Rower za 42 000 dolarów

Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

1nVALID pisze:widze ze definiujemy tu nowa Fizyke. Dobrze, jakas swierzosc sie zawsze przyda Smile
1nVALID moc zawodnika w kolarstwie określamy w Wattach no ale luzz już się poprawiłem z siły na moc aby nie było ale wiadomo o co chodziło :)

Jak kiedyś siądziesz sobie na rowerek na siłowni to zobaczysz dane w stylu - tętno,kadencja,watty,kcal...czas i km/h

http://bikeboard.pl/index.php?d=porady& ... =490&str=1 ( w 3 sek w sieci )

może się czegoś można dowiedzieć świeżego :mrgreen:

Pomijając fakt że to wiedza na poziomie podstawówki, no chyba że za moich czasów tego uczyli w szkole, bo teraz to pewnie z Ipoda leci !!

:roll:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

INvalid ma rację w 50%. Napisałeś: Moc ( siłę ) mierzymy w watach. Moc a siła to dwie zupełnie różne wielkości fizyczne. Więc moc, jak najbardziej mierzymy watach ( a nie w wattach kłerwa mać ), siłę wciąż w niutonach.

Frango: rozdwojona rura podsiodłowa jest z dlatego, iż wtedy można bardziej skrócić tylne widełki, co aktualnie jest en-vogue. Podobnie zresztą jak slopingowa geometria.

A poza tym rowerek to taki typowy urban warrior, czyli rower do agresywnej jazdy w ruchu miejskim. Ten jest upośledzony, bo nie można założyć opon ~40mm, więc skakanie po krawężnikach jest groźne dla sprzętu :P

Swoją drogą, treningówka za 42k$ to dobry dżołk. Za taką kasę mam 10 treningówek, każdna z pomiarem mocy, na karbonowych ramach z super recordem na pokładzie.
1nVALID
Kontakt:

Post autor: 1nVALID »

Schodek chodzilo mi mniej wiecej o to ze jak przyjdzie tu jakis dzieciak i przeczyta, ze mierzymy sile w watach, rosna wtedy piekne kwiatki na kartkowkach i jest potem placz tutaj, na forum, ze ktos dostal 40% z matury z Matematyki i ze go nikt nie chce niczego nauczyc.

Dzieki za poprawienie bledu, malo w Naszym jezyku ostanio pisze i tez piekne rzeczy powstaja, zenada...

Co do roweru, nie wiem czy jest taka konstrukcja potrzebna na rynku, tak jak pisze uzurpator, mozna miec to tanio. Popis umiejetnosci konstrukcyjnych zawsze dobry.
Kupie: DHX 5.0 222
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

uzurpator,1nVALID dziękuję Panowie za uwagę,faktycznie z rozpędu napisałem siła,moc...ale już się poprawiłem :oops: środek nocy,spadek mocy :twisted:

uzurpator wiadomo że to taki demo bike bo za tyle kasy to nawet PRO maszinn z zapasem części można postawić i mieć jeszcze na izotoniki :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

heh
nie widze nic w nim za co wypadaloby zaplacic 42 tys $
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Faktycznie nie doczytałem, ze to rower treningowy.

Schodek te co go wkleiłeś, to jest czasówka, z tego co pamiętam... i może jeszcze do triatlonu. Więc tam pewnie chodziło o osiągnięcie innych parametrów. Taki rower nie musi byś jakoś super zwinny, bo nie jedzie się nim w peletonie.

Co do umiejętności kolesi z F1. Mimo, że bolidy są o wiele bardziej skomplikowane od rowerów, to myślę, że jednak jest parę drobiazgów, o których wiedzą lepiej "moi i Speca żółtkowie" bo siedzą w tym od 30 lat.
Co do znajomości właściwości kompozytów i ich użycia trudno dyskutować.

W ogóle, to wszyscy jesteśmy specami od szosy na tym forum :D
pozdro

frango
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

"rower do kolarzy trafi juz kwietniu"-cytujac artykul-a do londynskiego museum of science trafil juz ;).zdjecie zrobione wczoraj:
Obrazek
wydaje mi sie tylko ze mial inna przerzutke niz dura ace,same numerki na niej byly..jak znajde jutro czas to sprawdze.
tak czy siak-wydaje sie nieco inny,moze to proto..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
XxSPARDAxX
Kontakt:

Post autor: XxSPARDAxX »

Widzieliście jak pięknie przerzutka chodzi ... ja chce dura ace !
Gdzie kończy się szkolna fizyka zaczyna się FreeRide !
tobo
Kontakt:

Post autor: tobo »

hm ot zabawa, co można zrobić z resztek wyprodukowanych w stajniach f1 :)
wg mnie szansa na to że cokolwiek z tego projektu przyjmie sie w kolarstwie szosowym jest znikoma, bo kolarstwo szosowe jest bardzo konserwatywne jeśli chodzi o przyjmowanie nowych rozwiązań.
np hamulce: szosowe nie są uważane za szczęki pitbulla, jednak zasada dzialania i forma pozostają praktycznie takie same od niepamiętnych czasów.
anoreksja w szosie nie jest uważana za chorobę, jedynie za sposób na uzyskanie optymalnego efektu wagowego. :)
cena roweru? pewnie i tak ci którzy mają go testować dostali zabawkę za darmo, więc aspekt ceny jest tu wg mnie czysto teoretyczny. :)
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

powiem szczerze mi sie to w ogóle nie podoba. jak bym miał tyle siana bym inny rowerek kupił :?
ODPOWIEDZ