Rower do 15k + offtop na temat tanszych czesci

Schodek
Kontakt:

Rower do 15k + offtop na temat tanszych czesci

Post autor: Schodek »

KaczorAC1 załatw mi to możesz mówić do rodziców :) jak nie wiesz jak sobie radzić to twoje zmartwienie...dziś na poziomie 15 koła można mieć mega rower !! poszukaj sobie w sieci ofert i i policz na kartce ile to wszystko kosztuje, skoro katalogowa cena Gloriacza to rejon 19.000 a do tej pory zawsze dawali rabat dla zawodników z licencją to jak odejmiesz te 30% upustu to ile masz...

Piszesz o 951...to ja napisze załatw mi proszę koła DT 1740 jak zejdziesz z ceną pod 2 koła to się dowiesz że jednak się da ;) a prosem nie jestem i nie mam zamiaru...

...liczę że ktoś się wypowie w temacie kto sobie radzi ze składaniem rowerów i ma o tym pojęcie ;)

B.Z. pisze:Sam pisz do konca. Był sobie parę dni temu temacik, w którym lansowałeś jeszcze bardziej ogólnie ramy AM do DH. Poprosiłem o to, żebyś zaproponował konkretny WYTRZYMAŁY zestaw , no i zero odpowiedzi.
Bzyku udzielałeś się w temacie

http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0

6K i kazałeś mi napisać propozycję mocnego zestawu a taką propozycję miałeś na samym początku tematu, zacznij chłopaku czytać ze zrozumieniem to może łatwiej będziesz miał w rozmowie ze mną ??

Scott za 6000 jest wystarczająco mocny aby 2 sezony na nim kąsać po lesie bez strachu ! powiem więcej kolega poskładał w zeszłym roku na Sundayu i 888 rower za 8000 pln więc jak wiesz i rozumiesz jak to robić to można spokojnie mies wypasiony rower w dobrej cenie.

ponieważ twoje doświadczenie jest zerowe w dh/fr co sam zaznaczyłeś dlatego nie odbijam piłeczki, jak się wczytasz i zrozumiesz o czym starasz się rozmawiać to wtedy chętnie podejmę polemikę...obecnie nie mamy zbytnio punktów zaczepienia w rozmowie, wybacz jeśli czujesz się dotknięty ale nie zmienisz tego póki nie dowiesz się więcej w temacie grawitacji

Pozdro600W
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Schodek wszystko ladnie pieknie,czesciowo zgadzam sie z tym co piszesz-ze da sie zlozyc mega zjazdowke za 14k.
Jest tylko jeden warunek-wtyki,wtyczki,kontakty,obycie i zalatwianie wszystkiego samemu.Jesli ktos sam nie ogarnie szukania i lapania okazji,to moze zapomniec o zajebistych sprzetach w zajebistych cenach-ktos kto dopiero wchodzi w ten sport nie zalapie wszystkiego od razu i nie da rady wykonac takich manewrow jak osoba siedzaca juz jakis czas w tych klimatach i wiedzaca co i jak.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Schodek
Kontakt:

piotrex pisze:ktos kto dopiero wchodzi w ten sport
nie potrzebuje wyczynowego roweru za 15 czy 25 koła :mrgreen:

ktoś kto zaczyna przygodę może mieć rower za 6 koła i też spokojnie ogarnie ! Czy się mylę ?? No bo jak musi mieć WC i v10 no to sora...kapusty naczepa potrzebna
Aram
Kontakt:

Post autor: Aram »

Schodek pisze:dziś na poziomie 15 koła można mieć mega rower
Zgadzam się ze Schodkiem. Oczywiście że można, wystarczy trochę poszukać!

Rama: Trek Session 88 5500 (po tyle dystrybutor sprzedawał)
Amortyzator: Fox 40 RC2 4000
Koła: Hope Pro 2, dt revolution, dt 5.1 1500
Hamulce: Avid Juicy Ultimate 1300
Kierownica: Sunline v1 745mm 300
Mostek: Sunline zintegrowany 300
Napinacz: e13 LG1+ 400
Łancuch: KMC X9 Sl 150
Kasete: Shimano Dura-Ace 11-21 300
Przerzutka: Sram x.0 400
Manetka: Sram x.0 300
Sztyca: Kcnc Ti pro lite 250
Siodełko: Selle Italia Slr TT 300

Zle?
www.mtb.interia.pl
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Aram sama prawda ;)

