witam,
na poczatek dnia :> chcialem sie zapytac jakie polecacie (streetowcy) oponki do street'u (wczoraj widzialem jakies kenda flame czy flames?) w niezbyt wygorowanej cenie...
a ja mam hookwormsy 24" i miałem wczesniej 24". Cięzkie mocne opony. Nie złapałem na nich ani jednego snake, nawet mocno dobijając na kanty. Dla mnie to najlepsza zaleta! Nic nie musze zmieniać! Trzyma dobrze na asfalcie. 2.5" fajny balon. Nie za mały nie za duży. Dla mnie mistrozstwo świata.
hej Ekranol, gdzie wyhaczyłeś Flamy? gdzies w wawie? wiem że na allegro stoją za 39 pln w katalogu cena jest 29 zetów :] Zresztą walic cenę, sa gdzieś takie w stolnicy?
za 40 zł masz 2 opony debicy - sliki z delikatnym bierzniczkiem. Rozmiar to 2.125 ale obecnie mam maxxisa wetscreama i na nim pisze 2.2 a i tak debica jest szersza o pare milimetrow...
Rozpoznasz je po takim pasku na srodku opony. Powiem Ci ze ja jezdziłem na nich sporo i jak dla mnie sa genialne, snake-a tez nie złapałem nigdy...
przeciez te kendy flame to 2.1 ;/ maly balon w ****... mozna latwo zlapac snage na pierwszym lepszym murku z ostra krawedzia..... do streetu nie potrzeba koneicznie slicka... wazne aby opona maila duzy balon i mocny sztywny opolot zeby nie lapac snake'ow.... bo chyba ze pompujecie 4 bary w tylne kolo.... bo ja pompuje 1.5 bara, dobiejam na krawedziach felga ale nie ma snake'a, a opona to duro 2.6
Ja posiadam kende k-rad 2.3 na 24" foto bierznika: http://www.pinkbike.com/photo/pbpic297176.jpg
Dalem za nia 65pln w sklepie bikowym na pobliskiej wiosce :P wiec chyba dystrybutor kendy sprowadza model k-rad nad wisle :D
dzwoniłem do aljota, kenda 24" jkest w pOlsce, tylko nie pamietam która wersja. jakos tak wogóle dziwnie, bo drozsza jest kevlarowa chyba z cienka ścianką, a tańsza grubsza scianka. Juz mi sie plącze.