Siema,
kolejny problem to hamulce mam do wydania 1600zł ale jeśli był by tańszy to spoko. Myślałem na Avid Elixir Cr Mag.
Co o nim myślicie i może macie jakieś lepsze propozycje?
Ps. waże 42kg
Pozdro
To jest głupie, bo troszkę się powtarzam ale moja opinia to - saint, saint i jeszcze raz saint! Siłą i modulacją bije code i m6, innych hamulców z tej półki cenowej / jakościowej niestety nie testowałem. Gustava nie biorę pod uwagę, bo to kotwica nie hamulec
GgG jak sie ma czucie w palcach to bez przesady. A klamka wygodna, problem tylko taki ze za ciezki. Mogliby go odchudzic ale przy wadze włodka to duze heble ala code/saint to przegiecie moim zdaniem. Formule one 2010 czy elixiry mag to jest niezłe rozwiazanie bo lekkie, a ogarna.
Ojojo, pamiętałem, że ważysz mało, bo kiedyś gdzieś była o tym wzmianka na forum, ale nie myślałem, że 42kg. Ja niestety ważę troszkę więcej i moje przygody z hamulcami do xc (juicy 5) już się zakończyły, to nie polecę od siebie, lepiej posłuchaj Spaced'a albo Korean'a
Wlodek_DH x2 to przegiecie, ludzie probowali i sie spazyli wiec nie ma co ryzykowac.
GgG zwykle soki to nie heble xc tylko am/en Zreszta jesli jedynym problemem (bo tak widze u wiekszosci ludzi na forum) jest przegrzewanie sie hebli to motul dot 5.1 albo rbf 600 i problem znika.
znam 2 gosci co mialo the one i oboje zmienili heble po niecalym sezonie.
ten hebel po kilka zjazdach na zarze (dodam ze nie zapowietrzony, nie zasyfiony itd - wszystko sprawne) nie zablokowal tylnego kola na tarczy 203mm na asfaltowej drodze w dól przy predkosci 25 km/h ,,,,
Wlodek_DH przy swojej wadze mozesz miec kazdy hamulec do XC , wszystko . Ja przy 80paru mam ultimaty i jest sieka , wiec Ty wazysz prawie polowe mnie wiec ogarniesz kazdy najlzejszy hamulec z xc.