Przegrzewają? No może... nie sprawdzałem. Połączenie linki i pancerza? W bb7 akurat jest osłonięte i się nie syfi, a jeśli nawet to z linką poradzi sobie każdy głupek. Zgoda, że modulecja lepsza, ale policzcie sobie ile razy w miesiącu wyskakuje temat typu "gumowa klamka", "przeciek" albo "gdzie kupić tłoczki". Takich tematów jest masa na tym i na innych forach. Przystępne cenowo hydrauliki są zawsze mniej lub bardziej kapryśne i awaryjne. Oczywiście zaraz wyskoczy kilku obrońców moralności i będą przytaczać przykłady jak to raz na sezon przelewają hamulce i nic poza tym się nie dzieje... Wszystkie te wątki jak rozumiem to czysty zbieg okoliczności
Oczywiście nie bronię tezy, że mechanik jest lepszy. Jeśli chodzi o pracę to nie ma szans, ale BB7 z dobrą klamką (regulowana modulacja, np. LX) daje wystarczające wyczucie aby śmigać bezpiecznie, bez ryzyka, że się zablokuje koło wtedy, kiedy się tego nie chce i dla amatora który nigdzie nie startuje, nie liczy ułamków sekund, za to oczekuje prostoty obsługi i niezawodności to taki BB7 jest OK. Sam własnie w oparciu o powyższe przesłanki założyłem BB7 i jakkolwiek czasem nachodza mnie głupie myśli,że może przydałoby się poprawić to i owo to wszystko znika w momencie kiedy wyskakuje kolejny wątek, że komuś hydra zgłupiała i nie wie co jest grane...
Biorąc pod uwagę, jak chętnie padają tłoczki to nie kupowałbym używanych hamulców hydraulicznych. Jesli już koniecznie potrzebowałbym hydry to tylko nówka i tylko takie do których nie ma problemu z częściami w PL. Wszystko można sprowadzić, ale to trochę paranoja, żeby z drugiego końca świata ciągnąć parę małych elementów na krzyż.