Opony DH

GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

oliano_italiano pisze:nie było za duzo
ale jednak były...
Osobiście widziałem 2 czy 3 pęknięte signy, żaden nie był walnięty na wahaczu, wszystkie przy mocowaniu dampera na przednim trójkącie. Zobacz sobie ile jest opinii o pękających demo, konach, popatrz sobie ile jest rozwalonych v10 i przestań oceniać coś patrząc na jeden/kilka walniętych egzemplarzy.
oliano_italiano pisze:czy my tu rozmawiamy o traskach AM czy DH
Rozmawiamy o oponach do dh do 80zł :roll:
oliano_italiano pisze:o to, że nie chce żeby ktoś się nie połamał, bo mu (twu,twu) połamał się tylni wahacz?
Możesz podać przykład, jakieś zdjęcie?
oliano_italiano pisze:chyba, że założyciel tematu nie ma zielonego pojęcia o rowerze tak jak nasz przyjaciel Kramon... i mówiąc "oponki do DH" miał na myśli opony do AM/enduro.
Każdego można tak pytać czy wie jak wygląda dh, bo chyba nie znasz osobiście wszystkich z dhz i nie wiesz jak i gdzie jeżdżą?
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Spaced pisze:Sign nie jest polecany bo ma gównianą geo i damper, a nie dlatego, ze pęka
Jak najbardziej się zgodzę,choć ja miałem na myśli samą ramę mówiąc że da się na tym jeździć w DH ( nie cały rower).Jeśli wymienisz damper,amortyzator na jakieś 888 to robi się z tego naprawdę przeciętna maszyna do nauki DH xD
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ok,a teraz schodzimy z tematu signa i wracamy do tematu opon,a autor tematu jest proszony o dookreslenie czy 80zl to cena za sztuke czy za komplet.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
B_O_Y
Kontakt:

Post autor: B_O_Y »

w sezonie 2009 HighRoller 26x2,35 występuje tylko w 1-ply 42A natomiast guma 40A to modele z 2008 roku .
co do oponki na te traski to ja bym jak najbardzie proponował Miniona DHF 26x2,35 2-ply guma 42A bo taka oponka występuje w PL .
I moja prośba przestańcie się klucic
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

oliano_italiano bardzo dziękuje że się tak mną strasznie martwisz i troszczysz, jednak mam troche lat i świadomie podjołem wybór tej ramki, i wcale tak strasznie nie narzekam. Na sam początek jest to idealna ramka, w przyszłości napewną ją zmienie bo faktycznie do DH się nie nadaje ale jak narazie daje rady...

Spaced miałem na myśli 80 zł za 1 sztuke...

czyli generalnie z wypowiedzi jakie były na początku mam rozumieć że najlepsze by były Maxxis High Roller z mieszanką 42a tak ? jakbyście mieli jeszcze jakieś propozycje chętnie wysłucham każdej ;)
młody Wąsu
Kontakt:

Post autor: młody Wąsu »

A kto miał okazję jeździć na oponie Wtb Timberwolf 2,5???Tylko tej tańszej wersji:)Bo właśnie się zastanawiam nad jej kupnem na przód.
GBT 4ever!!!
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Wąsu ostatnio był temat o WTB , więc jak poszukasz to się dowiesz :wink:
ODPOWIEDZ