O ile wiem to możesz zabezpieczyć się żeby nie zalicytowała osoba bez potwierdzenia adresu zamieszkania, i jeżeli chodzi o juniora to może licytować do 500 zeta. Nic więcej nie możesz zrobić, oprócz np. napisania w aukcji że osobom poniżej 15 pozytywów nie wysyłasz za pobraniem. Może licytować któs kto ma 0 transakcji, albo 250 - nie masz na to wpływu...BiałyMadball pisze:Ta rama nie była wiele warta, więc mogłem sobie pozwolić by kupiła to osoba, która zaczęła swoją przygodę z allegro.
Sprzedana rama... Kupujący nie chce zapłacić...
Sorry, że się podpinam , ale zastanawia mnie jedna rzecz której nie jestem pewien.
Czy jeżeli zaznaczę wyraźne w aukcji, żeby przed zalicytowaniem kupujący skontaktował się ze mną (np. sprzedaje daną rzecz na allegro i np. w sklepie rowerowym) w celu potwierdzenia czy nadal posiadam dany towar, a kupujący jednak zalicytuje,nie kontaktując się uprzednio ze mną to co wtedy???(zakładamy że towar w tym momencie nie jest już dostępny).
Może kupujący wyciągnąć jakieś konsekwencje??? Dać negatywa lub zgłosić sprawę do allegro??? Może w razie założenia sporu , że dzwonił do mnie( nie maile bo bym je miał, ani smsy i gg) i towar był dostępny, a zalicytował, a towaru nie ma. Co wtedy???
Czy jeżeli zaznaczę wyraźne w aukcji, żeby przed zalicytowaniem kupujący skontaktował się ze mną (np. sprzedaje daną rzecz na allegro i np. w sklepie rowerowym) w celu potwierdzenia czy nadal posiadam dany towar, a kupujący jednak zalicytuje,nie kontaktując się uprzednio ze mną to co wtedy???(zakładamy że towar w tym momencie nie jest już dostępny).
Może kupujący wyciągnąć jakieś konsekwencje??? Dać negatywa lub zgłosić sprawę do allegro??? Może w razie założenia sporu , że dzwonił do mnie( nie maile bo bym je miał, ani smsy i gg) i towar był dostępny, a zalicytował, a towaru nie ma. Co wtedy???
ruwenzori czytałeś regulamin Allegro ? W regulaminie było zawarte ( jak ja zakładałem parę lat temu to tak było ale teraz nie wiem ) że jeżeli wystawiasz dany przedmiot na Allegro to nie możesz wystawiać go na inne aukcji. A tak jak mówisz pisanie żeby się skontaktować czy przedmiot który jest na allegro dalej posiadasz jest nie halo bo w momencie jak coś sprzedaż poza Allegro to mimo iż się nie powinno , wycofujesz aukcję
http://raczus.pinkbike.com/
Nie ociągaj się tylko wal Negatywa!! i e-mail do Allegro, że kontrahent nie chce zapłacić za towar (w załączniku zamieść e-maile które wysyłałeś z pytaniem o płatność)
Rok temu kupił ode mnie ramę chłopak z Warszawy w licytacji - wysłałem do Niego e-mail jaki sposób chce sfinalizować transakcje (za pobraniem, tańszy przelew z góry czy osobisty odbiór).
Czekałem i dzwoniłem (nie odbierał) - po jakiś dwóch tygodniach wysłałem bardziej oficjalny e-mail za pośrednictwem systemu wiadomości Allegro - że jeśli nie będzie dalej kontaktu będę zmuszony wystawić Negatywną opinie.
Tym razem dostałem odpowiedz... że ją streszczę: "koleś licytował dla jaj i miał nadzieję, że ktoś będzie jeszcze licytował i nie ma kasy i nie będzie miał".
Następnego dnia wystawiłem Negatywa... na moim koncie po kilku dniach pojawił się zwrotny Negatyw, który po przypomnieniu sprawy pracownikowi Allegro (do którego wysłałem wcześniej e-mail z prośbą o pomoc w procedurze) - opinie moja i jego znikły... przy czym konto Kupującego zostało zablokowane.
Zero gadania z oszustami... wszystko na e-mail poprzez system wiadomości Allegro... proste i skuteczne
Rok temu kupił ode mnie ramę chłopak z Warszawy w licytacji - wysłałem do Niego e-mail jaki sposób chce sfinalizować transakcje (za pobraniem, tańszy przelew z góry czy osobisty odbiór).
Czekałem i dzwoniłem (nie odbierał) - po jakiś dwóch tygodniach wysłałem bardziej oficjalny e-mail za pośrednictwem systemu wiadomości Allegro - że jeśli nie będzie dalej kontaktu będę zmuszony wystawić Negatywną opinie.
Tym razem dostałem odpowiedz... że ją streszczę: "koleś licytował dla jaj i miał nadzieję, że ktoś będzie jeszcze licytował i nie ma kasy i nie będzie miał".
Następnego dnia wystawiłem Negatywa... na moim koncie po kilku dniach pojawił się zwrotny Negatyw, który po przypomnieniu sprawy pracownikowi Allegro (do którego wysłałem wcześniej e-mail z prośbą o pomoc w procedurze) - opinie moja i jego znikły... przy czym konto Kupującego zostało zablokowane.
Zero gadania z oszustami... wszystko na e-mail poprzez system wiadomości Allegro... proste i skuteczne
-
- Kontakt:
Ok... Sprawa rozwiązana. Zaczął w końcu traktować mnie poważnie i doszliśmy do ugody. Wystarczyło, że powiedziałem mu o temacie na tym forum specjalnie poświęconym jego osobie i postraszyłem, że zadzwonię do jego rodziców
Dzięki wszystkim za pomoc
Zdrowia !

Dzięki wszystkim za pomoc

Zdrowia !
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
co do negatywow to sam wystawilem 3 chyba a nie mam zadnego
poprostu jak ktos leci ze mna w kulki to staram sie z nim dogadac. jak juz sie uda mowie ze wszystko ok niech wystawi mi pozytywa. on wystawia pozytywa a ja.... zemsta jest slodka:D:D ale zato jak ci kombinatorzy sie wkurzaja za te negatywy:P
heh allegro nie powinno wogole robic kont dla malolatow. albo robic konto na małolata ale za jego czyny odpowiadaja rodzice i sa tam podane rownierz ich dane. zeby w razie czego moznabylo latwo dotrzec do rodzicow jak nie mozna dogadac sie z malolatem.

heh allegro nie powinno wogole robic kont dla malolatow. albo robic konto na małolata ale za jego czyny odpowiadaja rodzice i sa tam podane rownierz ich dane. zeby w razie czego moznabylo latwo dotrzec do rodzicow jak nie mozna dogadac sie z malolatem.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645