Magura HS 33 czy Czy tarczowki

fistach
Kontakt:

Magura HS 33 czy Czy tarczowki

Post autor: fistach »

No mam pytanko chce sobie kupic Magure HS 33 i niewem czy nie kupic zamiast magury np. Heysa mechanicznego albo deore hydrauliczne ?? ale boje sie ze jak zaczne cos odpierdalac na streecie to mi sie adapter urwie ? i tak mysle czy Magura nie jest najlepszym rozwiazaniem

z gory dzieki za pomoc i decyzje
<<MASA>>
Kontakt:

Post autor: <<MASA>> »

bierz black boxa albo hayesa mechanicznego
deorka jet hujowa jak jest nowa do ladnie hamuje itd ale jak sie dotrze to klops
ale nie bierz magur
Rower ??? A co to ??
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

dore są hamulce shimano 525, i na street nadzadza sie oczywiscie mechancizne kosztuja co ok 150zł za sztuke i sa naprwde dobre a jak nie shimano to balckboxy
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
Bizum
Kontakt:

Post autor: Bizum »

hajesy latwo ulamac przy mocowaniach albo przy takiej srobce jednej jak masz tego hampla z tylu i na kole lubisz sobie poskakac. Do streetu to magure bierz
http://tinyurl.com/4qubh
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

na streeta nie kupuje tarczowek no chyba ze chcesz spawwac adapter i hak tak jak mowisz

asadze ze hs 33 to dobry temat
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Wojtass
Kontakt:

Post autor: Wojtass »

Zapomnij o tarczach a przedmówcy niech sobie pooglądają jakieś konkretniejsze filmy i niech sie zastanowią, że w tym całym 'streecie' jakoś tarcz nie widać, czyż nie?
Gdybym tylko mókł sobie pozwolić na HS-ke juz bym ją miał, także polecam. Aha, i koniecznie z boosterem.
fistach
Kontakt:

Post autor: fistach »

no wlasnie mnie tez wydawalo sie ze w streecie nie uzywa sie zbyt czesto tarczowek! ale dzieki chyba kupie se magure
8!k3r
Kontakt:

wlasnie kto sie zna ten na tarczach nie skacze na tylnim
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

ja nie wiem jak to jest... ale jak dla mnie magura jest dyskfalifikowana przez to ze ma za duza sile.... tak powtorze zaduza sile...

wygina ona tyle widelki ... przy nacisnieciu na klamke tylne widelki sie ruszaja i to o sporo ... i malo jaka rama jest do nich dobra ... a rama buja sie nawet z boosterem ...;/

narazie spotkalem sie z jedna rama co sie nie gibalo...

pozdrawiam
8!k3r
Kontakt:

hm a jaka to byla ramka ?

ja to nie mialem tych hampli w rowerze ale sporo ziomkow to ma i hample zajebiste sa a ze wigina to napewno ale ramka tez musi pracowac leprze to niz skoki na tarczy
kakalaka
Kontakt:

Post autor: kakalaka »

mocne hamulki zaiste
jakis czas temu koledze pekla ramka od tych magurek :D DC pitbull
moze jakis podwojny boosterek pomoze?
szaka malaka 8-]
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

ja sprzedam hayesa hfx 9 na tył za 320 zł :D
A tam
Bizum
Kontakt:

Post autor: Bizum »

a moze taka kombinacja: magura na przedzie, a z tylu dobre v-ki?
ja to sie wam widzi?
albo hs33 na przod a z tylu hs22
http://tinyurl.com/4qubh
Nowakosss
Kontakt:

Post autor: Nowakosss »

lepiej kupić sobie jakieś konkretniejsze v-ki,bo magura wymaga dobrego sprzętu który zniesie te dzwignie,jeden kumpel zmiazdzył obrecz,nie pamietam jaka ale nie jakieś gówno,a jak działały to na przodzie przy hamiowaniu albo poprostu zaciskaniu przestawał mu amor przacować-manitou six,klocki sa cholernie drogie a szybko sie scieraja 100 kpl chyba,street to dobre v-ki człowieku tanie w eksploatacji nieskomplikowane a dobrze chamuja.
IGNORANTION is BLISSSssss...
Nowakosss
Kontakt:

Post autor: Nowakosss »

lepiej kupić sobie jakieś konkretniejsze v-ki,bo magura wymaga dobrego sprzętu który zniesie te dzwignie,jeden kumpel zmiazdzył obrecz,nie pamietam jaka ale nie jakieś gówno,a jak działały to na przodzie przy hamiowaniu albo poprostu zaciskaniu przestawał mu amor przacować-manitou six,klocki sa cholernie drogie a szybko sie scieraja 100 kpl chyba,street to dobre v-ki człowieku tanie w eksploatacji nieskomplikowane a dobrze chamuja.hs22 to trekking,świrujesz!
IGNORANTION is BLISSSssss...
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Czy klamki HS33 są dwustronne? Bo mam możliwość kupienia takiej na przód, a mi potrzebna jest na tył:)

bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

rACZEJ NIE SĄ PONIEWAŻ ODWROTNIE BĘDZIESZ MIAŁ ŚRÓBKI U GÓRY PRZEWÓD A NA DOLE DO ODPOWIETRZANIA.

a CO WYBRAĆ?? jASNE ŻE hs MAJĄ POTĘGA SIŁĘ!!!! jAK WAM WYGINA WIDEŁKI TO KUPTA BOOSTER MAGURA DH I NIE POWINNO MASYWNIEJSZY O 100x. a JAK TO EJSZCZE NIE PASI TO ZROBIC SAMEMU JAKIS DOBRY BOSTER CO BĘDZIE UTRZYMYWAŁ PIWOTY W TAKIM SAMYM MIEJSCU I TE ŚRÓBY OD BOSTERA. NIE PRÓBOWAŁEM DRUGIEGO ROZWIĄZANIA BO dh STYKAŁ MI. OGÓŁEM MIÓD MALINA :D
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Alientm
Kontakt:

Post autor: Alientm »

ja posiadam magure HS22 na pchniecie (taki pomaranczowy kolor) na tył. sprawana w 100%, zadnych wyciekow, moze jakies ryski ale to raczej od normalnego uzytkowania. jedyna wada jest to ze nie mam czesci ktora odpowiada za szybkie odpiecie jednej strony wiec jak ktos chce wyjac kolo to musi odkrecic jedna strone hamulca. bosterek mam do niej oryginalny.

jak ktos zainteresowany moge dac fotki: pisac na alientm@poczta.onet.pl, niedlugo wystawie ja na allegro - cena min bedzie 100zł
-= SCOTT G-ZERO FX3 (2001) =-
Zmiany: - RS PSYLO XC
- Pedałki VP 133
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

ktos tam pisal na poczatku ze slabe po dotarciu co za ulom, taka Hs wymaga tez normalnego czyszczenia to raz, dwa klocki czasem sie wymienia. A co do sily to potega, do streetu to nawet z czrnymi klockami jest gitara. Co do boosterow to nie ma sensu na magurowe wydawac lepiej odrazy cos RB design:D www.rbdesign.sk/en/en_index.htm tam sa polski przedstawiciel chyba w poznaniu jest niepamietam. Ja dalem 100zl za taki i nie ma problemu z oponami a widelki nie drgna:D a i jeszcze ladnie to wykonane

I nie porownywac tu jakiegos mechanicznego tarczowego syfu do HSki:D
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
ODPOWIEDZ