Witam, posiadam amor Drop Off IV 150mm. Ma on dwie komory powietrzne i tu tkwi problem Nie mam najmniejszego pojęcia za co odpowiadają poszczególne komory? Jeśli ktoś zna odp. proszę o wyjaśnienie.
Dzięki i Pozdro
To wiem, chodzi mi o to co robi lewa komora, a co prawa? Np co się stanie jeśli spuszczę powietrze z lewej, a co jeśli z prawej? Na pewno ma to jakieś znaczenie.
Spodziewałeś się że masz tam jakąś bardzo zaawansowaną technikę? To sa jedne z najprostszych tłumików marzocchi. Nic sie wiele nie stanie, ale ciśnienie raczej powinno być w obu takie same i tyle. Miałem go kiedyś tylko 130mm, to ciężko go idealnie ustawić by dobrze pracował i nie dobijał.
Chciał bym ustawić go powietrzem pod siebie a nie mam pojęcia jak to zrobić skoro nie wiem która z komór odpowiada za np dobicie, a która za np, prace amora? I tylko o to pytam.
blackdemon A w III nie było czasem na pokrętle reg tłumienia chociaż? Ja pamiętam że mi drop off z nabitym powietrzem szybko odbijał, a bez mułowaty był. Regulacja tłumienia już zmienia postać rzeczy.
dedekFR1, byla byla, ale jak pisales nie idzie tego idealnie napompowac. Albo dobijal po byle kupie, albo byl twardy, ze z band wyrzucalo :/ Nie polecam tego amora nikomu.. Chyba, ze sie mu da 2 sprezyny jak w juniorkach :P