[nerwus] Big Hit III 08' + 888rc3 08'
[nerwus] Big Hit III 08' + 888rc3 08'
Rama: Specialized Big Hit III 2008
Widelec: Marzocchi 888rc3, 2008, 203mm
Damper: Fox DHX 4.0, 2008, 222mm
Kierownica: Truvativ Holzfeller WC 715mm, 15mm wz.
Mostek: Truvativ Husefellt
Gripy: Lizard Skins Peaty
Barendy: Dartmoor
Stery: Areozine XH1.2
Siodło: Syncros Race
Sztyca: Specialized 30.9
Zacisk: Specialized
Korby: Shimano SLX
Support: Shimano Hollowtech II
Zębatka: Truvativ DH 38T
Łańcuch: SRAM pc-49
Pedały: HT HTI-AN16SS
Napinacz: Blackspire C4
Przerzutki: Sram x-7
Manetki: Sram x-9
Kaseta: Sram 970 DH
Koło przód:
Obręcz: Sun Rims S-type, 32T, 26"
Szprychy: DT Champion, 32T
Piasta: NS Roller, 32T
Opona: Maxxis Swampthing 60a 2.35"
Dętka: Maxxis DH, 26"
Koło tył:
Obręcz: Mavic 325
Szprychy: DT Champion, 36T
Piasta: NS Coaster 10x135mm, 36T
Hamulec przód, klamka: Avid Code 2008
Hamulec tył, klamka: Avid Code 2008
Widelec: Marzocchi 888rc3, 2008, 203mm
Damper: Fox DHX 4.0, 2008, 222mm
Kierownica: Truvativ Holzfeller WC 715mm, 15mm wz.
Mostek: Truvativ Husefellt
Gripy: Lizard Skins Peaty
Barendy: Dartmoor
Stery: Areozine XH1.2
Siodło: Syncros Race
Sztyca: Specialized 30.9
Zacisk: Specialized
Korby: Shimano SLX
Support: Shimano Hollowtech II
Zębatka: Truvativ DH 38T
Łańcuch: SRAM pc-49
Pedały: HT HTI-AN16SS
Napinacz: Blackspire C4
Przerzutki: Sram x-7
Manetki: Sram x-9
Kaseta: Sram 970 DH
Koło przód:
Obręcz: Sun Rims S-type, 32T, 26"
Szprychy: DT Champion, 32T
Piasta: NS Roller, 32T
Koło tył:
Obręcz: Mavic 325
Szprychy: DT Champion, 36T
Piasta: NS Coaster 10x135mm, 36T
Hamulec przód, klamka: Avid Code 2008
Hamulec tył, klamka: Avid Code 2008
- Załączniki
-
- IMG_0101.jpg (146.88 KiB) Przejrzano 2700 razy
mysticar dzięki 
Niestety nie mogę nic powiedzieć o SLX'ach bo rower złożyłem zaraz po świętach i czekam na lepszą pogodę.
Jednak jak korba kosztuje na allegro 350zł (razem z pakietem wersja z 3 zębatkami). Zębatki sprzedałem za 150zł to wychodzi, że za korbę dałem 200zł.
Za taką cenę można spróbować je przetestować
a są lżejsze od jakiegoś Husefellta.

Niestety nie mogę nic powiedzieć o SLX'ach bo rower złożyłem zaraz po świętach i czekam na lepszą pogodę.
Jednak jak korba kosztuje na allegro 350zł (razem z pakietem wersja z 3 zębatkami). Zębatki sprzedałem za 150zł to wychodzi, że za korbę dałem 200zł.
Za taką cenę można spróbować je przetestować