A tak btw.
jest schodek jest radykalny pomysł^^
Karpiel i Duncon to moje zycie
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Aram ale sie ladnie skubancu zmiesciles na rownych 15k ; d
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Aram
Kontakt:

Post autor: Aram »

Zaborowski1 pisze:Aram ale sie ladnie skubancu zmiesciles na rownych 15k ; d
Widze że mnie dobrze sprawdzasz;p
www.mtb.interia.pl
Zaborowski1
Kontakt:

Aram mialem chodz nadzieje ze chodz troszke sie pomylisz ale widze ze dokladnosc wzieta wprost z tras ; d
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Schodek pisze:koła DT 1740 jak zejdziesz z ceną pod 2 koła to się dowiesz że jednak się da a prosem nie jestem i nie mam zamiaru...
Dziwne te koła. Myślę że chodziło Tobie o 1750. Takie koła mogę mieć gruuubo mniej niż 2 tyś. Poza tym nie ucz ojca robić dzieci , bo składałem już 3 rowery i do tego handlowałem częściami rowerowymi z USA. Ogarnij się bo pozjadałeś rozumy , wszystko wiesz a inni to tak różnie wg. Ciebie. Trafiła kosa na kamień. Jest tak jak mówi piotrex , nawet nie zdajecie sobie sprawy ile trzeba mieć układów i się nalatać za tym.
Schodek
Kontakt:

KaczorAC1 hahah hahaha haha zniszczyłeś mnie kompletnie !!

Schodek napisał:
dziś na poziomie 15 koła można mieć mega rower

Zgadzam się ze Schodkiem. Oczywiście że można, wystarczy trochę poszukać!

Rama: Trek Session 88 5500 (po tyle dystrybutor sprzedawał)
Amortyzator: Fox 40 RC2 4000
Koła: Hope Pro 2, dt revolution, dt 5.1 1500
Hamulce: Avid Juicy Ultimate 1300
Kierownica: Sunline v1 745mm 300
Mostek: Sunline zintegrowany 300
Napinacz: e13 LG1+ 400
Łancuch: KMC X9 Sl 150
Kasete: Shimano Dura-Ace 11-21 300
Przerzutka: Sram x.0 400
Manetka: Sram x.0 300
Sztyca: Kcnc Ti pro lite 250
Siodełko: Selle Italia Slr TT 300

Zle?

faktycznie trzeba mieć super układy i znajomości aby w dobie globalnego internetu poszukać chwilę na allegro części...no i jeśli tak składałeś rowery jak szukasz części po układach to nie mam więcej pytań..

tak chodziło o koła dt ex 1750 które w zeszłym roku kosztowały sporo ponad 3 koła, a jeśli dziś są tak tanie 2400 kpl to tylko się cieszyć. Tak aby wypracować sobie dobre układy handlowe trzeba się nalatać i zabiegać...ale żeby mieć frajdę i zabawę na rowerze nie trzeba posiadać wyczynowego rowery za miliony kapusty, można się spokojnie rozwijąć na normalnych sprzętach tylko z głowa poskładanych ..to jest przekaz z tego tematu...
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Och , Schodku , Schodku :D Ja skończe to Ty też nie offtopuj dla kolegi w temacie. Nawiasem mówiąc Treka bym nie kupił bo to pospawane jest z puszek od piwa.
Schodek pisze:faktycznie trzeba mieć super układy i znajomości aby w dobie globalnego internetu poszukać chwilę na allegro części...no i jeśli tak składałeś rowery jak szukasz części po układach to nie mam więcej pytań..
Nikt tu nie mówi na allegro. Poszperaj na forach w US. Kup to i zaciągnij do Polski. Oczywiście zrobisz wszystko sam będąc w Polsce. Albo przez internet , mailem wyślesz se rame. Ot taki cudowny postęp. Zresztą co ja tam będę mówić przecież Pan Schodek się zna na wszystkim :) 3maj się.
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Schodek pisze:Bzyku udzielałeś się w temacie

http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0

6K i kazałeś mi napisać propozycję mocnego zestawu a taką propozycję miałeś na samym początku tematu, zacznij chłopaku czytać ze zrozumieniem to może łatwiej będziesz miał w rozmowie ze mną ??
1. z tobą nikt już nie będzie miał łatwiej, nie ma na tym forum drugiej tak nadętej osoby.
2. propozycja z początku wątku? Gdzie tam napisałeś jak złożyć taki rower? Jaka rama? jakie koła? Jaki napęd, jakie zawieszenie? Rzucić idiotyczny pomysł, żeby do DH kupić sobie rower AM to każdy obszcvzymur potrafi.

