Kraków: sąd ukarał rowerzystę za...

FraQ
Kontakt:

Kraków: sąd ukarał rowerzystę za...

Post autor: FraQ »

Taka ciekawostka... Specjalnie w Offtopie żeby nikomu nie wadził:

http://www.wykop.pl/ramka/270778/krakow ... ybka-jazde
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Polska...

Gdyby kierowca nie bylaby policjatka to wyrok bylby zupelnie inny -.^
Wojtek K.
Kontakt:

Post autor: Wojtek K. »

Typowy przykład procesu odwetowego, taka nowa moda w świadku tępych mord zwanych również Policjantami. Swego czasu był spory artykół na ten temat w Polityce. Przesłanie jest takie "nas się kurwa szaraczku po sądach nie ciaga, my mamy radiowozy, suszarki, pistoleciki, kominiarki........... i kumpli w prokuraturze".
Za komuny mogli wszystko, potem trochę ich przytemperowali ale koło historri się toczy i znow mamy debili z wszechmocnym poczuciem władzy i bezkarności poubieranych w niebieskie wdzianka.
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

tępa (|) z policji . Pewnie nie jednemu nogi rozłożyła by nie wyszło na jaw ze nie zna przepisów drogowych i ze powinna oszacować to co sie dzieje i ze moze rowerzysta wyjechać. Ja bym jeszcze do tego sedziego który prowadził tą sprawe dokładnie przesłuchał i też na niego wymierzył kare !! matoł by sie nauczył że nieważne kto i gdzie coś zrobił PRAWO TO PRAWO !! każdego obowiązuje ! ach ciśnienie podnoszą takie szmaty...
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

KefirQn stary , spokojnie ...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Zaborowski1 hehe poniosło mnie troche, ale widać jakie prawo jest w pl niestety nie ma na co liczyć w dzisiejszych czasach....
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

KefirQn no prawo niestety takie jest ale ale nie masz co liczyc na poprawe.. Mieszkamy w takim kraju w którym nie ma co liczyc na poprawe czegokolwiek ...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

jeśli wyprzedzał samochody stojące w korku po prawej stronie to oczywiście jest jego wina.
Policja juz 3 razy mnie zatrzymywała i upominała jak mijałem w ten sposób korek.
Jak bym wyprzedzał z lewej problemu by nie było, tylko,że na tej drodze często tramwaje jeżdżą to już wole jechać po prawej i uważać na skrzyżowaniach.
antysys
Kontakt:

Post autor: antysys »

Ufik pisze:jeśli wyprzedzał samochody stojące w korku po prawej stronie to oczywiście jest jego wina.
Policja juz 3 razy mnie zatrzymywała i upominała jak mijałem w ten sposób korek.
bzdura. to tylko potwierdza ze policjanci nie znają przepisów. wg kodeksu drogowego możesz w mieście wyprzedzać z prawej strony, a co więcej jeśli samochody stoją to możesz je omijać którędy tylko chcesz także poza miastem.

mnie też kiedyś policjant wypisał mandat za wyprzedzania prawą stroną. odmówiłem przyjęcia. miesiąc później dostałem pisemko że sprawa jest zamknięta na moja korzyść.

następnym razem poproś żeby zacytował ci przepis który złamałeś.

btw.
zwróćcie uwagę na to że policjanci wezwani do tego wypadku uznali winę kierującej samochodem...
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Ufik jechal na podwójnym gazie 8)

A tak na powaznie pisząc to co się słyszy o polskim prawie i przepisach to śmiech na sali... Ostatnio ...chyba w NEWSSWEEK'u było , że cała Europa się znas śmieje... To absurd , że człowiek mieszkający w Polsce , płacący regularnie podatki słyszy taką "prawdę".

Zdrówko ! :)
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

no bo to taki kraj jest poprostu. Co by sie nie stalo winny jest obywatel a urzednik/policjany/polityk zawsze jest poszkodowany. Zaloze sie ze jakby to Palka jechal BMW a policjantka na rowerze to tez by byla jego wina:D:D Raczka raczke myje
Btw. antysys ma racje co do tego wymijania.. bo owszem NIE WOLNO WYPRZEDZAC Z PRAWEJ STRONY. ale jak jest korek to nie WYPRZEDZAMY tylko WYMIJAMY stojace pojazdy. a jesli wymijamy to mozemy z kazdej strony. bo ten pojazd stoi i nie ma zagrozenia ze kierowca zjedzie blizej pobocza i nas przytrze/zepchnie z drogi. Swoja droga to sam bym sie ostatnio na takiego rowerzyste wpierdzielil:P skrecalem w lewo w brame do kamienicy. byl korek no i gosc sie zatrzymal zeby mnie przepuscic. ja ruszylem wjezdzam juz miedzy niego a drugie auta a tu rowerzsta przed macha przeskoczyl:D na szczescie brama jest b.waska i powoli wjezdzalem bo jakby byla szersza to pewnie bym szybciej ruszyl i byloby bum :P
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

kefirq :P kultura :P heh
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Przemyk
Teraz aż dudni o tym w mediach. Polska sprawiedliwość... o Rokicie też mówią, że jest winny 3tys. E albo 29dni więzienia... znając sprawiedliwość uniknie kary choć Niemcy mogą nie odpuścić.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
ODPOWIEDZ