Hamulce do ~ 1000zł

Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Las3k_91 Ldz trasy w dh w whistler sa jednak ''troche'' pionowe... Dobra , w takim razie inaczej . Ogladnij sobie helmetcama z Garbanzo , ultimaty wytrzymaly caly ten 15min zjazd bez zadnej utraty mocy i za kazdym razem moglem blokowac kolo bez najmniejszego problemu.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Fujibiker A ja mam dokładnie inaczej :) Kolega ma code a na jego rowerze naprawdę dużo jeżdżę (Kiedyś czekałem długo na ramę, wpadałem do lasu pokopać i pojeździć właśnie na jego sprzęcie ) tak więc myślę, że mogę się wypowiedzieć.

U siebie na saincie mam świetną modulację, na początek siła jest malutka, jak w hamulcach do xc typu juicy itp, a jak mocniej naciśniesz na klamkę to zaczyna się robić stopniowo siekiera.. W code ten przeskok mocy nie jest tak płynny, takie jest moje wrażenie (najpierw lajcik a za moment blokada koła, ale i tak słabsza niż w saincie).
Popek333
Kontakt:

Post autor: Popek333 »

czyli zostaly sainty i cody :) w sumie z avidami smigam cale zycie i mam do nich zaufanie, a z shimano szczerze mowiac nie mialem stycznosci i nie wiem co o nich myslec:P bd musial sie porzadnie zastanowic. Ceny podobne, waga tez, wiec mam dylemat. dzieki Panowie za rady :) sory ze pisze bez polskich znakow, ale pisze z psp
jbl
Kontakt:

Post autor: jbl »

Siemka nie chce zakładać nowego tematy a mam podobny problem.

Szukam podobnie hampli do 1000 za komplet na tarczach 203mm

Hamulce maja być lekkie i z dużą siłą.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

sceptycznie podchodzicie do elixirów... sa młode ale ludzie dobrze o nich pisza na pb czy mtbr, a nawet jesli coś nie gra to chodzi głównie o wibracje (pewnie nie potrafia ustawic). Nie moge napisac że sa tak bezawaryjne jak Juicy, bo mam je krótko, ale siłe maja duuuuzo wieksza nie bedac jeszcze w pełni dotartymi (w porównaniu do poprzednich właśnie juicy), no i dodatkowo bardzo przydatne regulacje + wygodna klamka.
http://dhcyc.pinkbike.com
dyniadownhill
Kontakt:

Post autor: dyniadownhill »

polecam avid juicy unlimited czy jakoś tak . . . jeździłem na M6 i rower na boxxerku stawał w miejscu na przednim kole na siedząco
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

dyniadownhill na vkach tez ci stanie... durny to test jak mało który. Swoja droga ultimate... Na biku zabory objezdzales? Bo fabrycznie bez zmiany płynu to jednak sie małe heble grzeja jak powalone ;)
adrian4477
Kontakt:

Post autor: adrian4477 »

polecam avid juicy unlimited czy jakoś tak . . . jeździłem na M6 i rower na boxxerku stawał w miejscu na przednim kole na siedząco
Yhy, super opinia. Mechanikiem też postawisz rower na przednim kole na siedząco... Jakby po tym oceniać hamulec to każdy byłby "super łał"
Spaced, byłeś szybszy ;)
Popek333
Kontakt:

Post autor: Popek333 »

Siema, nie chce zakładać nowego tematu, ale przeglądam sobie forum, przymierzam się już do kupna code'ów, ale co temat o hamulcach to dużo osób pisze, że sainty są SPORO lepsze od codów. Chciałbym się dowiedzieć od was szczególnie od tych, którzy mają porównanie z tymi dwoma hamplami, czy to prawda, że na prawdę mają lepszą modulację i siłę, czy to tylko subiektywne opinie zachwalające sainty, bo "ja je mam" :) nie obraźcie się koledzy sainciarze, ale każdy zachwala to co ma ;) (a jest czym się chwalić :P )
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Popek333 mam obecnie jedne i drugie, komplet na 8" 09r. Saint ma twardszą klamkę co jest fajniejsze, lecz skok jej jest większy, pokrętłem reguluje się tylko odchylenie klamki od gripa a nie jak w przypadku code skok klamki co mi bynajmniej dużo bardziej leży i jest bardziej przydatne, bo odległość od gripa można imbusem regulować. Siła podobna obu hebli, nie wiem czy sainty mam w pełni dotarte, ale wydaje mi się że code mają minimalnie większa siłę. Nie miałem okazji przetestować saintów na zjeździe bo warunki nie pozwalają, ale już postanowiłem że zostawiam jednak code'y, głównie przez tą reg. skoku klamki i klamkę na łożysku maszynowym. Jak by nie było, oba heble tak samo godne uwagi i polecenia :)
ODPOWIEDZ