Anti-fog... spray?

dhcyc
Kontakt:

Anti-fog... spray?

Post autor: dhcyc »

No właśnie, zimno, wilgotno, przejeb*** z goglami. Są antifogi wbudowane, jak np miałem w googlach Utopia Slayer, ale nie wiem czy zmyłem tą powłoke czy co, bo parowały strasznie. Ogarniały tylko takie z podwójną szybką, ale tez do czasu. Teraz myśle kupic jakiś preparat do rozpylania na szybke od wewnątrz i moze ktoś ma jakieś wskazówki co jest warte uwagi :>

taki np:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=25404

Są tez chyba jakieś naklejane...
http://dhcyc.pinkbike.com
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Wyjść jest dużo, zamiast kask na głowie trzymają go na kierownicy, bądź jak ci zimno to gogle zdejmij i odwracaj do tylu, ja często stosowale taka technikę ze przed zajazdem gdy tylko widzilem ze zaparowaly sciagalem telepalem nimi chwilke i odparowywaly, nie mają prawa parowac podczas jazdy szczególnie w miarę z jakaś prędkością, a co do środków to słyszałem że normalne przciw parowanii szyb działają dobrze:) chyba coś i sikaniu i slinieniu też
Ale nie wiem czy działa i jak potem pachnie ;)
Karpiel i Duncon to moje zycie
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Polecam te całe preparaty przeciw parowaniu :D Przy odpoczynku nie zdejmuje kasku i gogle a mimo temu nie parują mi :D Tylko nie zamawiam z crc, bo nie ma sensu :P Takie coś powinno być w "okularniczym" xD
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

Hymn jako że śmigam od urodzenia śmigam na nartach to troche sie na tym znam ;].

Otuż niewarto kupować czegoś takiego ja 2 lata temu użyłem sprawdzonej metody tak zwanej pasta dozębów lup ślina działa do dziś.

Preparat będzie działać ale niewiem jak długo.
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Kramon dziecko neo weź sobie zainstaluj mozille i korzystaj z takiego gówna co poprawia błędy !! albo poproś mame żeby zamiast opłacać ci internet KUPIŁA SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY !!

A co do parowania , to miałem takie coś do masek tlenowych że się od środka smarowało takim czymś jak błyszczyk do ust ( coś podobnego co mają laski ).Powiem tak że nie wiadomo jakie były warunki nigdy nie zaparowały ,nawet jak dostały dużą ilością wody od środka,to ten preparat działał .Tylko małe ale :D zapomniałem jak to się nazywa ;P
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
maciej177
Kontakt:

Post autor: maciej177 »

Kramon dobrze gada, KefirQn Czepiasz się, co za okropne błędy tam zobaczyłeś, że aż musiałeś o tym napisać, wielu tak pisze i będzie pisało po forach w necie. :twisted:
xenon
Kontakt:

Post autor: xenon »

Metoda podpatrzona u paintballowców -> podwójna szybka zaklejona silikonem.
Muc-off starczy na 5-10min będąc mega spoconym w baniaku, z resztą zależy to od potliwości człowieka.
Everyone has a completely different style of riding and a different style of judging.
Kramon
Kontakt:

xenon Ale jak to silikonem o ile mi coś świta to silikon niejest zbytnio przezroczysty chyba , że taka cieniuteńka warstewka. Masz może jakieś dokładniejsze info?
Muc-off starczy na 5-10min będąc mega spoconym w baniaku, z resztą zależy to od potliwości człowieka.
No nie gadaj nie możliwe że tak krótko nie wydali by takiego badziewia na rynek na pewno z 20 minut trzyma.

A ślina polecam naprawdę po glebach na nartach miałem czasami sam śnieg w googlach otrzepałem wytarłem rękawiczką i nic nie parowały a w razie czego można sobie poprawić jak zaczną parować chociaż umnie po 2 latach jest git no taka przesada z tymi 2 latami bo tam pare razy chyba jeszcze robiłem ale naprawdę pół roku rok wytrzymuje.

