Hebel tył - Stroker Ryde czy Trail ?
Hebel tył - Stroker Ryde czy Trail ?
witam zastanawiam się nad heblem na tył, dopuszczam kupno TYLKO nowego hamulca, myślę o Hayesach Stroker Ryde lub Trail, wiem że różnią się pokrętłem regulacji na klamce i regulacją przewodu na zacisku, jest ktoś w stanie stwierdzić czy opłaca się dołożyć trochę aby mieć te regulacje ?
używane będą tak jak na fotach w linku z podpisu
używane będą tak jak na fotach w linku z podpisu
Mam triala miałem ryde, regulacja sie przydaje tam
Samo przewodu, hamulec oceniam dobrze, jedynie co to ze klamka po jednej glebie złapała luz który powiększył sie.( jest tam taki koleczek, zrobił sie luźny co spowodowalo ze klamka trochę chodziła, nie było to jakieś straszne ale zawsze coś:) z tego co sie orietowalem to części zamienne też są dostępne tak więc naprawa na własną rękę nie robi problemów
Samo przewodu, hamulec oceniam dobrze, jedynie co to ze klamka po jednej glebie złapała luz który powiększył sie.( jest tam taki koleczek, zrobił sie luźny co spowodowalo ze klamka trochę chodziła, nie było to jakieś straszne ale zawsze coś:) z tego co sie orietowalem to części zamienne też są dostępne tak więc naprawa na własną rękę nie robi problemów
Karpiel i Duncon to moje zycie
Patrząc na niepochlebne opinie użytkowników Ryde'a, a na mojego Trail'a -> myślę że warto dopłacić 
Regulacja przy klamce - bardzo wygodna rzecz, dostosujesz klamkę do rozmiaru swojej dłonii/upodobań.
Regulowane banjo przy zacisku - fajny bajer, hamulec wygląda estetyczniej gdy przewód nie sterczy specjalnie.
Aha, mi z klamką jeszcze nic się nie stało. Może nie miałem centralnego udeżenia w drzewo, lecz luz roboczy od nowości się nie powiększył.
Ogółem polecam hamulec, siła dobra, modulacja dla mnie przyzwoita.
W bike-center.pl jest komplet za bodajrze 600zł (jeśli dobrze pamiętam)

Regulacja przy klamce - bardzo wygodna rzecz, dostosujesz klamkę do rozmiaru swojej dłonii/upodobań.
Regulowane banjo przy zacisku - fajny bajer, hamulec wygląda estetyczniej gdy przewód nie sterczy specjalnie.
Aha, mi z klamką jeszcze nic się nie stało. Może nie miałem centralnego udeżenia w drzewo, lecz luz roboczy od nowości się nie powiększył.
Ogółem polecam hamulec, siła dobra, modulacja dla mnie przyzwoita.
W bike-center.pl jest komplet za bodajrze 600zł (jeśli dobrze pamiętam)
http://brooce.pinkbike.com
Mam Strokera Trail i szczerze polecam. Dobra modulacja a i siła hamowania nie jest zła. Jedyną wadą według mnie jest tylko czasami straszne piszczenie jak się jeździ po mokrym ale to nie zawsze. Regulacja na klamce się przydaje. Ogólnie hebel fajny, jeżdżę już pół roku na nim i jeszce nic się z nim nie działo. Chyba lepiej dopłacić.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

Hebel nadaje się tylko na tył przez swoja cienką modulację, siła jest zadowalająca.
Jak siądzie wilgoć to jest po prostu przeje...
No i do tego ta tarcza która przez wibracje ociera o klocki
Ale dzięki metalowym okładziną, klocki dłużej wytrzymują i nie trzeba ich często zmieniać (tak wynika z moich obserwacji :P ).
Do tego części zamienne są łatwo dostępne przez co wszystko można naprawić samemu. Odpowietrzanie banalne, wystarczą dwie strzykawy i cewnik :]
Jak siądzie wilgoć to jest po prostu przeje...
No i do tego ta tarcza która przez wibracje ociera o klocki
Ale dzięki metalowym okładziną, klocki dłużej wytrzymują i nie trzeba ich często zmieniać (tak wynika z moich obserwacji :P ).
Do tego części zamienne są łatwo dostępne przez co wszystko można naprawić samemu. Odpowietrzanie banalne, wystarczą dwie strzykawy i cewnik :]