W takim razie ten suport w summum średnio mi pasuje ;/
Spaced gdzie ja Ci legend w tej cenie znajdę

i tylne widły w legend mają 443mm w takim razie te 8mm do tyłu ciężko byłoby mi przeżyć
Ogólnie to szukam ramki o poniższych parametrach :
tylni trójkąt 435mm - 440
suport od 360mm w dół

długosć górnej rury 595mm - 620mm
kąt główki 63-65
skok ramki 200mm - 215mm
nisko umieszczony damper
rozstaw kół - i mniejszy tym lepiej (przy uwzględnieniu powyższych parametrów)
Myślałem nad m6, wszystko fajnie, ale skoku ma troche jednak za duzo :P mieszkam na równinie i częsciej jeżdżę na traskach gdzie trzeba duzo pedałować :P
kolejna ramka to transition tr450 - odpada za długi tylni trójkąt
morewood makulu to samo co tr450
intense 951 zapowiadał sie super wynalazek, ale po głębszej lekturze na temat tej ramki niczym mnie nie zachwyca, no może poza wyglądem :P i co z tego ze ma G3 :P gdybym chciał usatwić nisko suport czyli 13,75" to tylni trójkąt mam o długości 17,75" czyli 450mm i odwrotnie... nie podoba mi sie to :P
yeti 303 rdh ta ramka zasługuje na moja uwagę, choć tez ma pewne niedociągnięcia. Krótki tylni trójkąt 17,25", suport na 13,85" kąt główki 64, - fajnie tylko jakby miała damper umiejscowiony jak w legendzie

i mogłaby byc trochę lżejsza... no ale już nie przesadzając, ramka jest bliska mojemu ideału

tylko że cena troche odstrasza :P
Antidote lifeline - aaah lifeline

xD, moze kiedyś

demo 2010 - suport git, kąt główki git, rura górna git a tylniego trujkąta nie skrócili, czyli bee :P
IH sunday - ma wszystko co lubię w ramce dh (jesli miałbym sie juz czegoś czepić to może kąt glówki 64 bardziej by mi pasował

) i wychodzi najtaniej z tych wszystkich ramek powyżej

moze trafi sie w dobrej cenie model z 2009r ;D pozyjemy zobaczymy...
Podsumowując, jak zawsze pewnie o wszystkim zadecyduje kasa

co będzie w lepszej cenie to sie zgarnie
Jeśli macie jakieś inne ciekawe ramki które spełniają moje kryteria powyżej, to dajcie znać

Mi już nic o tej poże nie przychodzi na myśl