Schodek pisze:Scott za 6000 jest wystarczająco mocny aby 2 sezony na nim kąsać po lesie bez strachu ! powiem więcej kolega poskładał w zeszłym roku na Sundayu i 888 rower za 8000 pln więc jak wiesz i rozumiesz jak to robić to można spokojnie mies wypasiony rower w dobrej cenie.
Gdybyś sam poczytał ów wątek to byś znalazł mój wpis rekomendujący Scotta - to po pierwsze. Po drugie podane przez ciebie krytetria (masa 13-15 kg) wykluczają Scotta. Nie zadawałbym takich pytań gdyby było inaczej, ale jak rozumiem mocne zielsko sprawia że nie do końca ogarniasz co sam piszesz.

Poza tym nie mieszaj wątków z łaski swojej. Chcesz mi tutaj udowodnić że nie mam racji po raz kolejny, a ten temat jest zupełnie inny. Tutaj autor chce poważniejszą maszynę a nie fun-bika. Pewnie, że taki Scott jest mocny, ale to po pierwsze w ogóle nie jest typowa zjazdówka (no, ale rozumiem że dla kolesia, który jeździ na ramie do AM to jest), po drugie szpeje szału nie robią, to w zasadzie jedne z tańszych rzeczy nadających się do DH/FR... O tym własnie pisałem...
Schodek pisze:ponieważ twoje doświadczenie jest zerowe w dh/fr co sam zaznaczyłeś dlatego nie odbijam piłeczki, jak się wczytasz i zrozumiesz o czym starasz się rozmawiać to wtedy chętnie podejmę polemikę...obecnie nie mamy zbytnio punktów zaczepienia w rozmowie, wybacz jeśli czujesz się dotknięty ale nie zmienisz tego póki nie dowiesz się więcej w temacie grawitacji
Przestań jarać zielsko to będziesz miał punkty zaczepienia i to nie tylko w dyskusjach ale w rzeczywistości w ogóle. Gówno wiesz o moim doświadczeniu i nawet przeinaczasz moje wpisy (to że moje doświadczenie jest niewielkie to jeszcze nie znaczy że twoje jest wiele większe, o ile w ogóle jest), może nie pcham się na zawody, ale nie znaczy że nie zrobiłem więcej kilometrów w górę i dw dół niż ci się wydaje. Ale ty masz taki sam problem nie tylko ze mną, w porównaniu do ciebie przecież wszyscy są cieńcy, ostatnio także diabeł. On ma rację, w zasadzie niczego nie osiągnąłeś a mądrzysz się jak byś wygrał Puchar Świata i nie potrzebuję wielkiego doświadczenia żeby to stwierdzić. Powiem więcej, nie potrzeba żadnego doświadczenia, wystarczy przypomnieć sobie przysłowie o tym która krowa ryczy a która daje mleko. Jakoś Peaty i Athertony nie prowadzą krucjaty na forach przeciwko wszystkim i nie próbują nikomu udowodnić jacy są mądrzy. Bo oni w odróżnieniu od ciebie już dawno udowodnili to na trasach DH, a ty z uporem godnym lepszej sprawy lansujesz się na wielkiego guru, którym nie jesteś i nigdy nie będziesz...

Na koniec - nie pitol, ze nie odbijasz piłeczki bo własnie ją odbijasz. Po drugie skoro nie chcesz odbijać piłeczki to po co w ogóle do mnie piszesz? Ta demagogiczna figura ma jedynie na celu ucieczkę od dyskusji, która niechybnie po raz kolejny by się skończyła jakimś kolejnym odlotem. Mogę przypomnieć jak próbowałeś udowodnić, że opona 2.7 nie jest cieższa niż 2.5... Sorry, żadne doświadczenie nie jest wystarczające, żeby obronić coś takiego...
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

