Co sadzicie o korbie SLX?

Rumak14
Kontakt:

Co sadzicie o korbie SLX?

Post autor: Rumak14 »

Cześć bo mam do kupienia korbę i się rozglądam. Na korbę chce przeznaczyć 350 zł powiem ze kobra do signa FR1 wejść musi :D Moim faworytem narazie jest SLX jak się sprawuje i ogólne wasze opinie. Kto ma jeszcze jakieś propozycje to niech pisze.

Proszę o wypowiadanie się ludzi z rozumiem i jakimiś informacjami ...
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Signa jakiego? Może podasz długość mufy? Sam sobie musisz sprawdzić czy spasuje. Chyba nie będziemy szukać jakiego masz signa i jaką długość suportu...
Co do korby to dobrze się kręci xd. Serio to dobra korba, nie gnie się raczej ale musisz mieć do niej coś w rodzaju misek, a nie zwykłego suportu.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

szymon102 wszystkie signy mają 68 mm ;)
crossc7
Kontakt:

Post autor: crossc7 »

jeżeli masz dalej tą ramę co na pinkbike'u w albumie, to slx'owi nie wróżę długiej przyszłości w hardtailu.. :)
Rumak14
Kontakt:

Co sadzicie o korbie SLX

Ziomek wszystkie signy maja mufę 68... A sign To FR1... czasem doczytaj o sprzęcie ... Cross7 czytaj dokładnie ... a ta rama ht to dawno na szafie stoi
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Aha, czyli miałem szukać jaką mufe ma szanowny kolega... nie lepiej było od razu napisać. A że ma pasować to chyba sam powinieneś wiedzieć.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Rumak14
Kontakt:

szymon102 twoje posty nic nie wnoszą proszę nie wypowiadaj się ... i nie sugerowałem ze masz szukać..
Vin_OSW
Kontakt:

szymon102 proszę nic nie pisz, bo nie wnosisz nic do tematu i wywołujesz tylko konflikty...

O SLX nic nie napiszę, bo nie miałem, ani żaden kumpel nie ma, ale LX (integra) akurat ktoś ma i w HT katuje ładnie od paru lat nic się z tym nie dzieje.

Edit: W podpisie możesz dać Twój link ;)
crossc7
Kontakt:

Post autor: crossc7 »

Rumak14 pisze:
Cześć bo mam do kupienia korbę i się rozglądam. Na korbę chce przeznaczyć 350 zł powiem ze kobra do signa wejść musi smile Moim faworytem narazie jest SLX jak się sprawuje i ogólne wasze opinie. Kto ma jeszcze jakieś propozycje to niech pisze.

Proszę o wypowiadanie się ludzi z rozumiem i jakimiś informacjami ...
gdzie mam czytać dokładnie o ramie? nie ma o niej ani słowa czy ht czy full.. bez nerw
Vin_OSW
Kontakt:

crossc7 to nie było do Ciebie ;)
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

Ja na Deorce śmigam już ponad rok i jestem zszokowany, że jeszcze się nie popsuła bo ważę sporo :P to SLX na pewno da radę
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Też miałem Deorkę i też wytrzymywała zadziwiająco dużo, ale to była stara Deorka na Octalink, z tych ciężkich jeszcze. W SLXie z tego co wiem słabym punktem jest oś, potrafi się rozlecieć w drobny mak. Jeden będzie jeździł na tym bez problemu latami, kto inny rozwali w miesiąc, wszystko zależy ile się waży, jak się jeździ i czym się jeździ. Sign FR ma liniowo pracujące zawieszenie, czyli nie utwardza się przy mocnych uderzeniach - to jest pierwsza przesłanka, że nie koniecznie trzeba zakładać jakąś mega wytrzymałą korbę. Napisz jeszcze ile ważysz i jaką miałeś korbę wcześniej i jak zakończyła swoją karierę w Twoim biku...
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

używałem LX (prawie, że slx, zintegrowana oś stalowa) przez 1,5 sezonu w fullu, nic się z nią nie działo, kumpel w bighicie ma już ją 2 lata i też się trzyma, kolejny kumpel ma w sztywniaku do 4x, masakruje co chwila bębenki w piastach a korba nic, od siebie polecam slx który jest de fakto odpicowanym lx
Rumak14
Kontakt:

Ważę 73kg a moja wcześniejsza korba to Hussefelt na howitzer zakończyła swoja karierę w ten sposób ze nie mam już siły na dopasowywanie podkładek bo mnie to zlekka wkurzlo bo jak wyjąłem wszystkie podkładki co były w zestawie to mi się os ruszała po stronie napędu a kupiłem wszystko używkę. Teraz mam zastrzyk lekki kasy to chciałem zmienić na SLX wiec dlatego ten Topic
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Rumak14 Stary jeśli zmieniasz korbę bo cię wkurzają podkładki i nie umiesz ich dopasować to ta zmiana nie ma sensu bo w SLXie też musisz dopasować podkładki i w koło Macieju, też się będziesz wkurzał. Jeśli bez napinacz to 2 na prawo, jedna na lewo i heja. Nie ma prawa nic się dziać. Serwis łożysk i Truvativ pohula jeszcze z rok a ty będziesz miał czas na dozbieranie na coś z wyższej półki wytrzymałościowej niż kierowany do enduro SLX.
Co do SLXa to korba może lekka i wytrzymała no i popularna bo tania ale ludzie coraz częściej przeceniają jej możliwości. Sam bym jej do ostrego katu nie kupił. Chyba, że z założeniem, że ma być to korba na sezon a potem do śmieci. Sam mam Deore XT w Hollowtechu II ale w xciaku, tam gdzie jej docelowe miejsce :)
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Bombell dokładnie tak jak pisze przedmówca!
Po zakupie slxa dalej będziesz miał problem z podkładkami ;) Jesli sam sobie z tym nie możesz poradzić to oddaj rower do serwisu i oni Ci wszytko dokładnie dokręcą skręcą i nie będzie problemu ;) i przy okazji trochę kaski Ci zostanie w portfelu ;)
A co do Twojej korby to masz dobrą (w swoim przedziale cenowym) i jeszcze długo Ci posłuży ;) cięzko będzie Ci ją zakatować, jesli juz cos ma pasc to najprędzej suport...
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
ODPOWIEDZ