Jaka rama do DH ? +/-3800zł

Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Zaborowski1 no własnie "trochę czasu"... czasem to moze potrwać bardzo długo ;) np już długo na allegro nie bylo czegoś sensownego za dobra kase jeśli chodzi o ramka/rower... no ale cóż pozostaje nam sie uzbroić w cierpliwość i czekac na dobrą okazje lub po prostu kupić nówkę(jesli sie ma kase) i miec problem z głowy ;)

A co do ramki do 3800zł
1. sunday !
2.m3
3. norco aline 08 atomic 09
4.glory

Takie najbardziej popularne i najłatwiej dostępne dobre ramki ;)
A może tak na początek big hit i reszte kasy przeznaczyć na dobry kask i zbroje i na wyjazdy ;) Ramka jest super jak na swój przedział cenowy, mega wytrzymała dobre geo, praca zawiechy spoko ;) ramka godna polecenia jak na początek mysle ze 100% sie sprawdzi ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

Damian04 sezon jazdy mam juz za soba w górach na fullu i to lepszym moze nawet od BH teraz chce zaczac powaznie smigac brac udział w zawodach itp. kask zbroja,kasa na wyjazdy itp. to mam juz odpowiednio zapewnione teraz tylko rower zlozyc do kupy :) zastanawiam sie ciagle nad IH a nowym cane corso zaleta cane to ze nowa z gwara itp.

aa hasla ze Śliwa ect. ect.jest bez sensu wiesz nie jestem moze jakims rozpieszczonym zaplalencem tylko szukam konkretnej ramy reszte sprzetu mam juz wprawdzie na miejscu naped,kola,siodlo sztyca brak tylko ramy a 3800nie wydajesz codziennie tylko raz w roku wiec wole dokonac przemyslanego zakupu a nie zalowac po pierwszych zawodach... :wink:
Damian04
Kontakt:

TomcioFR chyba ze tak ;)
Ale jak to ktoś już wcześniej pisał, nowa ramka to nowa ramka :D i jest w wazie czego gwarancja ;) Ale twoja kasa Twój wybór ;)

Sudi sie już nie raz chwali baardzo niskim suportem w nowej cc ze niby suport jest umieszczony mniej wiecej na 340mm na ziemią :D Powiem tak, nie uwierzę puki nie zobaczę :D

Pytałem sie ziomków z duncona jak to jest z tym suportem, odpisali ze przy amorze 560mm i na oponach 2,5 suport wypada na 360mm nad ziemią ;)

Moze jak to Pan Sudi zobaczy to wypowie sie coś więcej na ten temat ;) jakie ma opony, jak wysokie są 66 itd... ;)

B.Z. pękniętych voltage'ów nie widac bo w pl jeszcze nie są dostępne w sprzedaży :D jak sie do nich Polacy dorwią to od razu szumu na pb narobią z popękanymi ramkami :D w koncu polak potrafi, pirat i jego monster, nowe disco... xD
joke ;)
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Damian04 Ja już w tym temacie wypowiadać się nie będę, bo widzę tu tylko srogą bluzgankę i nic więcej.

W temacie mojej cane - opony high rollery 2.35 ( nie widze absolutnego sensu stosowania szerszych u nas w kraju, ale to moje preferencje ) . 66 mam serie rc2x 2k7 180mm czyli bodajże 565mm .

Panom z Duncona podziękuj za info - gdybym nie monitował, to by do dziś wg. nich cane ważyło 4.2kg na stronie a waży dokladnie 3765g ze wszelkimi śrubami ( na forum ba jest fota mojej ramy na wadze ) . Damper naturalnie mam 241mm - nic nie skracane, nic nie kombinowane .

Prześwit był mierzony na niemal idealnie prosto stojącym rowerze, od dołu puchy do ziemi . Wyszło BODAJŻE 346MM ale nie pamiętam gdzie to zapisywałem - było poniżej 350mm . Nie ma nic prostszego niż po prostu jak będe miał chwile ( sesja, egzaminy - choćby dziś ) zmierzę to raz jeszcze.

Co do składania rowerów - trochę mnie Podpiliły te Wasze cenniki ... Jak się człowiek zakręci ( bez znajomości ) i ruszy dupę po kilku forach choćby z branży mtb to poskłada wypasioną maszynę za mniej niż 10 tysięcy , wydając około 6000zł na frameset .

Xtr shadow 2009 - 180zł
Controltech MT18CB - 120zł
Pillary alu ( nyple, unikat, kapitalnej jakośc) - 50zł
Hamulce XT - po 220zł nowe..
Obręcze 729 - po 149zł nowe w harfie ...
Sztyce Thomsona elite - 160zł
Mostek Thomson X4 - 199zł...

Wymieniać jeszcze przykłady ? Mówię o FUNKIEL NÓWKACH ... w kraju. Dobrym miejscem na zakupy jest choćby forum light bike - nie jedną okazję tam zwietrzyłem.
Nie trzeba być bossem by załatwiać ceny jak najlepsze - tu popieram Schodka...trzeba trochę wytrwałości w działaniu i czasem kilku telefonów . Allegro też nie gryzie ! Ja choćby na allegro samochód w czerwcu kupiłem i jestem szalenie zadowolony ...
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

temat zostal podizelony i uprzatniety,uprzejmie prosze o trzymanie sie tematu :].

sudi 1cm roznicy mozna uzyskac na oponach-Ty masz 2.35,pewnie jeszcze na niskim cisnieniu,a jesli osoba ktora robila rysunki wziela dane "z natury" czyli mocno nabite 2.5 to moglo jej wyjsc wiecej-czytaj wlasnie 360mm.Tak czy siak suport jest nisko.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Damian04
Kontakt:

Na oponkach można zejść dużo jesli chodzi o wysokosć pakietu... ale najprościej będzie jak kiedyś na czasie wstawisz fote z metrówką przyłożoną do środka suportu, gdzie dokładnie bedzie widać na jakiej to wysokości panowie inżynierowie z duncona umieścili suport :D to rozwieje wszystkie wątpliwości ;)
Michal550
Kontakt:

Post autor: Michal550 »

a co myslisz o foesie mono dhs 2:1? raczej spelnia wszytskie warunki
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Michal550 biała mka? ;)
Michal550
Kontakt:

Post autor: Michal550 »

nie, czarna
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Cholera myslalem, ze o tym samym biku mówimy ;)

2 panów, których posty poleciały - nic nie mam przeciwko subtelnym sugestiom, ze macie cos na sprzedaż ale jak chcecie grac w otwarte karty to macie PM. Forum to nie giełda.
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

sudi dzieki za wszystkie info troche przeszperałem troche internet i znalazlem dość pochlebne opinie nt nowego CC , po ramke jade za kilka dni do DC a za cene 2700zł (akcja DC wspiera młodych :D ) mam fabrycznie nowa ramę z gwarą ,niskim suportem i resztą moich wymogów a na dodatek zostaje wiecej kasy na lepsze partsy :) dzieki wszystkim za pomoc ,temat do zamkniecia 8)
http://tomciofr.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