B.Z. pisze: Schodek
Przestań jarać zielsko to będziesz miał punkty zaczepienia i to nie tylko w dyskusjach ale w rzeczywistości w ogóle. Gówno wiesz o moim doświadczeniu i nawet przeinaczasz moje wpisy (to że moje doświadczenie jest niewielkie to jeszcze nie znaczy że twoje jest wiele większe, o ile w ogóle jest), może nie pcham się na zawody, ale nie znaczy że nie zrobiłem więcej kilometrów w górę i dw dół niż ci się wydaje. Ale ty masz taki sam problem nie tylko ze mną, w porównaniu do ciebie przecież wszyscy są cieńcy, ostatnio także diabeł. On ma rację, w zasadzie niczego nie osiągnąłeś a mądrzysz się jak byś wygrał Puchar Świata i nie potrzebuję wielkiego doświadczenia żeby to stwierdzić. Powiem więcej, nie potrzeba żadnego doświadczenia, wystarczy przypomnieć sobie przysłowie o tym która krowa ryczy a która daje mleko. Jakoś Peaty i Athertony nie prowadzą krucjaty na forach przeciwko wszystkim i nie próbują nikomu udowodnić jacy są mądrzy. Bo oni w odróżnieniu od ciebie już dawno udowodnili to na trasach DH, a ty z uporem godnym lepszej sprawy lansujesz się na wielkiego guru, którym nie jesteś i nigdy nie będziesz...

Na koniec - nie pitol, ze nie odbijasz piłeczki bo własnie ją odbijasz. Po drugie skoro nie chcesz odbijać piłeczki to po co w ogóle do mnie piszesz? Ta demagogiczna figura ma jedynie na celu ucieczkę od dyskusji, która niechybnie po raz kolejny by się skończyła jakimś kolejnym odlotem. Mogę przypomnieć jak próbowałeś udowodnić, że opona 2.7 nie jest cieższa niż 2.5... Sorry, żadne doświadczenie nie jest wystarczające, żeby obronić coś takiego...

B.Z. Stary... wielka piona ode mnie !!! Masz u mnie krate browara !!!

Przy okazji pozdrawiam całą ekipe totalszajsu i dowódcę Schodka - najlepszego, jak wiemy, konstruktora polskich tras, rodem z Pucharu Świata !
Istny geniusz poprostu !
... szkoda tylko, że w wysyłaniu ludzi na "tamten świat".
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Co do tych nowych wypasów co można mieć za 15 koła, można mieć ale trzeba troche zakombinować bo w PL za 15koła "nowego" wypasa cięzko jest kupić (chyba ze masz jakies dojścia lub jestes zawodnikiem sponsorowanym)... i tutaj musimy sobie odpowiedzieć na kolejne pytanie, czym dla nas jest "wypasiony rower"? dla jednego moze byc to nowe cc a dla drugiego m6 na bosie, canfield itp...Mówicie poszukaj po necie za granicą, ale dla młodego przeciętnego polaczka który nigdy nie miał styczności ze ściąganiem z zagranicy, takie coś jest czarną magią! I ryzyko z jakim sie to wiąże, strach czy ciężko uciułane pieniądze nie poszły na marne... Są osoby które zajmują sie ściąganiem sprzętu z zagranicy, ale przecież nikt tego za darmo nie robi! Choć i tak w większości bardziej opyla sie brac sprzęt z zagranicy, ale i bywają wyjątki. W PL też można dorwać dobra okazje ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Zaborowski1
Kontakt:

Damian04 prawda taka ze jezeli chcesz zlozyc naprawde rower za 15k to Aram podal Ci przyklad ze mozna zlozyc topowy rower na bardzo dobrych komponentach za rowne 15k tylko trzeba troszke poszukac , obrocic sie w branzy tu i tam i mozna poznajdywac wszystko co potrzeba w dobrych cenach.
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

no ja to wszystko wiem ;) Ale np. Pan Aram wytrzasną ramke za 5500zł treka 88 w pl jest to nieosiągalne chyba ze ma sie "znajomości" lub jest sie sponsorowanym zawodnikiem tak jak to zaznaczyłem wczesniej ;)

Chodzi mi o to że młody początkujący zafascynowany sportem ziomek bez "znajomości" nie zaszaleje nawet za te 15 kafli ! np. Był przypadkiem na zawodach i zobaczył Pana Śliwę jak wygrywa zawody w myślonach i on musi miec taki rower jak ma wcześniej wypomniany sliwa, ma do wydania 15 tysiaków. Szuka po necie w pl na allegro i dowiaduje sie ze sama ramka w pl kosztuje ponad 11tys zł i fox 40 szuka po sklepach 6tys, zaraz patrzy na allegro jest za 4 nówka z gwaracją ;) trafiło sie ;) a gdzie reszta częsci? (rozmawiamy o nowym sprzęcie)

