SCOTT GAMBLER DH 20

szymon102
Kontakt:

SCOTT GAMBLER DH 20

Post autor: szymon102 »

Tak jak w temacie,co myślicie o tym rowerku:
http://www.katalogrowerowy.pl/produkt.p ... oduktu=118

Chciałbym używać go w czystym DH,FR raczej mało.
Słyszałem że Scotty strasznie pękały,ale od 08 się to poprawiło.
Czy warto kupić taki sprzęt?
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
B3ZRADNY
Kontakt:

Post autor: B3ZRADNY »

10k zł... nie kupiłbym tego, można teraz wyrwać używki w fajnym stanie, albo nawet nówki, za taką kase nawet w Polsce mozna powybrzydzać, a nawet myślę, że wypadałoby powybrzydzać :)
Myślę że taka Glorka, albo nawet Stab byłby lepszym rozwiązaniem, i nówki w tych okolicach cenowych da się wyrwać :)

A jeśli masz trochę pojęcia to warto byłoby składać bajka, za taką kase na prawde można porządzić :D
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

B3ZRADNY pisze:Myślę że taka Glorka, albo nawet Stab
Kpina boo napewno staba doo tego bym nie porownal ;O

szymon102 pisze:Słyszałem że Scotty strasznie pękały,ale od 08 się to poprawiło.
Nie pekaly, nii widzialem peknietego gamblera, to tak pancerna rama ze oo to bym sie nie martwil tylko sazil dropy na plaskie bez problemow

Jak wiadomo too jeden zawias, swoje wazy, lecz nadrabia to swoja pancernoscia i zaufaniem jakie posiada, nie jezdzilem na tym duzo, kilka razy sie bujalem ii smialo polecam od siebie, w ten konfiguracji fakt nie jest tani ale w sumie wart tej kaski :)
Karpiel i Duncon to moje zycie
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

war23 - pękały masowo, np High Octane'y.
war23
Kontakt:

Las3k_91 Ldz noo tak ale moze nie gambler (nie jestem pewnien)
oliano_italiano
Kontakt:

Post autor: oliano_italiano »

szymon102 za tą cenę na prawdę można mieć lepsze rowerki. rv to nie zbyt wysoka polka 888. do tego van r. niby dobrze pracuje, ale malo regulacji. nie wiem jak z kiera, siodlem, sztyca i piasta. moze sa dobre, nie mam zadnego zdania na ich temat. no i na koniec gejki- spd. nie wiesz dokladnie, czy Ci podejda. jesli nie to znowuż musisz je zmieniac.
sadze ze lepiej bedzie troszke dolozyc, albo szukac uzywek. za duzo niewiadomych (przynajmniej dla mnie ;) ), ale tak na prawde wybor nalezy do Ciebie.

pozdrawiam ;D
gg: 5838449
westcost1985
Kontakt:

Post autor: westcost1985 »

oprócz 888, polecam ten rower kumpel ma jezdziłem na nim i sprawuje sie swietnie amor wymieniony na boxxera i jest super, bardzo łatwy do opanowania
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Nie kupił bym tego scotta, już sign ma lepsze części poza hamulcami :D van r, 888rv, tego bym się nie spodziewał w rowerze za 10tyś.
oliano_italiano
Kontakt:

uzywanego kupuj i bedzie git :D
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Ja Tobie powiem co zrobic i to jest bardzo dobre rozwiazanie sam tak zrobilem !

Kup sobie z usa czy z kanady rame i amor uzywke albo nawet z pl w dobrym stanie i do tego caly osprzet nowy !

Wyjdzie Tobie taniej i bedziesz mial bardzo dobry sprzet i w zasadzie nowy ! :D

A co do tego roweru to jest jakas mocna kpina 10 k za rower na 888 rv i van r [`]

jedyne co bym z niego zostawil to zaciski z code 5 reszta do wyje*****
oliano_italiano
Kontakt:

Hemp sprawdz pm.
war23
Kontakt:

Hemp tak naprawde tano wychodzi przy tym kursie, masz powiedzmy canadyjski po 2,6 dolicz do tego clo ii podatek ii masz jak w polsce nawet drozej boo i przesylka swoje kosztuje, liczac jeszcze problemy jakie wynikaja z dogadywaniem sie ogolnie to powodzenia, jak byl kurs po 2,1 to jeszcze rozumie ale teraz nic nie oplaca sie.
Hemp pisze:A co do tego roweru to jest jakas mocna kpina 10 k za rower na 888 rv i van r [`]

jedyne co bym z niego zostawil to zaciski z code 5 reszta do wyje*****
Tak i wsadzil tam swoj mozg przy okazji, tu nie tylko placisz za osprzet ale tez za ramke ktora jak wiadomo nie jest tani( chodzi fakt faktem ze scott sie wysoko cenia, znaczy naklejki swoje):)
oliano_italiano
Kontakt:

war23 ale jestes smieszny, ha-ha-ha. zenada... -.- nie placi sie za sama rame. jak juz sie placi te 10tys. zł to chyba masz prawo czegos wymagac od firmy, a nie tylko dobrej ramy i powiedzmy hampli.
to nie jest Twoj pierwszy bezsensowny post, kazdy ma prawo do bledow. ja tez, bo nie mowie ze takich nie popelniam i bylo to czasem widac na forum, za co oczywiscie wszystkich przepraszam. prosze zebys pomyslal nastepnym razem, co piszesz i nad Twoimi jakże smiesznymi żaratmi.

