LIteville 901
LIteville 901
az dziw ze jeszcze nie bylo (?):
http://www.liteville.de/t/25_98.html
200mm i 2990 gram (w/o shock)
i pozamiatane
http://www.liteville.de/t/25_98.html
200mm i 2990 gram (w/o shock)
i pozamiatane
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
Super ramka do FR. Szkoda, że cena też jest super (wysoka). Pewnie też kiepsko z rynkiem wtórnym. Mała manufakturka niemiecka więc produkują prawdopodobnie małe ilości. Test ramy na http://www.vertriders.com/tests/0000009c64052ba0c.htm Ale fakt, waga powala.
tolek87.pinkbike.com
g3riders.com
g3riders.com
Liteville, jak napisał topick, to marka Syntace'a, a jak wiadomo, Syntace robi super lekki, mocne i drogie komponenty.
Cały rower na tej ramie z lekkimi komponentami waży chyba poniżej 13kg! :O
Ale... FR w wydaniu amerykańskim lub kanadyjskim to raczej nie jest. Może europejskim. Jak dla mnie to, bardzo ciekawa propozycja na duży rower AM.
Cały rower na tej ramie z lekkimi komponentami waży chyba poniżej 13kg! :O
Ale... FR w wydaniu amerykańskim lub kanadyjskim to raczej nie jest. Może europejskim. Jak dla mnie to, bardzo ciekawa propozycja na duży rower AM.
pozdro
frango
frango
bylo by ciezko . ale tak ok 14-15kg bez trudu bym zlozyl nie wpadajac w koszta. Tyle ze sama rama kosztuje wystarczajaco drogo.frango pisze:Liteville, jak napisał topick, to marka Syntace'a, a jak wiadomo, Syntace robi super lekki, mocne i drogie komponenty.
Cały rower na tej ramie z lekkimi komponentami waży chyba poniżej 13kg!
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
-
- Kontakt:
Waga, waga waga.. waga ?
Ramka nic ciekawego nie ma do zaoferowania, kolejny produkt dla maniaków wagi ale na tym sie kończy, system zawieszenia znany od lat, konstrukcja ani innowacyjna anii skomplikowana, no i jeszcze ta cena
Ze strony marki to w sumie dobra inwestycja bo przebitke mają pewnie 7-krotną , 2400E - czyli prawie 10 000zł - nieźle nieźle bo maniacy wagi będą łykać takie cacuszka nie zważając na koszty
BTW wolałbym kupić coś podobnego 1kg cięższe i mieć kilka kawałków w kieszeni (lub wydać tą kase na osprzęt z najwyższej półki gdzie bym różnice wagi zminimalizował) i nie zastanawiać sie czy mi to pęknie czy nie
Ramka nic ciekawego nie ma do zaoferowania, kolejny produkt dla maniaków wagi ale na tym sie kończy, system zawieszenia znany od lat, konstrukcja ani innowacyjna anii skomplikowana, no i jeszcze ta cena

Ze strony marki to w sumie dobra inwestycja bo przebitke mają pewnie 7-krotną , 2400E - czyli prawie 10 000zł - nieźle nieźle bo maniacy wagi będą łykać takie cacuszka nie zważając na koszty

BTW wolałbym kupić coś podobnego 1kg cięższe i mieć kilka kawałków w kieszeni (lub wydać tą kase na osprzęt z najwyższej półki gdzie bym różnice wagi zminimalizował) i nie zastanawiać sie czy mi to pęknie czy nie

Sell: Rower - Intense M9
Zielony Arturze, nie bij... niemieckiego nie znam 
http://www.bike-magazin.de/?p=1861
Waga całości 13,20kg! :O
AlanieCK, ta rama istnieje już jakieś 2 lata i chyba nie jest jednak hitem... Nie widuje się ich na zagranicznych forach. A na żywo widziałem ją tylko na Eurobike'u.

http://www.bike-magazin.de/?p=1861
Waga całości 13,20kg! :O

AlanieCK, ta rama istnieje już jakieś 2 lata i chyba nie jest jednak hitem... Nie widuje się ich na zagranicznych forach. A na żywo widziałem ją tylko na Eurobike'u.
pozdro
frango
frango
a czego bys oczekiwal wiecej skoro to nadal wg wielu najlepszy system zwieszeniaAlanCK pisze:Ramka nic ciekawego nie ma do zaoferowania, kolejny produkt dla maniaków wagi ale na tym sie kończy, system zawieszenia znany od lat, konstrukcja ani innowacyjna anii skomplikowana, no i jeszcze ta cena

