Składam hardtaila - potrzebuje porad!
-
- moderator
- Kontakt:
Zalezy do czego ten rowerek czy do FR czy do DH
Według mnie:
Rama: Pitbull 14
Amortyzator: 66rc / domain 318 / junior lub super t
Hamulce: Ja ogólnie nie kupił bym innych niż hope
Kierownica + mostek: tutaj ci nie pomoge
Piasty: Novateci
Obręcze: Supra bh, napewno nie s type ani nic z kolekcji sun rims
Pedały: HT na maszynach albo np prodigy prothein
Korba: RPM el toro + gigapipe team dh (jedyny suport który mi wytrzymał więcej niż pół roku) ale mimo to polecam sainta bo suporty do ht to jest masakra
Stery: FSA pig
Support: jak wyżej
Według mnie:
Rama: Pitbull 14
Amortyzator: 66rc / domain 318 / junior lub super t
Hamulce: Ja ogólnie nie kupił bym innych niż hope
Kierownica + mostek: tutaj ci nie pomoge
Piasty: Novateci
Obręcze: Supra bh, napewno nie s type ani nic z kolekcji sun rims
Pedały: HT na maszynach albo np prodigy prothein
Korba: RPM el toro + gigapipe team dh (jedyny suport który mi wytrzymał więcej niż pół roku) ale mimo to polecam sainta bo suporty do ht to jest masakra
Support: jak wyżej
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
http://allegro.pl/item884854337_kola_su ... 42_20.html
myślę że te koła stykną, choć z przekonania nie z doświadczenia:)
hamulców hope trochę bym się bał bo słyszałem o jakiś wadliwych seriach
EDIT: sorry piasta na 9mm więc odpada
myślę że te koła stykną, choć z przekonania nie z doświadczenia:)
hamulców hope trochę bym się bał bo słyszałem o jakiś wadliwych seriach
EDIT: sorry piasta na 9mm więc odpada
-
- Kontakt:
Ja za to na pewno nie Hope.MLYNoBIKER pisze:Hamulce: Ja ogólnie nie kupił bym innych niż hope
Oj tego na pewno też nie... Husselfelt na Howitzer albo jakiś Holzfeller jak na ISIS, ale RPM...? Nie widzi mi się.MLYNoBIKER pisze:Korba: RPM el toro + gigapipe team dh
Grondag, Eq 31 to obręcz do enduro... na tyle w ht poskłada ją w tydzień.
-
- moderator
- Kontakt:
Las3k_91 LdzRPM el toro czyli pod inna nazwa np dartmoor react czy blackbox to naprawdę wytrzymała korba nie porównywał bym z hussefeltem na isis 

Trek Session Park
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Las3k_91 Ldz, no a moża się wypowiem :P I ogarnę wszystko naraz.
Więc, co do tych linków z allegro - raczej nie
Po przeczytaniu (dokłądnie) waszych postów myślę, że złożyłbym to tak...
Rama: DunCon Pitbull
Amortyzator: Marzocchi 66 rc2x
Hamulce: Avid Juicy 5
Korby: Truvativ Hussefelt Howitzer
Kierownica: Truvativ Hussefelt 2009 680x20mm
Mostek: Hussefelt
Piasty: Novatec (tylnia na czterech maszynach, a przednia na dwóch)
Obręcze: tutaj dalej nie jestem zdecydowany :/ i dalej jestem przy S Type, Fortressach, interesują mnie teraz jeszcze Mavici, i MTX
Pedały: HT na maszynach
No i to by chyba wyglądało mniej więcej tak, dalej nie wiem co z obręczami, ale mam nadzieję że przedstawicie ich zalety, wady i pomożecie coś wybrać
Pozdrower!
Więc, co do tych linków z allegro - raczej nie

Po przeczytaniu (dokłądnie) waszych postów myślę, że złożyłbym to tak...
Rama: DunCon Pitbull
Amortyzator: Marzocchi 66 rc2x
Hamulce: Avid Juicy 5
Korby: Truvativ Hussefelt Howitzer
Kierownica: Truvativ Hussefelt 2009 680x20mm
Mostek: Hussefelt
Piasty: Novatec (tylnia na czterech maszynach, a przednia na dwóch)
Obręcze: tutaj dalej nie jestem zdecydowany :/ i dalej jestem przy S Type, Fortressach, interesują mnie teraz jeszcze Mavici, i MTX
Pedały: HT na maszynach
No i to by chyba wyglądało mniej więcej tak, dalej nie wiem co z obręczami, ale mam nadzieję że przedstawicie ich zalety, wady i pomożecie coś wybrać