Oczywiście taki rower da sie złożyć myśląc globalnie - ale patrząc na polskie realia to nie bardzo... ;)
Zaborowski1
Kontakt:

Damian04 no wiadomo ze nie znalezy takie zadanie zlozenia roweru za 15k na samych czesciach PRO ale jest to do ogarniecia chodz zgadzam sie z Toba ze ciezko to zrobic chodz nie jest to nie mozliwe. Trzeba poswiecic troche czasu i mozna znajdowac czesci fajne w fajnych cenach.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Schodek pisze:Scott za 6000 jest wystarczająco mocny aby 2 sezony na nim kąsać po lesie bez strachu !
Ile jeździłeś na tym rowerze, żez tak piszesz? Sezon, pół? Chodzi mi o ramę. Jak oceniasz wytrzymałość na podstawie zdjęć to jest to załamujące... :|
Schodek
Kontakt:

MareKambo zajmij się chłopaku lepiej tymi wypasionymi koszulkami niż znowu szukasz ze mną zwady, jasno i klarownie wytłumaczyłem Ci czemu flakami przywaliłeś w glebę !! jak chcesz to zrobię to raz jeszcze.

Skoczyłeś na kompletnym przypale nową sekcję na trasie, nie zadałeś sobie trudu najechania na nią kilka razy aby ocenić potrzebną prędkość. Słabo się wybiłeś i liczyłeś że jakoś dolecisz...pech, nie dało rady. Bywa, każdemu się to trafia. Kilka osób wytłumaczyło Ci to w innym temacie i pokazało że to nie była wina sekcji tylko Twoja. Człowieku przykro mi że męczyłeś się w szpitalu ale nie czuję się kompletnie winny tego że zaliczyłeś glebę !!

naucz się oceniać swoje umiejętności i miej jaja aby ponosić konsekwencje swoich błędów, a nie jak dziewczynka płaczesz i zwalasz winę na kogoś innego. Napisze Ci kto dokładnie zaprojektował ten element na trasie to może zrozumiesz jak w dupie z oceną jesteś w moją stronę. Mówi Ci coś ksywa "zielu" ??

czoło chłopaku !!

B.Z. napisałem tak

Rowery Enduro posiadają skok 160/165mm przeciętnie..jeśli rower dobrej klasy ma regulowane parametry skoku, jego masa oscyluje od 13 do 15kg. Mój obecny ma 13.8 a dupę mam solidną i masa ma to rejon 100kg, po pełnym sezonie na obręczach 321 i firmowym secie nie mam żadnych problemów z maszyną

dla jasności kompletny rower kosztował 7200pln , po 3 telefonach nabyłem go w tej cenie bo wyjściowo kosztował prawie 10.000. Bez układów i znajomości, normalna rozmowa i zapytanie o rower. Zero magii !!

Bodzio ma dh /gloriacza za 6000 pln do sprzedania, jak poszukasz w sieci to spokojnie możesz taki trafić jeśli już naprawdę chcesz mieć to DH !!

Bzyku często ostatnio poruszasz temat palenia, masz z tym jakiś kompleks ? Chcesz o tym pogadać ?? Spoko zerknij sobie na taką stronkę i jak poczytasz a czegoś nie okiełznasz to postaram się pomóc :mrgreen:

http://otwartapestka.pl/

Do reszty - jeśli sądzisz że musisz mieć super fulla i mega amora bo to zagwarantuje Ci dopiero wynik to jesteś w kompletnej dupie z poglądami.

Wybaczcie ale nie mas sensu dalszy OT.
Aram pokazał że w chwilę szukania można poskładać rower za 15.000 pln który dla wielu jest marzeniem nieosiągalnym !! Zawsze możecie szukać dziury w całym i mówić że nie ma tam pedałów wliczonych.. :twisted:

Nie masz BMW to jesteś leszczem i dupy nie lecą na Ciebie...drugi śmiga tramwajem i ma coś do powiedzenia a u boku piękna kobieta !!

KaczorAC1 jak potrafisz rozmawiać to kupisz rower przez telefon z dobrym rabatem, kupiłem tak faitha i spicy. 100% przez telefon, ustaliłem detale i cenę i dopiero wtedy pojechałem po rower, Gianta odebrałem w siedzibie firmy w stolicy a Lapierre przywiezli na targi przy okazji.

jak chcesz to się dogadasz, jak nie chcesz to nie i tyle w temacie układów

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