Opinie o pedałach SPD
Nowe DX'y "mają konstrukcje zapewniającą dużo mniejszą wrażliwość na błoto" - w praktyce też czuć różnicę, choć jeśli błotko JEST to tak czy inaczej ciężko się wpiąć.Pablo666 pisze:A duza roznica jest miedzy starymi Dx'ami a nowymi.?
I, jak pisałem, JA jakoś lepiej czuję te nowe - ale jest to totalnie subiektywne odczucie, nie poparte (na razie :P) żadną teorią.
Na początek przygody z SPD będą dobre

http://brooce.pinkbike.com
brooce Dx'y bralem na samym poczatku pod uwage, bo duzo osob smiga i chwali.
Czyli Wheeler zostawic na boku, a co z tymi Crank'ami.? Bo ta waga mnie strasznie kusi.. ;] Ale nie wiem czy zdarze z kupnem blokow, bo podobno sie szybko bloki wyrabiaja, a bloki kosztuje prawie jak nowe pedaly
)
Teraz sie zastanawiam czy jednak kupic sobie SPD czy zostac na platformie. Sadze ze moze na jakis zawodach sie pojawie, a tak to rower bedzie do trenowania.. Wiec nie wiem czy pakowac sie w te koszty zwiazane z SPD i butami. A moze kupic jakies lepsze platfromy.. Kurde i zrobil mi sie dylemat..
Czyli Wheeler zostawic na boku, a co z tymi Crank'ami.? Bo ta waga mnie strasznie kusi.. ;] Ale nie wiem czy zdarze z kupnem blokow, bo podobno sie szybko bloki wyrabiaja, a bloki kosztuje prawie jak nowe pedaly

Teraz sie zastanawiam czy jednak kupic sobie SPD czy zostac na platformie. Sadze ze moze na jakis zawodach sie pojawie, a tak to rower bedzie do trenowania.. Wiec nie wiem czy pakowac sie w te koszty zwiazane z SPD i butami. A moze kupic jakies lepsze platfromy.. Kurde i zrobil mi sie dylemat..