Mam prosbe do osob ktore zajmuja sie 4x. Buduje tor w Jaworzu i musze miec napisany regulamin uzytkowania. Tor bedzie oczywiscie bezplatny i teoretycznie wlasnascia gminy. Co powinno sie znalezc w takim regulaminie?
nie wiem czy w ogóle ktoś robił regulaminy użytkowania torów :) - nie słyszałem ale żeby się nikt nie czepiał to musi być wzmianka o tym że po trasie należy jeździć w kasku i ochraniaczach o raz o tym że jeździ się na własną odpowiedzialność <- te 2-ie rzeczy to podstawa!
i zeby na rynnach nikt nie uzywal hamulcow =/ bo sie potem sliskie robia =/ i zeby deszc padal przynajmniej lekko kazzdej nocy =D bo inaczej jest slisko =D
-Kask
-Ochraniacze
-Jezdzic na własna odpowiedzialnosc
-Uzywac toru w stanie trzezwym / Nie pic alkoholu przed jazda
-Nie niszczyc
-Mierzyc swoje umiejetnosci i nie probowac "przyszpanowac" :)
tego ostatniego to trudo uniknąc bo jak sie jakaś fajna laska pokaże to ... (zawsze chce przyszpanować ale wtedy często glebe łapie a ona nic ci nie jest ;) a tak to BblaSt wymienił wszystkie najważniejsze rzeczy
TO sie dluo buduje poniewac zalatwienie duzej ilosci ziemi i duzego terenu nie jest łatwe ale chyba sie udalo. Pytam o regulamin bo taki musze zamiescic na torze. Ziemi bedzie bardzoo duzo wiec mysle ze tor sie uda. Mysle ze wwszystko bedzie mozna zobaczyc w internecie. Mam nadzieje ze pierwsze fotki z budowy juz za niedlugo.
Do bikera:
1.Jeżeli popsujesz np.profil hopy to łopata w dłoń i .... :D
2.Musisz mieć co najmniej ochraniacze na piszczele i kask (w 4x to chyba każdy ma)