-
- Kontakt:
ok!!nie denerwujcie się...To tylko ja tak sadze nie miałem przyjemności jeździć na Fox DHX 4.0,Na internecie pisało ze Te amorki są dobre ale nie najlepsze..BEZ OBRAZY KOLEGOJa także uważam ze ten amor JEST Spoko i cały rowerek tez.
.A jaka WAGA rowerka????
Rayan_003 EDYTUJ POSTY
Guzik E , masz zaraz koło "cytuj", przy dacie posta.
I najpierw sprawdź czy masz o czymś pojęcie, potem pisz (radzę sprawdzić dla własnej wiedzy czym różni się DHX 3, 4 i 5)
.A jaka WAGA rowerka????
Rayan_003 EDYTUJ POSTY
Guzik E , masz zaraz koło "cytuj", przy dacie posta.
I najpierw sprawdź czy masz o czymś pojęcie, potem pisz (radzę sprawdzić dla własnej wiedzy czym różni się DHX 3, 4 i 5)
EXTREME
Nie logowałem się tutaj przez pewien czas 
GgG kanapę zmienie, jeszcze mam czas do sezonu.
Nie podawałem wagi, bo jeszcze go nie miałem okazji zważyć, jednak jak tylko pogoda się poprawi, mam zamiar udać się do kolegi w sklepie i zważyć
Jak będzie mi waga znana to dopiszę. Jednak myślę że będzie koło 18kg. 888rc3 z 08' są dość ciężkie no i na siodle, napinaczu mógłbym jeszcze zbić trochę gram w przystępnej cenie.
Co do DHX 4.0 to nie mam żadnych zastrzeżeń do tego tłumika. Jeździłem na DHX 3.0 dwa sezony, jeździłem na DHX 4.0 też 2 sezony i niczego mi nie brakuje.
Dzięki wszystkim za komentarze

GgG kanapę zmienie, jeszcze mam czas do sezonu.
Nie podawałem wagi, bo jeszcze go nie miałem okazji zważyć, jednak jak tylko pogoda się poprawi, mam zamiar udać się do kolegi w sklepie i zważyć

Jak będzie mi waga znana to dopiszę. Jednak myślę że będzie koło 18kg. 888rc3 z 08' są dość ciężkie no i na siodle, napinaczu mógłbym jeszcze zbić trochę gram w przystępnej cenie.
Co do DHX 4.0 to nie mam żadnych zastrzeżeń do tego tłumika. Jeździłem na DHX 3.0 dwa sezony, jeździłem na DHX 4.0 też 2 sezony i niczego mi nie brakuje.
Dzięki wszystkim za komentarze

dedekFR1 ciężko powiedzieć, spodziewam się raczej mniej niż 19kg,
wcześniej miałem glory FR (która sama w sobie jest cięższa) z o wiele cięższymi sterami (Pigi 1.5 z redukcją), korby hussefelt howitzer, z tyłu był doubletrack i rower ważył trochę ponad 20kg.
Przy tym secie powinienem zbić więcej niż ten 1kg jak sugerujesz.
wcześniej miałem glory FR (która sama w sobie jest cięższa) z o wiele cięższymi sterami (Pigi 1.5 z redukcją), korby hussefelt howitzer, z tyłu był doubletrack i rower ważył trochę ponad 20kg.
Przy tym secie powinienem zbić więcej niż ten 1kg jak sugerujesz.
Nerwus miałem takiego bh na foxie 40, oponach 1ply, lekkich dętkach i paru innych lekkich partsach i było ok 18kg, nie mierzyłem ale na oko, a ty tutaj masz amorka samego ok pół kg cięższego. Glora też coś lekko ci wyszła, bo teraz też mam tą glore i dużo lekkich partsów i jak będzie ostatecznie 19,5kg po zmianie paru częsci to będzie ok. Waga prawdę ci powie i tak 

dedekFR1 Mój Big Hit, prawie że identyczny jak Nerwiego, (http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57181) ale parę gratów cięższe mam - kierownica, damper, koła opony, stery, ale za to bez przedniego hamulca ważył 18.75kg, tak więc ten myślę, że będzie mniej 

ablee To, że mamy 4bh w tym kolorze rocznik 2008, jeden mój czarno-ciemny, kolegi niebieski, dwa 2004, dwa sx-y, dwa demo9 p3 z jedno, jeden bmx speca, jedno enduro + trochę innych gratów typu hardrock itp o niczym nie świadczy
Żeby było śmieszniej, to jeden bh ma dorado, drugi boxxera, sx jeździ z foxem, a pozostała reszta ma z przodu albo 66 albo 888 

-
- Kontakt: