godnego uwagi, typowego FR, naturalnych tras, hopek, dropów itd itp. Myślę że starsi mnie zrozumieją, młodzi nie wiem.... Pozdrówki i przyczepności.
...po spokojnym "seansie"NWD10 stwierdzam fakty jak Kolega wyżej... starą szkołe przypomina Mi przejazd Kirta Voreisa i Aarona Chase...no ale to juz ostatnia część NWD10?!na końcu jest R.I.P...
znów narzekają wielbiciele starej szkoły... tamte czasy odeszły i koniec, nikt nie robi już takich filmów, bo nikt już w taki sposób nie jeździ, teraz dzieciaki jarają się trójką z dropa, z którego kiedyś rzucał się tylko bender, a i tak nigdy nie lądował
może kiedyś to wróci, ale teraz swoje 5-minut ma dirt/slopestyle..
Jak dla mnie film całkiem spoko ale nie powalił mnie na kolana ale trudno sie dziwić po tak przełomowej poprzedniej części.Żeby to przebić musieliby chyba zrobić hopy na ksieżycu albo skakać na trampolinie robiąc przy tym pierdylion tricków.
A co do wszystkich pojazdów na "gorszy" styl kolejnych NWD to myślę że na 10 sie skończy,wystarczy popatrzyć na końcówkę filmu - nagrobek z napisem NWD 1999-2009 RIP IN PEACE...
Tom@s dokładnie! Koniec z old schoolem!!! Nie wiem czemu w tym kraju jest tak silnie zakorzeniony? Sorry panowie,ale takie osoby nie pchają tego sportu do przodu ,tylko w tył... NWD pokazywał zawsze rozwój tego sportu (choć ostatnio zapomnieli,że FR też się mocno rozwinął - to zdecydowanie lepiej pokazuje seria Kranked)
przestańcie narzekać bo spadania 100x z tego samego dropa jest nudne! a spadanie z podobnego dropa z 360 czy triki na hopach są bardziej widowiskowe i nikt nie powie że tak nie jest
KFP...co kto lubi....jestem starej szkoły i Mnie to nie kręci...tak jak rurki,leginsy itp...
każdy jara się czym innym...fakt faktem że NWD od1 do 5 to klasyka
Bigos! Dobrze gada :] Polać mu Ej a tak BTW to już ostatnia część czy jak?? Bo sądząc po początku filmu to wydaje mi się że to już koniec. Może mnie ktoś oświecić????
Mnie zastanawia czy ludzie, którzy twierdza, ze same dirty w ogole ogladali ten film. Mi sie szczegolnie poza hellbarge nie podobało bo za duzo z heli krecone (wlasnie tak sie kiedys duzo kreciło panowie oldschool). Gdzie same dirty? Sekcja Semeniuka to w 1/3 stary freeride, w 1/3 dirty i w 1/3 mix. Do tego Voreis i Gee + duzo jazdy w Utah gdzie chłopaki latali dropy podobnej wielkosci co kiedys latało sie w starych nwd tyle ze sadzili na nich jeszcze tricki.
Zastanawia mnie gdzie w tym logika - drop x metrów bez tricka spoko, taki sam drop z trickiem - zle bo dirty?