przepraszam za ot, ale czasem mnie denerwuja takie wypowiedzi.

jeszcze co do tematu, powtorze: kup uzywana rame i moze amora, tak jak napisal Hemp, a reszta nowa; albo kup juz caly uzywany rower. najlepiej jakby mial przynajmniej jeszcze rok gwarancji. jak nie bedzie miec to mozesz kupic, ale tylko sprawdzony sprzet.

pozdrowionka ; D
szymon102
Kontakt:

Zapomniałem dopisać,kupuje oczywiście używkę,za 6.000zł mam z 08,gwarancja jeszcze jest pół roku,stan idealny.Ten link do nówki to bardziej dlatego dałem,że jest tam pełna specyfikacja części.A i jeszcze pytanko:
Mam 168 cm wzrostu,a ten bike ma ramę "L",czy nie będzie za duża?
Duży rozstaw kół zapewni niby dużą stabilność przy większych prędkościach,ale za to jak na ciaśniejszych zakrętach?
war23
Kontakt:

oliano_italiano
oliano_italiano pisze:
war23 ale jestes smieszny, ha-ha-ha. zenada... -.- nie placi sie za sama rame. jak juz sie placi te 10tys. zł to chyba masz prawo czegos wymagac od firmy, a nie tylko dobrej ramy i powiedzmy hampli.
to nie jest Twoj pierwszy bezsensowny post, kazdy ma prawo do bledow. ja tez, bo nie mowie ze takich nie popelniam i bylo to czasem widac na forum, za co oczywiscie wszystkich przepraszam. prosze zebys pomyslal nastepnym razem, co piszesz i nad Twoimi jakże smiesznymi żaratmi.
NOo pewnie ze rozumiem zee mas tez osprzet, np dzisiaj poznalem fajna firme z x kraju kolo nas uu ktorej rower mozna kupic za 8 tys zlotych z nowym boxxem teamem ii wypasie sprzecie, w tym np rowerze pierwsze co bym zrobil to zmienil ramke ktora nie jets zla ale nie lubie wysokich ram :) Od tak coo do tego czy liczy sie dla mnie tylko rama albo sam osprzet, ale zazwyczaj, co zalezy od producenta daje rozne ceny dla roznych konfiguracji, tutaj np placisz za nazwe scott i za ramke a nie za osprzet ktory jet mierny

szymon102 pisze:
Zapomniałem dopisać,kupuje oczywiście używkę,za 6.000zł
W tym wypadku sie to oplaca
szymon102 pisze:Mam 168 cm wzrostu,a ten bike ma ramę "L",czy nie będzie za duża?
Bedzie duza, jezdzilem na S' i nei wydawala mii sie mala a niski nie jestem :)
oliano_italiano
Kontakt:

szymon102 nie mogles tego napisac w pierwszym poscie? ;P
i tak uwazam, ze sa lepsze opcje za ta cene. a co do rozmiaru, uwazam ze bedzie jednak za duza. rama, ramie nie rowna, ale... kolega ma bh w roz. S, ma ponad 1,8m i mowi ze bardzo dobrze mu sie jezdzi i jest zadowolony. mialem okazje na nim jezdzic i tez sie zgadzam, mimo ze mam 173cm :D

edit: war23 a nie sadzisz, ze lepiej jest skladac rower ktory na pewno bedzie Ci sie podobac. na sprawdzonych czesciach. i nawet jesli bedzie uzywany. niestety kupilem caly rower, nowy i teraz troche zaluje, bo wiem ze moglbym miec duzo lepszy w tej cenie, co kupilem nowke.
szymon102
Kontakt:

Jak napisałem wcześniej,do tej pory jeździłem na signie i jeździło mi się dobrze.
A porównując długości rur "L" i signa są podobne,jedyna różnica to rozstaw kół,w gamblerze jest o 10 cm większy (przy ustawieniach FR) niż w signie.
oliano_italiano
Kontakt:

10cm to sporo jak na rower. zalezy jeszcze co jest dluzsze? jesli przedni trojkat to mozesz odczuc ta roznice. jesli jednak wahacz, to rower bedzie mniej zwinny, co wplynie na jego stabilnosc. zalezy co wolisz... musialbys sie przejechac na kilku rozmiarach, zeby dokladnie wiedziec co wybrac. ja wole zwinne rowery, stabilnosc da sie nadrobic dobra technika i oponami troszke ;D

wybor nalezy tylko i wylacznie do Ciebie, buzi XD ;D
pozdrowerek
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

war23 co z tego ze rama ok jak reszta mierna :D 10 k to naprawde duza kasa !

war23 ja pisalem o usa jako alternatywie ja sam mam rame i amor z PL a reszte nowa i wyszedl mi fajny set za dobra kase !
ODPOWIEDZ