Cena oczywiscie zabija ale jest porownywalna do intensa uzzi vp. Poza tym daja dosc dobre warunki gwarancji. Produkt nie dla ciebie i tyle.
Dla mnie poza cena troche za plaski kat glowki ramy.
A waga ze sprezyna bedzie lekko ponizej 4kg albo inie, wiec np porownywalna z np sc nomad.tyle ze ewentualnie 15%skoku wiecej.
"reklamowka" w wykonaniu vertersow http://www.youtube.com/watch?v=4cr0JTxTBSo
-
- Kontakt:
po testach vertridersow nie obwialbym sie tegoAlanCK pisze:BTW wolałbym kupić coś podobnego 1kg cięższe i mieć kilka kawałków w kieszeni (lub wydać tą kase na osprzęt z najwyższej półki gdzie bym różnice wagi zminimalizował) i nie zastanawiać sie czy mi to pęknie czy nie

g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Porównywalna? Nowe uzzi kosztuje mniej niż 7000zł i wg mnie do uzzi tej ramce dużo brakujetopick pisze:Cena oczywiscie zabija ale jest porownywalna do intensa uzzi vp.

Więc nadal pozostane przy zdaniu że wydać na taką ramke 10k to absurd w porównaniu z tym co ona oferuje

Pozdro.

niby gdzie w Europie mozna dostac uzzi za 7kzl. Z checia bym skorzystal z takiej ofertyAlanCK pisze:Porównywalna? Nowe uzzi kosztuje mniej niż 7000zł i wg mnie do uzzi tej ramce dużo brakuje

topick fajny filmik, tylko dziwny. Przez 5min koleś filmuje sam siebie, gdy z mistrzostwskż precyzją lawiruje po ścieżkach wydeptanych przez kozy. A potem dwóch innych zjeżdża po kamiennych schodach. Prawie w ogóle nie widać pracy zawieszenia 
Anyway, rama i tak mi się podoba, ale mojej nowej Glorki bym nie zamienił

Anyway, rama i tak mi się podoba, ale mojej nowej Glorki bym nie zamienił

pozdro
frango
frango
topick zgadza sie z USA i wcale to nie jest problem ściągnąć ramke jak sie nieco pomyśli to bez problemu można ją miec za 7500zł z przesyłką ale no cóż jak sie nie kombinuje to sie buli 2-3tys zł więcej za frajer
troyo a co chcesz sobie kupić? czy tak pytasz zeby sie przyczepić...
Uzzi to mega uniwersalna rama, pozatym technologia produkcji i wykonanie stają na bardzo wysokim poziomie ... o regulacji kątów, świetnej pracy, przełożeniu 2,5:1!!, regulacji skoku i innych danych technicznych musisz sobie doczytać bo nie bardzo mam ochotę Ci tutaj to przedstawiać skoro sie jedynie czepiasz...
Zdanie moje o tej ramie wyraziłem powyżej i ode mnie to by było na tyle także bez odbioru, Pozdro

troyo a co chcesz sobie kupić? czy tak pytasz zeby sie przyczepić...
Uzzi to mega uniwersalna rama, pozatym technologia produkcji i wykonanie stają na bardzo wysokim poziomie ... o regulacji kątów, świetnej pracy, przełożeniu 2,5:1!!, regulacji skoku i innych danych technicznych musisz sobie doczytać bo nie bardzo mam ochotę Ci tutaj to przedstawiać skoro sie jedynie czepiasz...
Zdanie moje o tej ramie wyraziłem powyżej i ode mnie to by było na tyle także bez odbioru, Pozdro

ja sie czepiam ? skad. z chcecia bym sie dowiedzial jak dostac uzzi za 7000. jesli to az taka tajemnica to moze skrobnij mi cos na pwAlanCK pisze:topick zgadza sie z USA i wcale to nie jest problem ściągnąć ramke jak sie nieco pomyśli to bez problemu można ją miec za 7500zł z przesyłką ale no cóż jak sie nie kombinuje to sie buli 2-3tys zł więcej za frajer
co do przelozenia to tu tez masz podobne tj lepsze 2,4 do 2,63 , w intensie 2,5 do 2,75
AlanCKoczywiscie , ze chce sie tylko przyczepic . Technologia produkcji ? Pare wytloczek aluminiowych , pospawanych do kupy z 2ma rurami , nic wiecej . Swietna praca , to pojecie wzgledne . Jednym sie podoba , 2gim nie . Podejzewam , ze i tak nie jezdziles na tej ramie , tylko kopiujesz wypowiedzi innych , ktorzy mieli okazje , badz tak samo fantazjuja jak Ty . Co takiego magicznego jest w przelozeniu 2,5:1 (bardzo jestem ciekaw , co masz do powiedzenia w tej kwestii : ] ) ?