Ile oleju do dampera Dcannon Dx 50

cynek<dh>
Kontakt:

Ile oleju do dampera Dcannon Dx 50

Post autor: cynek<dh> »

Potrzebuje pomocy nie wiem ile oleju trzeba wlać do tego dampera ?
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

tyle żeby był pełny... nikt nie mieży ile oleju wlewa sie do danego dampera, bo wystarczy że ktoś preferuje inną charakterystyke i ustawi w innym miejscu pływający tłok w zbiorniczku i jeż jest potrzebna inna ilość oleju. Damper trzeba zalać tak, by był pełny oleju, 0 powietrza.
ziper
Kontakt:

Post autor: ziper »

Napisz jak wygląda ta Harakterystyka, lepiej wiecej oleju czy powietrza ??
Grooke
Kontakt:

Post autor: Grooke »

ziper
charakterystyka pisze się przez "ch"

cynek<dh>
tak jak MUSZEL napisał - wlej oleju do pełna - 0 bąbelków powietrza
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Dokładnie jak pisze Grooke, jak kogoś poprawiasz to najpierw sam sprawdź czy myślisz dobrze.

Po drugie sprawa jest prosta i wałkowana setki razy - większa objętość zbiornika z powietrzem/azotem to mniejsza progresja. Nie ma lepszej i gorszej (chyba, ze dasz za mało powietrza i damper przestanie wykorzystywać pełen skok - wtedy to jest faktycznie kibel, ale o skrajnościach nie mówimy), wszystko zależy od ramy i preferencji. Jak mniemam masz Signa, jego się łatwo dobija, ja bym wolał do tego bardziej progresywny damper, w Signie znajomego ustawiliśmy celowo Vanillę tak, że nie wykorzystuje pełnego skoku ("zjadło" jakieś 5mm) ale wyeliminowaliśmy problem dobijania.
ziper
Kontakt:

Post autor: ziper »

Stinky 2008. Zalałem tak jak napisał :) I jest gitara!! Wcześniej zapowietrzałem komore. Wielkie dzięki za pomoc!
htrs
ODPOWIEDZ