Fox 36 golenie

lazik
Kontakt:

Fox 36 golenie

Post autor: lazik »

witam :)
potrzebuje dokładny symbol stopu z jakiego są wykonane golenie dolne w Foxie 36 bodjaże z 2008 roku bo chyba nie jest to czysty magnez...
pozdrawiam i licze na szybką odpowiedź
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

No to się kolego przeliczyłeś bo nikt, podejrzewam, że nawet producent ci takowego składu stopu nie poda. Można tylko podejrzewać, że jest to jakiś wytrzymały stop magnezu, cyny, alu, żelaz, tytanu i Bóg jeden wie czego jeszcze ale procentowego składu ani dopuszczalnej ilości zanieczyszczeń nikt Tobie nie poda.
Więc prościej będzie jak powiesz po co ci to info :)
lazik
Kontakt:

Post autor: lazik »

potrzebuje zespawać golenie ;) i chciałem znać jaki to stop ;P
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

raczej nie ma sensu tego spawać.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

No to przykro mi ale nie dowiesz się raczej jaki stop. Ale pocieszę cię bo sam dałem do spawania niedawno dolne od Argyla i jedyne co spawacz potrzebował to kawałek identycznego stopu co akurat w moim przypadku nie było problemem bo uciąłem mocowanie hamulca w drugich goleniach więc miałem. Jak sam spaw wyglądał nie powiem bo dostałem już wyszlifowany ładnie. Ale sam spaw nic Tobie nie da, ja dodatkowo wzmocniłem je włóknem szklanym i żywicą epoksydową, potem kilka dni szlifowania i szpachlowania plus wizyta u lakiernika i nie poznasz, że był robiony.
Ale zależy też w jakim miejscu i jakim stopniu są uszkodzone golenie.
ODPOWIEDZ