Jak 12" to IBM Thinkpad X40 (mam właśnie akurat do sprzedania z 1,25GB ramu i dysiem 80GB ;] no i jeszcze ma stacje dokująca w komplecie) albo z nowszych to Lenovo Thinkpad X61(s) ;]
Są chude, ładne, pancerne, z matowymi matrycami i ważą poniżej 1.5kg z dużą baterią i pracują na niej realnie koło 4-5 godzin.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
Notbook, netbook, laptop Zalezy co sie chce robic. Naped CD/DVD wydaje mi sie kompletnie zbędny (pamięci flash są już śmiesznie tanie, a z doświadczenia wiem, że w lapkach z CD to więcej kłopotów niż okazji do zastosowania
Ale Thinkpad'y też sąwarte polecenia. Wszystko zależy od tego, do czego ten komp ma służyć, co mieć Bo te 12" to tak jakby kupować rower wiedząc tylko, że koła maja mieć 24 cale
zakrzak lenovo jak najbardziej, pracuje w firmie komputerowej i z doświadczenia wiem że lapki 13,3" są stosunkowo drogie,
mogę polecić jeśli chcesz coś taniego ale matryca 15" to coś z oferty emachines
lub jeśli chcesz coś przenośnego to acer aspire one. a reszta to lennovo.
aha. spójrz na ntt jeszcze
Ja teraz kupilem asusa eee 901 co prawda 9" ale na uczelnie itp jest o wiele lepsze niz 12 waży tyle co nic a i mozna pograc w warcrafta na wykladach wiec daje rade. 1gb ramu intel atom 1.6 boli tylko maly dysk 12gb.