Dla Xxsin'a i innych :P
Zacznijmy od tego, że gdy na stronie się logujemy dostajemy marne punkty czyli 2 za dzienne wejście (jednorazowo 2 pkt) i dziennie dostajemy pytanie, i za odpowiedź też 2 pkty.
Pytania typu:
Ciepło czy zimno?
Samochód hybrydowy czy Hummer?
Avata czy Tytanic?
Chciałbyś pospacerować po Księżycu?
Plotka, skąd wziąłeś swoją?
Jaką książkę chciałbyś, aby zekranizowano?
Jaki serial miałby wrócić na antenę?
Itp idt.
Gdy zwerbujemy 20 znajomych ( co jest najbardziej uciązliwe, wiem ze swojego doświadczenia

) potem idzie jak z górki, czyli suma pkt. z 2 rośnie do 4 czyli za pytanie i dzienne wejscie mamy 8 pkt Czasami są fajne premie, np. w nowym roku tak po prostu wrzucili na moje konto 150 pkt. No dobra starczy już tego.
Starsi użytkownicy zapewne nie raz przekonali się, że jest na tym swiecie rzecz droższa od kilogramów złota, stada pięknych kobiet, czy hektolitrów piwa… Tą rzeczą jest INFORMACJA.
Sprzedają informacje z preferencjami użytkowników, do osób które chcą o nich wiedzieć, i wykorzystać je do zarobku.
Informacja o preferencjach użytkowników to nie koniec ich zarobku.
Niedługo w Lockerz pojawią się nowe funkcje, jak oglądanie filmów,
czy słuchanie muzyki.
Czy jest lepsze źródło promocji nowego albumu niż zmuszenie za pkt. milionów osób do wysłuchania jakiegoś kawałku? Ile z tych osób zainteresuje się artystą, po czym chętnie zaopatrzy się w płytę lub wybierze się na koncert, gdy utwór im się spodoba… USA, kupowanie oryginalnych płyt jest tak samo popularne, jak u nas pobranie ich z sieci. Podobna kwestia ma się z filmami…
Tak więc takie nagrody to nic w porównaniu do tego jakie zyski mają oni. Ale miło z ich strony że, za błahostkę dają innym szansę na wymarzony prezent.
Chyba wszystko staje sie powoli jasne :P
Kończe już bo i tak sie rozpisałem

Pozdro