KefirQn,
yyy okej ale nie prościej po prostu po wiedzieć jakie błędy popełniłem? Wybacz ale nie mogę używać tych 2 przeglądarek. Przy większych postach wrzucam tekst do worda ale przy takich nie chce mi się po prostu. Niema tam błędu typu ktura, gura. Więc taki bulwers jest nie na miejscu.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

kiedys uzywalem takiego produktu ze stacji shell. Nawet działało. Teraz poprostu sprytniej zakłada/ściągam gogle i niemam takiego problemu. Do tego szyby z antifogiem i jakos działa
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Ja używam płynu do mycia okien , po którym nie parują szyby( nie wiem jak się to fachowo nazywa , bo kobiety sie tym zajmują :P ) ... do kupienia w każdym hipermarkecie. Co jazdę przemywasz i wszystko w jak najwiekszym porzadku.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

zaczalbym od tego ze gogle z jedna szyba beda parowac zawsze.
druga rzecz: muc off ma taki plyn anti fog,niebieski i zloty,nie wiem jak to dziala bo moje gogle odpukac nie paruja poki co.
trzecia rzecz-jak sciagasz gogle to zakladaj je na BOK kasku,a nie do tylu,bo jakCi poleca kamyczki z tylnego kola to moga Ci gogle porysowac.
czwarta rzecz-slina dziala.

Kramon pasta do zebow?przeciez to porysuje szybe?

p.s. tego muc offa anti foga w dwoch wersjach mozna kupic w Polsce,nie trzeba z uk sciagac.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Pasta do czyszcenia mebli antystatycza, nie dziala na wszystkich goglach ale na większości tak. Robili moi znajomi testy, nawet nad gotującą się wodą w czajniku nie parowalo. Pasta nazywa się fornit albo jakoś podobnie. Para nie siada.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Kramon
Kontakt:

piotrex pisze:Kramon pasta do zebow?przeciez to porysuje szybe?
A co ty używasz pasty z liftingiem? xD!! nie no wiesz jak kupisz taką najtańszą z biedronki i letko poprostu palcem rosmarujesz to będzie gites ale bardziej polecam śline ;]

michalnz, orjentujesz się ile kosztuje?
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Kramon Kup sobie slownik albo przestan wogole pisac bo rece opadaja jak sie to czyta.

Kosztuje 1,50

Dzis zakupilem preparat przeciw parowaniu szyb i bede go testowal ;) Koszt
10zl.

Edit:

Po testach stwierdzam ze K2 FOX bardzo dobrze dziala przeciwko parowaniu. Trzymalem szybke nad czajnikiem az zaczela sie skraplac woda (nie zaparowaly). Nastepnie dokladnie przetarlem do sucha szybke i znow nad czajnik. Zadna para sie nie pojawila.

200ml = 10zl
Kramon
Kontakt:

Marcio, świetny test! sprawdziłeś czy działa, pomyśl jakby nie działało to by raczej nie sprzedawalali. Tu niechodzi oto czy działa czy nie tylko jak długo sory ale jak po każdym zjedzie mam zdejmować google i psikać se noto sory ale wole wydać na google z wyższej półki hajs. Pozatym ślina wystarcza na narty to co dopiero na rower.

nie chciałem cię obrażać ani nic z tych żeczy tylko po prostu dla mnie taki test to debilizm.

//postanowiłem zastąpić to innym slowem btw niebulwersuj się tak.
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Kramon Idz sie schowaj lepiej

No ja pierdole naucz sie do ***** pisac "głópota" jaki kapec...
wert
Kontakt:

Post autor: wert »

Ja polecam ze swojej strony polski preparat o nazwie "PAROWANIU STOP" (tak, wiem - nazwa chwytliwa ;)). Producent POL-EXPO. Testy z czajnikiem również zaliczone... Ceny nie znam, bo dostałem go od znajomej, ale też pewnie w granicach 10zł za 200ml.
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

zwykły preparat przeciwko parowaniu, dostępny w każdym optyku w każdym mieście.Koszt ok.8 zł....
ODPOWIEDZ