jak wrzucić stronę na serwer????

deko18
Kontakt:

jak wrzucić stronę na serwer????

Post autor: deko18 »

Cześć. Postanowiłem napisać stronę html i troche zarobic na programach partnerskich.. Tylko mam jeden problem.. niepotrafię wrzucic strony na serwer..
mam do tego filezille ale nie kapuje tego proszę o pomoc.. jaką darmową domenę mi polecacie??? dzieki z gory
http://www.allegro.pl/item438692120_avid_juicy_5_160mm_tyl_nowy_przysylka_gratis.html
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Ja NIE polecam yoyo.pl - problemy z połączeniem z serwerem, właściwie brak pomocy supportu (po paru dniach od postawienia problemu dostałem odpowiedź - w postaci reklamy nowej funkcji).

A polecę Ci...
Przeniosłem moją stronkę (projekt na informatykę) na serwer ugu.pl -> i dużo lepiej. Łączę się z serwerem szybko, bez problemów, itp itd.

Jak się połączyć? :)
Gdzieś powinieneś znaleźć dane serwera ftp - wpisujesz to w odpowiednie pola w filezilli - nazwę serwera, użytkownika (zazwyczaj jest to po prostu domena Twej strony (np. xxx.yoyo.pl). Hasło - takie jak ustawiłeś. Port - nie musisz wpisywać, automatycznie przyjmuje 21.
http://brooce.pinkbike.com
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

haha stary daruj se, na PP nic nie zarobisz nawet jak mialbys niewiadomo jaka ogladalnosc strony, ktorej i tak nie wypracujesz pomijajac juz fakt ze nawet nie wiesz jak skorzystac z programu obslugujacego protokol FTP

PS domeny .com .net .org kupisz za kilka dolcór rocznie na www.godaddy.com
ewentualnie możesz za darmo *.co.cc na www.co.cc zarejestrowac i zaparkowac na wlasnych DNS'ach(jesli wiesz o co cho :oops: )
deko18
Kontakt:

Post autor: deko18 »

Siema. Wrzuciłem już strone na serwer... ale mam znowu problem... Gdy otwieram ją pokazuje mi sie Not Found.. proszę o pomoc.
http://www.allegro.pl/item438692120_avid_juicy_5_160mm_tyl_nowy_przysylka_gratis.html
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

deko18 FileZilla klient FTP

deko18 pisze:Wrzuciłem już strone na serwer... ale mam znowu problem... Gdy otwieram ją pokazuje mi sie Not Found
Czyli coś skopałeś, nazwij plik strony głównej index
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Domyślam się, że serwera www sam nie stawiałeś. Jeśli nie miałeś żadnego katalogu utworzonego to wrzuć luzem, inaczej do tego katalogu, który był założony (domyślna nazwa /htdocs).

Hellraiser dobrze prawi - startówka powinna się nazywać index.htm /.html /.php/ lub co już obenie rzadziej spotykane start.htm /.html /.php/

deko18 daj linka do tej swojej strony jak już się uporasz.
ODPOWIEDZ