[Zakopane] JoyRideDays - Harenda 6-8.11.09 - zdjęcia/filmy

Szakal Boss
Kontakt:

Post autor: Szakal Boss »

Skyline GT Ty mi wiecznie nie wypominaj o zdjęcia :roll:

Tutaj daję od siebie kilka fotek myślę że się będą podobać,
jakby ktoś chciał w normalnej rozdzielczości pisać na PW :wink:

http://picasaweb.google.pl/Piiko89/JRD2009#
...?
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Spaced faktycznie zdjęcia nie są lepsze od tych powszechnych w necie co za darmo macie ale przecież nie o to chodzi a o to że ma do tego prawo

nikt nikomu nie każe kupować od niego, ale nikt mu nie może zabronić tego robić
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KFP nikt mu prawa nie odbiera, po prostu ludzie sie dziwia. Wiesz to równie rozsądne zjawisko jak striptizerka bez nogi ;)
KFP
Kontakt:

Spaced pisze:Wiesz to równie rozsądne zjawisko...
rozsądne zjawisko? nie ogarniam :?
Wlodek_DH
Kontakt:

Post autor: Wlodek_DH »

Nie róbcie OT.
Prosze.
Mój bike:
http://www.pinkbike.com/photo/5223668/
Spaced
moderator
Kontakt:

KFP głupi pomysł na zarabianie forsy. Wez ty nie badz taki dokladny.
KFP
Kontakt:

Spaced właśnie że dobry przeczytaj post snizy'ego :)
po mimo tego że zdjęcia kiepskie to ja się ciesze że ktoś miał
odwagę jako pierwszy wyjść z taką inicjatywą u nas
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

KFP
1. Zawodowcy robią porządne zdjęcia, a nie prawie zdjęcia.
2. Zawodowcy głównie kasę biorą za zdjęcia umieszczane na okładkach, rozkładówkach, plakatach, w czasopismach, folderach reklamowych marek, a nie zdzierają z amatora, który jeździ bo lubi...
Mylisz odwagę z czymś innym zwanym bezczelnością...
Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

owczarCzytaj ze zrozumieniem!! Na stronie wyraźnie pisze że zdjęcia będą obrobione , goście nie będą obrabiać X zdjęć jak nie mają pewności czy ktoś weźmie.
Zasada prosta nie chcesz takiej foty nie bierzesz i koniec a nie jakieś dąsanie się!
Spaced
moderator
Kontakt:

KFP ja mniej wiecej kojaze afere z BA i np. rozumiem mocno komercyjna postawe dobrych fotografów. Slyszalem ile czołowka sobie liczy za zdjecie na stoisko na targach i pomimo tego, ze cena jest mocno "wygórowana" to dla mnie to normalne ale prosze cie nie popieraj kazdego tylko dlatego, ze robi tak jak ty.
To mniej wiecej tak jak być ateista i popierac typa, który głosi, ze boga nie ma bo złamał noge.
Szczerze jakby ktos wyszedł z taka incjatywa u nas i zrobiłby mi na prawde dobre zdjecie to oczywiscie zależnie od kwoty ale rozwazałbym zakup ale jak ktos sobie chce kasy za zdjecia z naszej klasy to nie dziw sie, ze mu ludzie urojenia wytykaja. To troche takie "city mountains" fotografii jesli ktos pamieta o co chodzi ;)
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Leaber po pierwsze: na stronie nie "pisze" tylko zostało bądź jest napisane. Pisać - wielu formach i odmianach wskazuje na czynność która jest wykonywana. Ja piszę teraz, ale gdy umieszczę posta to, to co NAPISAŁEM będzie można przeczytać. Kraj humanistów ku*** jego mać...
Na temat obróbki jest takie stare polskie przysłowie: "Z byle gó*** się bata nie ukręci"
Ciekawe podejście - jak ktoś kupi to my to obrobimy - no fajnie a jak mi się nie spodoba? To będą robić retusz do skutku? Skąd mam wiedzieć jaki będzie końcowy efekt? Wkleją mi słoneczko w paincie i powiedzą, że najbardziej utalentowani graficy nad tym pracowali i że lepiej się tego nie da zrobić?
Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

owczar Widzę że się czepiasz szczegółów nie mogąc sensownie odpowiedzieć na mojego posta ale dziękuję za wykład z pisowni bo humanistą nie jestem :) Co do zdjęć to dość dużo można na programach wyciągnąć jak się umie, chyba że jest fota ewidentnie zepsuta. Jeżeli się mylę a Ty znasz się lepiej niż ja na fotografii popraw mnie a zamilknę :D
ps . Chill chłopaku bo za dużo agresji przez Ciebie przemawia ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Leaber czekaj nie znasz sie na foto ale wiesz, ze mozna wyciagnac w ps i ze sredniego foto zrobic cud? Z tego co widze to foty sa mocno bez czucia i na prawde wymagałyby sporo pracy. Zreszta sry - to płacisz najpierw, a potem widzisz za co zaplaciles? Bez jaj. Pomijam juz fakt, ze co prawda moje zdolnosci w PS sa mizerne ale nie widze zeby te zdjecia dalo sie jakos mega wyciagnac. Dynamiki brak, barwy tez jakies nijakie. Takie foto to mi kolezanka zwykła cyfrówka moze zrobic jak walnie dostatecznie duzo.
KFP
Kontakt:

owczar gdzieś czytałem że polacy już są tak otępiali że formę pisze przyjęto za poprawną tak samo jak jest napisane - nie wiem na ile to prawda ale czego się spodziewać jeśli się nie da podnieść poziomu to lepiej go obniżyć :twisted: :mrgreen:

Spaced nie wypowiadaj się na temat BA bo to zupełnie coś innego, po za tym nie wiesz o co chodziło - to co mogłeś tam przeczytać to stek bzdur osób, które sobie wyssały z palca jakieś opowieści czując potrzebę wypowiedzenia się w obronie swoich ziomków

a bronie typa bo ma do tego prawo - nie podobają się wam zdjęcia to nie kupujcie nie wiem o co tyle halo robić :roll:
kisiell
Kontakt:

Post autor: kisiell »

dołacze sie do tematu.
kurcze. calosciowo popieram KFP w tej dyskusji i nie zgadzam sie z tobą Spaced.
fotki tak jak napisal kfp, nikt ci ich nie każe kupowac, jednak ja poszedlem dalej, zarezykowalem, zrobilem to, i naprawde, nie żałuje. ba, mało tego zachęcam do brania...
dostalem zdjecie w mega rozdzielczosci, super ostre i swietnie wstępnie obrobione.
jedyne moje 5 minut zabawy w psie, jekki hdr. i sami obadajcie
http://www.pinkbike.com/photo/4273492/
8 zł to naprawde nie majątek, i nie warto sie kłócić o to.
http://kisiell.pinkbike.com/
Spaced
moderator
Kontakt:

KFP wypowiadam sie pozytywnie wiec sie nie zoładkuj. Po prostu sugerowalem, ze predzej widze ciebie. Zreszta ja mu nie bronie próbowania tego ale tak samo mam prawo uwazac, ze ma lekkie urojenia. Jak juz wyzej pisalem ja nie mam zupelnie nic przeciwko odplatnym zdjeciom wiec sie nie odnos do mnie jakbym miał ale po prostu szanuje profesjonalizm i bawia mnie tacy ludzie. Sry ale dobry fotograf przede wszystkim powinien wiedziec co jest dobrym zdjęciem, a jesli wystawia takie to smiałbym kwestionowac jego "wrazliwość estetyczną". Ja szczerze po prostu wstydziłbym sie takie zdjecia wystawiac na sprzedaż i to wcale nie dlatego, ze robie dobre zdjecia (bo poza podstawowa wiedza nt. robienia zdjec takich umiejetnosci nie posiadam).
Szczerze niech sobie typ robi ale uwazam, ze jak sie wystawiac to kiedy ma sie coś do zaprezentowania bo na prawde sporo ludzi robi duzo lepsze zdjecia (i tutaj mam tez na mysli ciebie). No ale mamy wolny rynek i skoro na allegro mozna sprzedac wszystko to i takie zdjecia znajda nabywców ;)

kisiell fajnie ze HDR, fajnie błotko wyglada ale kadr jak jeden z wielu. Jakby sie jarać efektami to spoko zdjecie ale szczerze to jak to sobie sam obrobiles to mogles tez z innymi fotami sie pobawic i nie placic. Powiem ci szczerze, ze moze gdyby te foty byly bazowo obrobione to jeszcze bym rozumial ale tak kupujesz troche kota w worku. Troche jak kupowac samochód widzac tylko sama niepomalowaną blache i wyjety silnik...
mxmisiek
Kontakt:

Post autor: mxmisiek »

hehehe, dlugo nie zagladalem na to forum, ale widze, ze nic sie nie zmienilo :D. -temat foty i zdjecia z jednej imprezy, druga strona sie konczy, linkow 3 na krzyz, i tylko pier***enie jeden na drugiego i dyskusje, ktore do niczego nie prowadza :)

P.S kisiell chodz spadamy posmigac troche, szkoda sensu pier***lic
http://koszulekup.pl Koszule meskie i krawaty sklep internetowy
dydi
Kontakt:

Post autor: dydi »

Wracając do tematu. Przy trasie było pare osób z kamerami. Mam nadzieję, że nie były to materiały przygotowywany do jakiś lokalnych telewizji, ale pójdą w tłum.

Tak więc, Panowie, jak postępy w montażu?
ODPOWIEDZ