Pozdrower!
;]
-
- moderator
- Kontakt:
GgGLas3k_91 Ldz U mnie el toro też się pogieło ale dopiero gdy spadłem z 3m garażu bokiem roweru centralnie na korbe a wczesniej wytrzymała bardzo wiele a tyle się nasłuchałem o problemach z hussefeltem że szok, ale nie będę się kłócił... howitzer i po sprawie ;p
rasty96 Co do obręczy to Supra BH http://stacjarower.com.pl/obrecz-alexri ... f5a62af76b
rasty96 Co do obręczy to Supra BH http://stacjarower.com.pl/obrecz-alexri ... f5a62af76b
Trek Session Park
MLYNoBIKER owszem wiele sie słyszało o badziewnych hussefeltem ale roczniki 04-06 byly praktycznie nie do zajechania u mnie jeszcze kilka jeździ nie bral bym howitzera tylko jak juz zwykłego na ISIS
rasty96 na twoim miejscu brałbym najlepiej s type ale ciężko juz je dostać a jak nie to fortressy albo mtx 31 na przód a na tył mtx 33 co do kiery zamiast Truvativ Hussefelt poczekaj na NS TERRA tak samo na pedały NS AERIAL na kulki a co do sterów możesz brać octany warp 1 jak dla mnie sa lepsze i co zmieniam rame ew komuś składam rower to tylko te kupuje ew jak masz jakieś pytania pisz PW to pomoge
rasty96 na twoim miejscu brałbym najlepiej s type ale ciężko juz je dostać a jak nie to fortressy albo mtx 31 na przód a na tył mtx 33 co do kiery zamiast Truvativ Hussefelt poczekaj na NS TERRA tak samo na pedały NS AERIAL na kulki a co do sterów możesz brać octany warp 1 jak dla mnie sa lepsze i co zmieniam rame ew komuś składam rower to tylko te kupuje ew jak masz jakieś pytania pisz PW to pomoge
sam u siebie z tyłu mam s-typa od 2 lat. Wczesniej w HT od roku w fullu. obrecz dostala niewielkiego bicia bo tym jak zlapalem ogromnego niedolota, ale dało rade naprostowac. i nic mi sie z nią nie dzieje. dobrą opcją by bylo kupienie s-typa na tył i fortressa na przód. mtx'y bym odrzucil, niby mialy zastąpis s-type'y niestety są gorsze i latwiej je zajechac.
ja bym na Twoim miejscu pomyslal jeszcze nad amortyzatorem. 66rc2x jest bardzo dobry, od póltora roku nic mi sie z nim nie dzieje i tylko raz bylem w serwisie zeby wszystko bylo cacy, ale zamierzam sie przesiąść na domaina gdyz kumpel ma i strasznie mi przypasował (oczywiscie mowa o 318.). jezeli masz mozliwosc i jakichs kumpli ktorzy posiadaja 66 rc2x albo domaina 318 radze Ci zebys je obczail poprosil ich czy mozesz chwilke pojezdzic zobaczyc jak ich praca. bo przy wyborze amorkow trzeba jeszcze wiedziec jakiej pracy sie oczekuje.
ja bym na Twoim miejscu pomyslal jeszcze nad amortyzatorem. 66rc2x jest bardzo dobry, od póltora roku nic mi sie z nim nie dzieje i tylko raz bylem w serwisie zeby wszystko bylo cacy, ale zamierzam sie przesiąść na domaina gdyz kumpel ma i strasznie mi przypasował (oczywiscie mowa o 318.). jezeli masz mozliwosc i jakichs kumpli ktorzy posiadaja 66 rc2x albo domaina 318 radze Ci zebys je obczail poprosil ich czy mozesz chwilke pojezdzic zobaczyc jak ich praca. bo przy wyborze amorkow trzeba jeszcze wiedziec jakiej pracy sie oczekuje.
Rama: Dartmoor Street Fighter etc.
Amortyzator:Rock Shox Domain 318
Hamulce:Juicy 5
Kierownica+ mostek: Truvativ Hussefelt
Koła http://www.hadronsport.com/index.php?ma ... ts_id=2753
Pedały:coś z HT z wymiennymi pinami
Korba: SLX
Stery: FSA pig/pro
Moim zdaniem bardzo fajny set, sam coś takiego bym chciał, i nie wyjdzie bardzo ciężko.
Amortyzator:Rock Shox Domain 318
Hamulce:Juicy 5
Kierownica+ mostek: Truvativ Hussefelt
Koła http://www.hadronsport.com/index.php?ma ... ts_id=2753
Pedały:coś z HT z wymiennymi pinami
Korba: SLX
Stery: FSA pig/pro
Moim zdaniem bardzo fajny set, sam coś takiego bym chciał, i nie wyjdzie bardzo ciężko.
obręcze - mtx'y
sam mam je w sztywnym i dają radę
pitbull 14 i 55 150mm , mega secik
zwrotny itd( jeździłem chwile na takim - kumpla)
bo 180 to już duże jak na 14' chyba że do 16' , to będzie secik jaki objeżdżał Sławuś:)
patrz na korby z hollowtechem, ale z shimano to tylko saint
kierownica v2, v1 za szeroka jest :P
sam mam je w sztywnym i dają radę
pitbull 14 i 55 150mm , mega secik

zwrotny itd( jeździłem chwile na takim - kumpla)
bo 180 to już duże jak na 14' chyba że do 16' , to będzie secik jaki objeżdżał Sławuś:)
patrz na korby z hollowtechem, ale z shimano to tylko saint
kierownica v2, v1 za szeroka jest :P
Slavvduro
-
- Kontakt:
może jeszcze 55r? ;]deviz pisze: pitbull 14 i 55 150mm
niby dlaczego? slx daje radę, xt lżejszy od sainta, a także sporo osób na nim jeździ.deviz pisze: patrz na korby z hollowtechem, ale z shimano to tylko saint
to zależy co kto lubi...lepiej za szeroką przyciąć, niż męczyć się na wąskiej.deviz pisze: kierownica v2, v1 za szeroka jest :P
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
-
- moderator
- Kontakt:
Ale ośka jest do dupy bo się gnie i łamierandy-rockstiff pisze:niby dlaczego? slx daje radę,
Trek Session Park
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Trek Session Park