Jaka korba+suport do 350/400 zł ?
Jaka korba+suport do 350/400 zł ?
Witam. Nie mam już sił na korby i suporty na kwadrat. Potrszebuje czegos na isis i to czegoś mocnego... Zastanawialem się własnie nad Truvativem Hussefeltem ale to koszt około 300 zł a suport tez dobre 130 zł :( co byście poradzili ?
-
- Kontakt:
BlackBox/RPM - korba z rockringiem - 230 zeta. Support to nie wiem, może Gigapipe - ponoć dobry i duzo ludzi go poleca. (kosztuje chyba 150 zeta, ale moge się mylić)
Co do hussefeltów to w nich jest problem z tymi tulejami do pedałów. Jak brat kupował tą korbe na wyspie, to gadaliśmy o tych hussefeltach. Koleś mówił że często przychodzą ludzie mając problem z tymi insertami, a z BlackBoxem jeszcze nikt do nich nie przyszedł.
Poza tym korba naprawde fajnie wygląda (wiem, nie oznacza to że jest fajna i mocna), ale pierwsze wrażenie jest pozytywne.
Co do hussefeltów to w nich jest problem z tymi tulejami do pedałów. Jak brat kupował tą korbe na wyspie, to gadaliśmy o tych hussefeltach. Koleś mówił że często przychodzą ludzie mając problem z tymi insertami, a z BlackBoxem jeszcze nikt do nich nie przyszedł.
Poza tym korba naprawde fajnie wygląda (wiem, nie oznacza to że jest fajna i mocna), ale pierwsze wrażenie jest pozytywne.
Going down fast...
no na razie zastanawiam sie nad Truvativem Hussefelt, Black Boxem i nad tym Rpm http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... rby&o=4380
co wziąć ? Suport potem bym dokupił. Tylko powiedzcie jaka korba z tych będzie najlepsza ?
co wziąć ? Suport potem bym dokupił. Tylko powiedzcie jaka korba z tych będzie najlepsza ?
-
- Kontakt:
Ten blackbox którego kupił mój brat do dokładnie to samo co ten rpm. Ma tylko inną zębatke (32 zęby) i miała jeszcze małą. Dokładnie to ta: http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... rby&o=4463
Going down fast...
-
- Kontakt:
Ja polecam RPM El Toro. A nie oszczędzam tego i nic się nie dzieje. Zajebiście sztywna.
Co do supportu to mam Truvativa Giga Pipe DH LT (za 150zł ) i nie polecam. Syf straszny. Piszcie co chcecie ale mi po 2 tyg. złapał luzy. A kumplowi Team DH po 2 miesiącach. No sorry ale jak coś ma napisane na sobie DH to chyba powinno trochę wytrzymać a nie 2 tygodnie. Dla mnie truvativ jest przereklamowany. Przynajmniej te supoporty. Niby "Giga Pipe DH" a to chyba powinno być XC. Sorry jeśli kogoś uraziłem tym ale dla mnie syf totalny.
Co do supportu to mam Truvativa Giga Pipe DH LT (za 150zł ) i nie polecam. Syf straszny. Piszcie co chcecie ale mi po 2 tyg. złapał luzy. A kumplowi Team DH po 2 miesiącach. No sorry ale jak coś ma napisane na sobie DH to chyba powinno trochę wytrzymać a nie 2 tygodnie. Dla mnie truvativ jest przereklamowany. Przynajmniej te supoporty. Niby "Giga Pipe DH" a to chyba powinno być XC. Sorry jeśli kogoś uraziłem tym ale dla mnie syf totalny.
kurfa napisalem dlugiego posta i mi zjadlo fucked
no nie chce mi sie isac jeszcze raz...
ja ma hussfelta, zajebsty jest. zero problemow, wzglednie wyterzymaly. i suport giga pipe dh (ten za 200) nbo giga pipe jest w pyte duzo. sl lapie luzy szybko, ale dh jest ok :)
podobno rpm sa w pyte tez. rob co chcesz
a na mkbike podobno(!) husslfelty po 200 chodzily wiec jednak bym sie nie zatanawiam
bb=rpm
no nie chce mi sie isac jeszcze raz...
ja ma hussfelta, zajebsty jest. zero problemow, wzglednie wyterzymaly. i suport giga pipe dh (ten za 200) nbo giga pipe jest w pyte duzo. sl lapie luzy szybko, ale dh jest ok :)
podobno rpm sa w pyte tez. rob co chcesz
a na mkbike podobno(!) husslfelty po 200 chodzily wiec jednak bym sie nie zatanawiam
bb=rpm
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
Ja tego forum nie rozumiem. jeszcze niedawno był prawie identyczny post i wszyscy jednym głosem "RPM bierz!!!" a teraz się na Truvativy przeszli wszyscy.
Powiem tak. Wszystko jest do zakatowania. Korby są bardzo podobne. Ja bym poprostu brał tańszą bo jak się rozjebie to nie będzie tak szkoda. A moim zdaniem RPM wygląda lepiej, masywaniej od Husefelta. Widzialem i jeździłem na obydwu. I wybrałem RPMa i jestem zadowolony.
Powiem tak. Wszystko jest do zakatowania. Korby są bardzo podobne. Ja bym poprostu brał tańszą bo jak się rozjebie to nie będzie tak szkoda. A moim zdaniem RPM wygląda lepiej, masywaniej od Husefelta. Widzialem i jeździłem na obydwu. I wybrałem RPMa i jestem zadowolony.
a może....... takie cuś i do tego suport giga pipe dh i chyba będzie dobrze ;)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30716670
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30716670
no ja własnie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30716670 takiego truvativa bym brał... to chyba najmocniejszy z hussefeltów( najmocniejszy bo zębatke i częśc korby chroni rockring:)
-
- Kontakt:
Byłem dzisiaj w sklepie. Widziałem BlackboXa i porównywałem go do tego hussfelta.. sam nie wiem.. koleś w sklepie powiedził mi żebym jeszcze zastanowił się nad hussefeltem z plastikowym rockringiem.Jest tańszy, kosztuje 249 a ten z aluminiowym rockringiem 289. Mówił mi że to na prawde dobry plastik, że na murku sie nie zatrzymam jak zachacze tylko poślizgne sie.. że napier..dzielał o podłogę i nie pękał ten plastik..
Sam juz nie wiem.. czy bawić sie w jakieś plastkiki ??
To jaką korbe mam wziąć ?:/
Niby Truvativ to lepsza firma niz black Box.. no ale co wy mi w końcu poradzicie ?? bo chciałbym te pieniądze porządnie zainwestować..
Sam juz nie wiem.. czy bawić sie w jakieś plastkiki ??
To jaką korbe mam wziąć ?:/
Niby Truvativ to lepsza firma niz black Box.. no ale co wy mi w końcu poradzicie ?? bo chciałbym te pieniądze porządnie zainwestować..