Magura HS 33 czy Czy tarczowki
Magura HS 33 czy Czy tarczowki
No mam pytanko chce sobie kupic Magure HS 33 i niewem czy nie kupic zamiast magury np. Heysa mechanicznego albo deore hydrauliczne ?? ale boje sie ze jak zaczne cos odpierdalac na streecie to mi sie adapter urwie ? i tak mysle czy Magura nie jest najlepszym rozwiazaniem
z gory dzieki za pomoc i decyzje
z gory dzieki za pomoc i decyzje
ja nie wiem jak to jest... ale jak dla mnie magura jest dyskfalifikowana przez to ze ma za duza sile.... tak powtorze zaduza sile...
wygina ona tyle widelki ... przy nacisnieciu na klamke tylne widelki sie ruszaja i to o sporo ... i malo jaka rama jest do nich dobra ... a rama buja sie nawet z boosterem ...;/
narazie spotkalem sie z jedna rama co sie nie gibalo...
pozdrawiam
wygina ona tyle widelki ... przy nacisnieciu na klamke tylne widelki sie ruszaja i to o sporo ... i malo jaka rama jest do nich dobra ... a rama buja sie nawet z boosterem ...;/
narazie spotkalem sie z jedna rama co sie nie gibalo...
pozdrawiam
lepiej kupić sobie jakieś konkretniejsze v-ki,bo magura wymaga dobrego sprzętu który zniesie te dzwignie,jeden kumpel zmiazdzył obrecz,nie pamietam jaka ale nie jakieś gówno,a jak działały to na przodzie przy hamiowaniu albo poprostu zaciskaniu przestawał mu amor przacować-manitou six,klocki sa cholernie drogie a szybko sie scieraja 100 kpl chyba,street to dobre v-ki człowieku tanie w eksploatacji nieskomplikowane a dobrze chamuja.
IGNORANTION is BLISSSssss...
lepiej kupić sobie jakieś konkretniejsze v-ki,bo magura wymaga dobrego sprzętu który zniesie te dzwignie,jeden kumpel zmiazdzył obrecz,nie pamietam jaka ale nie jakieś gówno,a jak działały to na przodzie przy hamiowaniu albo poprostu zaciskaniu przestawał mu amor przacować-manitou six,klocki sa cholernie drogie a szybko sie scieraja 100 kpl chyba,street to dobre v-ki człowieku tanie w eksploatacji nieskomplikowane a dobrze chamuja.hs22 to trekking,świrujesz!
IGNORANTION is BLISSSssss...
rACZEJ NIE SĄ PONIEWAŻ ODWROTNIE BĘDZIESZ MIAŁ ŚRÓBKI U GÓRY PRZEWÓD A NA DOLE DO ODPOWIETRZANIA.
a CO WYBRAĆ?? jASNE ŻE hs MAJĄ POTĘGA SIŁĘ!!!! jAK WAM WYGINA WIDEŁKI TO KUPTA BOOSTER MAGURA DH I NIE POWINNO MASYWNIEJSZY O 100x. a JAK TO EJSZCZE NIE PASI TO ZROBIC SAMEMU JAKIS DOBRY BOSTER CO BĘDZIE UTRZYMYWAŁ PIWOTY W TAKIM SAMYM MIEJSCU I TE ŚRÓBY OD BOSTERA. NIE PRÓBOWAŁEM DRUGIEGO ROZWIĄZANIA BO dh STYKAŁ MI. OGÓŁEM MIÓD MALINA :D
a CO WYBRAĆ?? jASNE ŻE hs MAJĄ POTĘGA SIŁĘ!!!! jAK WAM WYGINA WIDEŁKI TO KUPTA BOOSTER MAGURA DH I NIE POWINNO MASYWNIEJSZY O 100x. a JAK TO EJSZCZE NIE PASI TO ZROBIC SAMEMU JAKIS DOBRY BOSTER CO BĘDZIE UTRZYMYWAŁ PIWOTY W TAKIM SAMYM MIEJSCU I TE ŚRÓBY OD BOSTERA. NIE PRÓBOWAŁEM DRUGIEGO ROZWIĄZANIA BO dh STYKAŁ MI. OGÓŁEM MIÓD MALINA :D
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
ja posiadam magure HS22 na pchniecie (taki pomaranczowy kolor) na tył. sprawana w 100%, zadnych wyciekow, moze jakies ryski ale to raczej od normalnego uzytkowania. jedyna wada jest to ze nie mam czesci ktora odpowiada za szybkie odpiecie jednej strony wiec jak ktos chce wyjac kolo to musi odkrecic jedna strone hamulca. bosterek mam do niej oryginalny.
jak ktos zainteresowany moge dac fotki: pisac na alientm@poczta.onet.pl, niedlugo wystawie ja na allegro - cena min bedzie 100zł
jak ktos zainteresowany moge dac fotki: pisac na alientm@poczta.onet.pl, niedlugo wystawie ja na allegro - cena min bedzie 100zł
-= SCOTT G-ZERO FX3 (2001) =-
Zmiany: - RS PSYLO XC
- Pedałki VP 133
Zmiany: - RS PSYLO XC
- Pedałki VP 133
ktos tam pisal na poczatku ze slabe po dotarciu co za ulom, taka Hs wymaga tez normalnego czyszczenia to raz, dwa klocki czasem sie wymienia. A co do sily to potega, do streetu to nawet z czrnymi klockami jest gitara. Co do boosterow to nie ma sensu na magurowe wydawac lepiej odrazy cos RB design:D www.rbdesign.sk/en/en_index.htm tam sa polski przedstawiciel chyba w poznaniu jest niepamietam. Ja dalem 100zl za taki i nie ma problemu z oponami a widelki nie drgna:D a i jeszcze ladnie to wykonane
I nie porownywac tu jakiegos mechanicznego tarczowego syfu do HSki:D
I nie porownywac tu jakiegos mechanicznego tarczowego syfu do HSki:D
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes